Van Helsing
61/100 - 63×

Van Helsing

Vanessa Helsing, vzdálená příbuzná slavného lovce upírů Abrahama Van Helsinga, je vzkříšená z jednoho důvodu – aby vystopovala upíry, kteří zcela ovládli svět. Vanessa je poslední nadějí lidstva, která je povede v boji proti upírům a navracením toho, co bylo ztraceno.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Syfy | 42 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Hororový
hrají
Kelly Overton (Vanessa Helsing), Jonathan Scarfe (Axel Miller), Christopher Heyerdahl (Sam), Trezzo Mahoro (Mohamed), Rukiya Bernard (Sarah Carol), Aleks Paunovic (Julius Romanski), Vincent Gale (Phil Fleischman), Paul Johansson (Dmitri), Laura Mennell (Rebecca), David Cubitt (John), Hilary Jardine (Susan Jackson), Terry Chen (Brendan), Missy Peregrym (Scarlett Harker), Ryan Robbins (Taka), Andrea Ware (Lucky)

Postřehy: Zvládla Vanessa překonat všechny nástrahy?

Postřehy: Zvládla Vanessa překonat všechny nástrahy?

Máme za sebou finále první řady s názvem It Begins a kromě pár odpovědí na otázky, které nás trápily celou řadu, přibylo pár nových. Konečně jsme se dozvěděli něco málo o minulosti Vanessy a také bylo definitivně odhaleno, co se stalo s její ztracenou dcerou Dylan.

2 0
12.12.2016

Epizoda It Begins byla v tomto roce poslední a zároveň finálovou kapitolou první řady. Na konci té minulé s názvem He's Coming padla Vanessa do spárů Dmitriho a ostatních upírů v Citadele. Ve finále jsme se konečně dozvěděli, co Dmitri vlastně od Vanessy chce.

V celé řadě jsme si moc scén s pradávnými upíry neužili, ale alespoň jsme se dozvěděli, že jejich cílem je se mezi sebou reprodukovat. Klíčem ke všemu má být zrovna Vanessa, která tak nějak není ani člověk, ani upír. Rozbor její krve trvá ale příliš dlouho a přenést její schopnosti na ostatní upíry je v této rané fázi zkoumání teprve na začátku, a tak se Dmitri rozhodne, že počne dítě se samotnou Vanessou.

To se pochopitelně nelíbí jeho milence Rebecce, která v posledních epizodách ztrácela Dmitriho důvěru. Je také odhaleno, že ona je tím zrádcem, který pomáhal celou dobu Odboji. A vlastně to dává i smysl. Rebecca mohla skoncovat s Odbojem už půlce řady, ale dobře si uvědomila, že ani ona sama není schopna zvládnout Dmitriho a bude potřebovat jakékoliv spojence. A to klidně i lidi.

(Jak dlouho vydržela Takova loajálnost k Odboji? Foto: Syfy)

V epizodě Stay Away Vanessa potkala Thea, který mimochodem někam zmizel a ve finále se neobjevil. Vanessa při milostných hrátkách Thea nechtěně kousla, čímž se projevila její touha po krvi. Ta byla definitivně potvrzená ve finálové epizodě, kdy Vanessa pila lidskou krev, která jí dodala ještě větší sílu, čímž dokázala zranit Dmitriho a zatopit pořádně i Rebecce.

Rebeccu by zřejmě i zabila, ale ve finálové scéně je odhaleno, že Rebecca drží v zajetí Dylan, dceru Vanessy, o jejímž nalezení byla prakticky celá zápletka první řady. Dylan je zřejmě upírkou a postupem času se naučila mít Rebeccu ráda. Těžko říci, jak bude pokračovat druhá řada, ale jak hlásí název finálové epizody, vše teprve začíná.

Konečně byla také alespoň částečně odhalena minulost Vanessy Sewardové. Bohužel jsme se ale nedozvěděli nic, co bychom si nedokázali domyslet sami. Vanessa se skutečně jmenuje Van Helsing a její předci jsou lovci upírů, kteří měli vždy nadpřirozené schopnosti. Legendárnímu Abrahamovi je věnována pouze jedna věta, že kdysi byl úhlavním nepřítelem Dmitriho. Jedinou novinkou bylo, že matka Vanessy po jejím narození malou Van schovala, aby se o ní upíři nedozvěděli.

(Dylan je v plné moci Rebeccy. Foto: Syfy)

Odboj v čele s Takou a Brendanem vtrhl do upíří komunity, ale samotného boje jsme si příliš neužili. Zatímco Taka změnil stranu a rozhodl se kývnout na nabídku Dmitriho, čímž zradil Rebeccu, poctivý Brendan díky své nenávisti vůči upírům přišel o život. Sheema se nacházela přímo v epicentru útoku Odboje, tudíž není jasné, zda útok přežila.

V upíří Citadele se ale stále nachází Mohamed a Flesh. O jejich osudu nic konkrétnějšího také nevíme. Bohužel v epizodě už nezbylo místo na Sama Juliuse či doktorku, na jejichž příběhy si musíme počkat do příštího roku. Alespoň jsme se dozvěděli, že Axel Miller přežil masakr v bunkru Farma a zřejmě se s ním budeme potkávat i ve druhé řadě.

Jak hodnotíte první řadu seriálu? Co vám ve finále chybělo? A budete i nadále sledovat seriál a jeho druhou řadu?

Postřehy k epizodě 1×12 – He's Coming
Postřehy k epizodě 1×11 – Last Time
Postřehy k epizodě 1×10 – Stay Away
Postřehy k epizodě 1×09 – Help Out
Postřehy k epizodě 1×08 – Little Thing
Postřehy k epizodě 1×07 – For Me
Postřehy k epizodě 1×06 – Nothing Matters
Postřehy k epizodě 1×05 – Fear Her
Postřehy k epizodě 1×04 – Coming Back
Postřehy k epizodě 1×03 – Stay Inside
Postřehy k epizodě 1×02 – Seen You
Postřehy k epizodě 1×01 – Help Me

Diskuze /5

hobi85

Tak snad jo, ke konci to nabíralo na obrátkách bylo to úplně něco jiného než začátek, rozhodně to šlo podle mě nahoru, kdy má být další série ?

#2 tom99
12.12.2016 | 20:11:57
tom99

#1 hobi85: Příští rok na podzim :-)

webmaster
12.12.2016 | 21:42:04
atack

spíš je divné že Dylan nezdědila po sve matce imunitu

12.12.2016 | 23:18:43
Czistoslava

Mno tak myslím, že se seriálem končím. V postřezích, které jsou uveřejněny po uvedení dílu se dozvídáme víc informací než v samotném seriálu a nebo autor článku má bujnější fantazii nežli scénáristi. To za prvé. Za druhé se divím, že z lidstva je ještě vůbec někdo na živu, když místo přežití rasy upřednostňují všichni svoje zájmy, to za druhé. A za třetí mi logika upírů nějak uniká. Ano, budou chodit za dne, budou se živit na lidech a šířit upírskou populaci až se nebudou při tom počtu mít na kom živit a sbohem upíři. Je to nesmysl na nesmysl.

#5 atack
18.12.2016 | 23:11:20
atack

#4 Czistoslava: no ale Vanesa se nemusí živit pokud by to postihlo i je tak by bylo vše idaální ne ?

26.12.2016 | 21:35:42
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S05E13: Novissima Solis

cz100%
DOKONČENO

Překladatel: @Mixam, @Flowerska

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady budeme pravidelně aktualizovat nové postavy, které se v seriálu vyskytují. Proto neváhejte se podívat na jejich profily a charaktery ohodnotit:

Reklama

Zajímavosti

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

I když na jiných stanicích jsme uprostřed seriálové sezóny, některé seriály si nyní dají roční odpočinek. Van Helsing se s námi prozatím rozloučil třetí řadou, tak si teď pojďme všechno hezky zrekapitulovat. Má seriál stále co nabídnout, nebo se jedná o nastavovanou­ kaši?

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama