Van Helsing
61/100 - 63×

Van Helsing

Vanessa Helsing, vzdálená příbuzná slavného lovce upírů Abrahama Van Helsinga, je vzkříšená z jednoho důvodu – aby vystopovala upíry, kteří zcela ovládli svět. Vanessa je poslední nadějí lidstva, která je povede v boji proti upírům a navracením toho, co bylo ztraceno.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Syfy | 42 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Hororový
hrají
Kelly Overton (Vanessa Helsing), Jonathan Scarfe (Axel Miller), Christopher Heyerdahl (Sam), Trezzo Mahoro (Mohamed), Rukiya Bernard (Sarah Carol), Aleks Paunovic (Julius Romanski), Vincent Gale (Phil Fleischman), Paul Johansson (Dmitri), Laura Mennell (Rebecca), David Cubitt (John), Hilary Jardine (Susan Jackson), Terry Chen (Brendan), Missy Peregrym (Scarlett Harker), Ryan Robbins (Taka), Andrea Ware (Lucky)

Trnitá cesta do finále: Vanessa proti všem?

Trnitá cesta do finále: Vanessa proti všem?

V epizodě He's Coming jsme se dočkali dalšího zvratu a nelze věřit prakticky nikomu. Dmitri a Julius uzavírají příměří, Sam pokračuje ve svých vraždách, Odboj se chystá k akci a zdá se, že Vanessa je na všechno sama. Co všechno jsme se dozvěděli z předposlední epizody první řady?

3 0
5.12.2016

Epizoda He's Coming je předposledním dílem první série a bylo z ní cítit, že se jde skutečně do finále. Vanessa a Mohamed si uvědomují, jakou chybu udělali, když nechali Sama naživu. Není nic nebezpečnějšího než hladový upír bez potravy, který myslí pouze na pomstu. I když je Sam upírem, některé lidské rysy mu zůstaly. Sam se tak například stále bojí vody a má touhu vraždit a posléze si nechávat useknutý prst oběti jako suvenýr.

Sam ale není jediný problém, který Vanessa a Mohamed řeší. Především se nemohou oni dva dohodnout, kam by měli směřovat jejich další kroky. Zatímco Vanessa chce bezpodmínečně jet do Danveru, kde by údajně mohla být její dcera Dylan, Mohamed touží navštívit tábor v jejich blízkosti, kde by měla být jeho ztracená sestra Sheema. Vanessa i Mohamed uvažují, že se rozdělí. Není to ale moc dobré rozhodnutí, zvlášť když už si skupina nemůže dovolit být tenčí.

Vanessu ale zajímá pouze její dcera a i když je tábor, ve kterém je Sheema, blízko, nechce Mohamedovi tak úplně pomoci. Z jejich společného rozhovoru byla cítit její velká sobeckost. Až přemlouvání Mohameda, že by v táboře mohla být i Dylan, Vanessu o návštěvě kempu přesvědčí. Nicméně stále jí jde pouze o Dylan a ani na chvilku neuvažuje, že by Mohamedovi pomohla Sheemu nalézt.

(Důvěra mezi Vanessou a Mohamedem dlouho nevydržela. Foto: Syfy)

Na druhou stranu pak nemusí být až tak překvapivý zvrat, který nás čeká na konci epizody – Mohamed Vanessu zrazuje a předává ji Dmitrimu. Jediné, co v tuto chvíli nevíme, je, jak dlouho Mohamed pro Dmitriho pracuje. Některý z upírů se mohl k Mohamedovi dostat, když byl sám v divočině. Následně mohl být Mohamed vydírán tím, že upíři mají jeho sestru. A tak se mohl dozvědět přesnou lokaci, kde se Sheema nachází.

Druhá a mnohem děsivější varianta je ta, že Mohamed pracuje pro upíry celou dobu a měl zkrátka přivést Vanessu do tábora už od začátku, co ji poprvé potkal. Blíže k pravdě má zřejmě první varianta, protože o táboru v souvislosti s Sheemou začal Mohamed mluvit teprve pár epizod zpět. Nic na tom nemění, že za největší zrádce seriálu a celé lidské rasy lze právě označit Mohameda a jeho sestru Sheemu, kteří tak oba pracují pro upíry.

I komunita v Edenu zažívá těžké časy. Upíři vypálí celý komplex a Theo s Fleshem jsou nuceni utéct s hrstkou lidí během noci. Flesh se skupině ztratí a narazí na Brendana, kterého jsme naposledy viděli v epizodě Nothing Matters. Ten zavede Fleshe k Takovi, jednomu z vůdců Odboje, který Fleshe bude potřebovat. Zatím přesně nevíme k čemu, ale jelikož Flesh byl vysoce postaveným upírem, Odboj ho určitě k něčemu využije. Zatím se zdá, že jediným skutečným spojencem Vaneessy by právě mohl být Odboj a jeho věrní členové.

(Dmitri a Julius zakopali válečnou sekyru. Foto: Syfy)

Poprvé se také v tváří tvář setkali dva upíří rivalové – Dmitri a Julius. Dmitri Juliuse přesvědčil, ať nechají společných bojů mezi sebou, a radši se soustředí na Vanessu. Jako odměnu Juliusovi slíbil, že mu ukáže víc pradávných upírů, o kterých si Julius myslel, že už neexistují. Během jejich rozhovoru nám byl potvrzen chudý původ Juliuse, který jsme rozebírali už v postřezích k epizodě Stay Inside.

Dmitri se také Juliusovi zmínil o své dceři, o které slyšíme prvně. Jelikož v seriálu vystupuje už jediná upírka, a to Rebecca, může být právě ona tou sestru. Na druhou stranu ve většině epizod Rebecca vystupovala spíše jako Dmitriho partnerka. Ze scén s odbojem jsme se dozvěděli, že jeden upír pomáhá lidem. Jelikož se seriál soustředí pouze na tři upíry (Dmitri, Julius a Rebecca), naším tipem je, že se jedná o Rebeccu.

Pomocnou ruku by pochopitelně mohl nabídnout jakýkoliv jiný upír, ale jelikož tato pomoc bude pro Odboj ve finále klíčová, těžko se bude jednat o nějakého neznámého upíra. Navíc Rebecca už v minulé epizodě Last Time uvažovala, že Dmitriho zradí. Příště se to určitě dozvíme. Čeká nás finále, které by mělo ukončit příběh první řady, a nastínit nám, čemu se bude věnovat řada druhá.

Postřehy k epizodě 1×11 – Last Time
Postřehy k epizodě 1×10 – Stay Away
Postřehy k epizodě 1×09 – Help Out
Postřehy k epizodě 1×08 – Little Thing
Postřehy k epizodě 1×07 – For Me
Postřehy k epizodě 1×06 – Nothing Matters
Postřehy k epizodě 1×05 – Fear Her
Postřehy k epizodě 1×04 – Coming Back
Postřehy k epizodě 1×03 – Stay Inside
Postřehy k epizodě 1×02 – Seen You
Postřehy k epizodě 1×01 – Help Me

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav titulků

Epizoda S05E13: Novissima Solis

cz100%
DOKONČENO

Překladatel: @Mixam, @Flowerska

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady budeme pravidelně aktualizovat nové postavy, které se v seriálu vyskytují. Proto neváhejte se podívat na jejich profily a charaktery ohodnotit:

Reklama

Zajímavosti

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

I když na jiných stanicích jsme uprostřed seriálové sezóny, některé seriály si nyní dají roční odpočinek. Van Helsing se s námi prozatím rozloučil třetí řadou, tak si teď pojďme všechno hezky zrekapitulovat. Má seriál stále co nabídnout, nebo se jedná o nastavovanou­ kaši?

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama