The Walking Dead (Živí mrtví)
92/100 - 1 118×

The Walking Dead(Živí mrtví)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Co s tím Morganem je?

Co s tím Morganem je?

Pokud jste si první epizodu páté řady pustili až do úplného konce, tak jste si mohli všimnou scény, kde byl záběr na záhadného zahaleného muže. Po chvilce nám byl odhalen a nebyl to nikdo jiný než starý dobrý Morgan Jones. Pochopili jste všichni souvislosti? Více v článku.

5 0
22.10.2014

Kolem Morgana se v seriálu točí nejvíce záhad a každý fanoušek si přeje vědět, co se to s Morganem děje. Prvně se zaměříme na ty záhadné znaky na stromě. Podobný (pravděpodobně stejný) znak měl jeden vězeň v Terminusu, vzpomínáte?

Druhou záhadnou věcí je Morganova skrýš, kterou jsme si mohli prohlédnou ve třetí sérii, konkrétně v epizodě Clear. V tomto díle jsme se dozvěděli, co se s Morganem stalo poté, co zachránil Ricka. Vedlejší věcí byla vlastně jeho celá skrýš, konkrétně malby na zdech. Pamatujete si, co měl na zdech napsáno? Podstatnou věcí je, že se všechna slova na zdech vyplnila (tedy až na Eugenea).

Na závěr přidávám podtitulkovou scénu:

Thumbnail Play icon

Co si o tom všem myslíte?

Zdroj: AMC

Diskuze /14

Aprok

a neměli náhodou i tu značku na tom stromě kde měli zakopaný ty zbraně ?? přijde mi že Daryl ukazoval na ten strom možná aby si pamatovali kam si je schovali ale asi ne :D jinak je je to značka která ukazuje cestu do terminusu ale lesem :D :D

22.10.2014 | 18:30:14
Faetrol

Zajímavé, jak dokáží tvůrci schovávat tak pěkné easter eggy :D. O žádném z nich jsem neměl nejmenší páru ;), díky za info. Jenom doplňující dotaz, ty potitulkové scény jsou v každém díle nebo jen v tomto díle?

#5 TheDarkKnight
22.10.2014 | 18:40:17
lightbrand2

Už skoro jako Lost :-D

22.10.2014 | 18:46:47
zippie

Vďaka za info/upozornenie tú potitulkovú scénu prvej časti som nejako prehliadol. Čo sa tíka Morgana čakal som kedy sa konečne objaví a aj keď len čiastočne ale dočkal som sa. Plus k tým znakom na stromoch jeden bol aj v druhej časti keď zobrali Boba tí z Terminusu takže som zvedaví čo znamenajú a teším sa že je Morgan spať dúfam že sa objaví aj v ďalších častiach.

22.10.2014 | 19:15:38
TheDarkKnight

Podtitulkové scény nebývají zvykem. ;) #2 Faetrol:

TheDarkKnight
22.10.2014 | 22:13:39
FaithZombie

Komiks jsem nečetla a ani nevím jestli tam tahle věc s Morganem byla nějak probírána, ale na rovinu se mi nelíbí představa že by do seriálu dávali nějaké předpovědi budoucnosti nebo snad nějakou formu nadpřirozena…

#7 darkHannibal
22.10.2014 | 23:30:34
darkHannibal

#6 FaithZombie: Forma nadpřirozena je už samotná existence živých mrtvých…

#8 quajak
23.10.2014 | 6:12:51
quajak

#7 darkHannibal: ¨Tak to je formou nadpřirozena i chřipka a vyrážka.

23.10.2014 | 10:39:17
Kali

vám se fakt zdá,že ta značka na stromech a to tetování týpka na čele je totéž?Protože nevím jak bych to musela nazoomovat aby to tak vypadalo :-D vidím mu teda na čele jen černej flek…jo a ta zeď u Morgana,to je celkem mazec :-D jsem zvědavá jestli se to bude nějak řešit…anebo to tam dali,jen aby nás pak mohli naštvat,že to vlastně můžeme už vědět,co se stane :-D

23.10.2014 | 21:03:08
Shinigami

Tá maska je brutálna kde sa dá zohnať ?

#11 Jozino135
24.10.2014 | 21:41:12
Jozino135

#10 Shinigami: Bud pozrej na nete , volá sa to neoprénová maska celá, alebo ju pravdepodobne dostaneš v motorkárskom obchode alebo military shope.

#12 Shinigami
24.10.2014 | 22:03:49
Shinigami

Aha dík za radu .. pre prípad :D

#11 Jozino135:

24.10.2014 | 22:27:38
Misfits

Co se značek týče mám jasno, tedy myslím si, že je dělá druhá skupina přeživších z Terminusu nejspíš pro ty, co přežili explozi a následnou zombie přesnídávku, ale nestihli odejít s „hlavní skupinou kanibalů,“ aby je pak mohli najít (to se týká značky X). A ty zářezy ve stromech společně s „Za to, co jste udělali, shoříte“ dělají také oni jen aby psychicky potrápili naši skupinku a aby jim připomněli, že nejsou v bezpečí a nemůžou si užívat volna a taky že budou potrestáni. S Morganem je to složitější, o zdi jsem doteď nevěděl a je to mazec! Takové spoilery na řadu do předu, no super! Řekl bych, že to tam dali naschvál, jen aby se pak mohli diváci plácnou přes čelo ;).

25.10.2014 | 18:33:26
Thomas Morta

Jenom jestli nehledáte vzory tam, kde nejsou. Kirkman je známý tím, že se ve Walking Dead opakuji jména postav, protože by bylo divné, kdyby se každý jmenoval jinak, když jsou některá jména běžná jiná méně. Navíc těch nápisů na zdech bylo víc a řeší se tu jediný záběr – myslím, že to dopadne jako s tím začmáraným obrazem, o kterém si lidé mysleli, že je to Mary a úplně přehlédly, že ve stejném domě byla mrtvola, která se ženě na obraze podobala.

27.10.2014 | 11:25:37
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Seriálový vesmír

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City a další. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama