The Walking Dead (Živí mrtví)
92/100 - 1 116×

The Walking Dead(Živí mrtví)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Jedenáct největších otázek před začátkem sedmé řady

Jedenáct největších otázek před začátkem sedmé řady

Už za necelé dva dny nás čeká premiéra sedmé řady The Walking Dead, ve které se dozvíme skutečně velké množství věcí. Pojďte se s námi podívat na jedenáct největších otázek, na které chceme znát odpovědi.

37 1
22.10.2016

1. Koho Negan zabil?

Tato otázka nemůže nikoho překvapit, protože na ni chce znát otázku skutečně každý. Už dávno bylo potvrzeno, že se v premiérovém díle sedmé řady dozvíme, koho Negan zabil. Tak kdo to bude? Rick, Carl, Glenn, Maggie, Daryl, Michonne, Abraham, Sasha, Eugene, Rosita nebo Aaron?

2. Zabijí Spasitelé i někoho dalšího?

Kdo říká, že Negan musí zabit jen jednoho člověka? Negan sice nechce Rickovu skupinu vybít úplně, protože chce, aby pro něj pracovali, ale musí jim pořádně ukázat, jaká jsou pravidla nového světa.

3. Jak skupina na úmrtí zareaguje?

Když někdo zabije něčího přítele, tak to nemůže zůstat bez odezvy. Jak skupina zareaguje na smrt svého člena? Pomstí se Neganovi? Pokud ano, tak kdy a jak?

4. Je Alexandrie v bezpečí?

Alexandrie je aktuálně v rukou otce Gabriela. Co se s ní ale stane, když do Alexandrie zavítá Negan? Ten tam rozhodně přijde kvůli zásobám, které tak moc chce.

5. Přežije Maggie a její dítě?

Maggie na tom byla v posledním díle šesté řady velmi špatně. I sám Negan to poznal, když ji spatřil. Dokáže se Maggie uzdravit? Tedy pokud ji nezasáhla Neganova pálka. A jak to případně dopadne s jejím dítětem?

6. Jak je na tom Hilltop společně s dalšími komunitami? 

Sedmá řada bude z velké části o komunitách. Opět se podíváme do Hilltopu a nahlédneme i do Království, které vede král Ezekiel. Jak jsou na tom tyto komunity aktuálně? To se snad brzy dozvíme.

7. Co čeká na Carol a Morgana?

Morgan porušil svůj kodex a zabil člověka, aby zachránil Carol. Jak jsou na tom tito dva? Jsou přátelé? Kdy se vrátí do Alexandrie a kdy zjistí, co se Rickovi a jeho skupině stalo? Vše bude pravděpodobně následovat po tom, co navštíví Království.

8. Je Dwight opravdu zlý, nebo má ještě šanci na spásu? 

Když jsme Dwighta viděli poprvé, tak byl přesvědčený o tom, že Spasitelé jsou zlí. Po čase jsme se s ním setkali znovu, tentokrát však stál na straně Spasitelů a měl půlku obličeje popálenou. Co na Dwighta čeká? Má ještě šanci na to stát se kladnou postavou? A dočkáme se nějakých flashbacků, díky kterým pochopíme, proč se ke Spasitelům vrátil?

9. Bude z Carla ještě větší drsňák?

Na začátku druhé poloviny šesté řady přišel Carl o oko. Poté jsme si ho už moc neužili. Co na Carla čeká nyní? Jak přijme Neganovu krutost? Pustí se do dalšího zabíjení?

10. Čeká nás pauza od „párování“?

Kvůli tomu, co Negan udělal, nás čekají temnější chvilky. V šesté řadě to už vypadalo, že seriál míří k lepším zítřkům. Rick a Michonne se dali dohromady, Abraham začal uvažovat nad dítětem, Carol si začala s Tobinem a vřelo to i mezi Rositou a Spencerem. Od tohoto si asi dáme na chvíli pauzu.

11. Jak jsou na tom Tara a Heath?

Tara a Heath nám těsně před posledními díly zmizeli na dvoutýdenní průzkum. Oba dva netuší, co se jejich skupině přihodilo. Co na tyto dva ještě čeká?

Foto: AMC

Diskuze /39

Railbot

https://youtu.be/DpVrD6Yaxaw The Walking Dead Season 7 Sneak Peak Analysis – New Clues for Who Negan Kills

22.10.2016 | 19:18:51
Leon

Na otázky 1 – 3 lze snadno nalézt odpověď pro každého, kdo umí používat google. Už je 100% potvzené, kdo to nepřežije, a jak se bude celá epizoda odvíjet. Osobně mně ale nejvíce zajímá osud Carol a Morgana, neboť…

…se proslýchá, že by během 7. série má nějaká postava spáchat sebevraždu. Největšími podezřelými jsou Carol (ta se zabila v komiksu) a právě Morgan.

#3 Xavik #4 Stardos #9 dameo
22.10.2016 | 20:15:50
Xavik

#2 Leon: No a co? Každýho ty spoilery nezajímaj, počkaj si až na samotné epizody. Ani moc nechápu, proč ten seriál teda sleduješ, když už všechno víš. :)

#5 Stardos #9 dameo #13 Leon
admin
22.10.2016 | 20:38:03
Stardos

#2 Leon: Abych se přiznal, tak o tom jsem teda do teď neslyšel :D

Zatím to ale vypadá, že jsou oba živí a zdraví, momentálně se natáčí epizoda 14 a Morgan i Carol jsou na natáčení, a měla by umřít jedna nová postava, takže s Morganem či Carol se do finále nerozloučíme

22.10.2016 | 20:38:04
Stardos

#3 Xavik: Já třeba spoilery sleduji a přijde mi i kolikrát, že mám ze seriálu větší požitek, než lidi, co ty spoilery nečtou :D

22.10.2016 | 20:39:27
scottt1

JA si spoilery precitam len neiektore, aj to hlavne co sa tyka komiksu. Ten mam cely precitany. Co sa tyka serialu, vzdy verim do poslednej minuty, ze to moze byt aj inak.

22.10.2016 | 21:32:41
Hofi89

Podle mě první díl nové řady nezačne tak jak skončil (všichni na kolenou) ale prostě bude děj už posunutý o pár dní týdnu dál a pomaly se dozvíme koho negan umlátil, možná až na konci epizody. Co vy na to? Je to možné?

#8 Stardos #9 dameo
22.10.2016 | 21:48:03
Stardos

#7 Hofi89: Možné to je, ale bylo by to už ubohé :D

22.10.2016 | 22:16:41
dameo

#2 Leon:

Já tipuji Olivii. Ta má prý v osmém díle prožívat těžké časy a někde psaly, že v tom díle možná zemře. Třeba spáchá sebevraždu, kdo ví. Tak mě napadá, co když si něco začne s Eugenem, kterého by v sedmém díle měli zajmout Zachránci a Olivie spáchá sebevraždu, protože si bude myslet, že Eugena zabili?

#3 Xavik: Jedna věc je číst o tom, co se stane a druhá věc je vidět to na vlastní oči. Ještě před premiérou epizody znám celý její průběh. Víc se na ni pak těším a v případě, že není dle mého očekávání, nejsem tolik zklamaný, protože jsem na to byl už připravený.

#7 Hofi89: Pochybuji o tom. Kirkman řekl, že epizoda začne tam, kde šestá série skončila. Řekl bych, že to začne tím, co bylo v té ukázce, která je i tady na Edně. A o čem se tu vlastně bavíme? Spoilery od TSDF hovoří jasně, že nová série začne tam, kde šestá skončila. A jejich spoilery se nikdy nemýlí. Mýlili se pouze jednou a to v případě úmrtí Tary v páté sérii (byla pouze zraněná).

22.10.2016 | 22:49:51
Lostland

Já si osobně myslím, že první epizoda bude trochu zklamáním, všichni čekaj nějakou brutální gore scénu s obětí Lucille. Epizoda podle mě začne ukázkou co tu koluje, kde Negan mluví s Rickem a odtáhne ho do karavanu, poté bude znělka a po ní budeme sledovat osud daryla a glenna od chvíle kdy Daryla v lese postřelili. A konec první epizody bude určitě hodně emotivní, schytá to abraham a poté co se ozve glenn tak i on.. No uvidíme čím tvůrci překvapí :-)

23.10.2016 | 0:42:49
Railbot

TWD je továrna na zklamání. Připojuji se k chladnému postoji, co nás čeká.

23.10.2016 | 1:05:03
Lan

Me by spis zajimalo kolik prostoru dostane v novych dilech Ezekiel a taky co byly zac ti marinaci jak je ve meste potkal tusim ze Morgan…jinak doufam ze Rick bude starej dobrej magor co jak ho neco nasere tak to zastreli, i kdyz to asi az casem az vynda Negana :)

#22 ori
23.10.2016 | 4:03:10
Leon

#3 Xavik: Abych pravdu řekl, tak nevím :D Mám rád komiks, takže seriál beru de facto jen vlastně jako vedlejší projekt TWD. Mám rád i jiné seriály, a tak vím, že u dlouhodobě běžících seriálu po čase zákonitě klesá kvalita a producenti jsou pod stále větším tlakem diváků, a proto musí ustupovat ve svých vizích. Konkrétně u TWD mám pocit, že se v 6. sérii tak trochu zamotali do politiky nikoho nepobouřit, nikoho nezabít, aby tak nepřišli o diváctvo, jehož věkový průměr se snižuje. Spoilery mi pomáhají „uhlídat“ seriál, aby se z něj nestala parodie na komiks a nesnažil se zavděčit puberťákům, kteří nechtějí vidět umírat hlavní postavy, ale touží po stálém obsazení, aby si mohli vychutnat frajera Daryla, který podle všeho se seriálem nikdy neskončí. Jenže přesně to, je „TO“, co autor komiksu nikdy nechtěl.

#14 Smilexou
23.10.2016 | 4:58:31
Smilexou

Nevíte kde bude ke shlédnutí ta epizoda jako první? :D Nechci nic propásnout…

#13 Leon:

#15 ZaRo
23.10.2016 | 7:52:54
ZaRo

#14 Smilexou: to by aj mna zaujímalo, tiež by som si to rád pozrel hneď, niekto tu spomínal nejaký stream ale netuším kde to hladať

23.10.2016 | 10:33:10
Stardos

Tak a teď už vážně, v okénku najdete odkaz na video, ve kterém Negan někoho zabíjí

https://m.youtube.com/watch?… Ještě máme naději ohledně Maggie, że je to pouze snová smrt, dneska jsem četl, že v epizodě bude možná nějaká snová smrt, přesněhi řečeno od Maggie, Aarona a Eugena

23.10.2016 | 10:53:57
LordLocke

Ano, je už dávno potvrzeno, že zemřou Meggie a Glenn, který se ji pokusí zachránit. Abraham přežije…

#18 Stardos
23.10.2016 | 10:57:00
Stardos

#17 LordLocke: Tak o tom slyším prvně :D

Jedno je jisté, nemůžou zabít oba dva, jeden z nich přežít musí

#19 LordLocke
23.10.2016 | 11:11:56
LordLocke

#18 Stardos:

Nemusí…Maggie zemře a stane se z ní zombie…potom porodí děcko (také zombie), které si Negan ochočí, aby si z něj vycvičil a vychoval svoji nejsilnější zbraň…polovina Rickovi skupiny bude navíc v budoucnu Neganovi pomáhat už zcela dobrovolně (Abraham bude jeho pravá ruka a zástupce)…v první epizodě to každopádně vyjde na Maggie, a potom to schytá i Glenn, protože se ji pokusí zachránit…

#30 Mordrull
23.10.2016 | 11:24:27
dameo

Podle spoilerů zemřou Abraham a Glenn. TSDF se doposud nikdy nemýlili (až na smrt Tary v páté sérii). To video, ve kterém Negan zabije Maggie bude fake, respektive falešná smrt. Údajně totiž natáčeli smrt všech postav, aby se předešlo odhalení toho, kdo zemře. Abraham a Glenn byli spatřeni pouze při natáčení první epizody, Maggie natáčela i další epizody. Těhotná žena, která má bolesti, by se po ráně baseballovou pálkou nebyla schopná zvednout. To sedí na Abrahama. S jistotou budeme vědět až dnes ve 3:00 ráno, kdo to koupil.

#21 Leon
23.10.2016 | 11:57:54
Leon

#20 dameo: Tento scénář je nejpravděpodob­nější. Epizoda prý…

…bude vyprávěna na přeskáčku, takže by to údajně mělo začít tím, jak Negan už svou práci odvedl a posmívá se Rickovi, teprve za cca 20 minut ukážou první malý flasback, kde umře první z dvojice Abraham/Glenn, a tak to bude pokračovat dál. Něco na způsob dílu 6×01

23.10.2016 | 12:01:00
ori

#12 Lan: To boli Ezekielovi ľudia

webmaster
23.10.2016 | 12:02:17
dameo

Teď jsem byl na stránkách TSDF a tam píšou to, co jsem já tvrdil o údajné smrti Maggie – že se jedná o fakeovou smrt. AMC natočilo smrt Ricka, Carla, Daryla, Glenna, Maggie, Michonne, Sashy, Abrahama, Eugena, Rosity i Aarona, aby nás zmátli a koukám, že se jim to povedlo. Mnozí jim na to skočili. Bylo od nich chytré vypustit na internet video s jednou z těch falešných smrtí v den premiéry sedmé série. Já si stále trvám na svém, že zemřou Abraham i Glenn, což je vlastně už dávno potvrzené. :-)

#25 LordLocke
23.10.2016 | 12:18:13
NanduLp

ODPOČET ČASU DO PREMIÉRY 7 SÉRIE!!! http://www.odpocetcasu.cz/txkemNz/

23.10.2016 | 12:34:19
LordLocke

#23 dameo:

Abraham nezemře…později bude mužem č. 2 u Spasitelů…Negan mu totiž prozradí, kdo je Eugene ve skutečnosti zač (jeden z těch, kteří spustili zombie apokalypsu) a to způsobí zlom v jeho myšlení…

#26 dameo
23.10.2016 | 12:35:00
dameo

#25 LordLocke: Dobrej vtip. A nebo špatnej? Asi špatnej. :-)

23.10.2016 | 12:59:27
danho123

neviete kde sa to bude dať sledovať ráno?

#28 NanduLp
23.10.2016 | 13:05:33
NanduLp

#27 danho123: On má být nějaký stream. Ale já ho nemůžu najít

23.10.2016 | 13:10:47
Smilexou

A nějaký záznam z toho streamu bude? Ve tři ráno to fakt dávat nebudu :D :D

23.10.2016 | 13:32:02
Mordrull

#19 LordLocke: a pak přiletí drak a toho si negan osedlá ne ?

#32 dameo
23.10.2016 | 13:52:05
Mordrull

Nejvíce zbytečná postava je Eugene, a myslím že by nikomu ani nechyběl, a po jeho smrti by sledovanost seriálu rozhodně neklesla (kdo ho má jako nejoblibenějšího herce ? snad nikdo)

#34 Hopeless_Idiot
23.10.2016 | 13:53:07
dameo

#30 Mordrull: Ne, Negan ho umlátí baseballovkou.

23.10.2016 | 14:10:43
danho123

už mám nastavený budík len musím nájsť nejaký odkaz kde to pozrieť :D

23.10.2016 | 14:12:14
Hopeless_Idiot

#31 Mordrull: Jak to někdo může vůbec napsat, Eugen je nejlepší postavou seriálu. V předu business, vzadu párty je nepostradatelnej. A kéž by umřeli Maggie a Glenn, a né ten zrzavej kocour. :/

#35 dameo
23.10.2016 | 16:37:13
dameo

#34 Hopeless_Idiot:

Souhlasím s tebou v jedné věci a to v tom, že nelze napsat, že je některá postava zbytečná (až na tzv. „křoví“ jako je Scott, Bruce, či Francine). Ale i toto „křoví“ má svůj účel. Bez těch lidí, kteří se pohybují v pozadí by Alexandria působila opuštěně. Mezi „křoví“ nepočítám Aarona, či Tobina (+ další původní obyvatele Alexandrie, kteří se v seriálu objevují pravidelně) a už vůbec ne Taru, či Eugena. Aaron, Heath, Spencer, či Tobin zatím moc prostoru nedostali, to je pravda, ale např. Tara, Eugene, Rosita, či Gabriel dostali hodně prostoru a v žádném případě je tedy nelze považovat za zbytečné postavy. To, že si někdo nějakou postavu neoblíbil neznamená, že je zbytečná. Mordrull napsal, že je Eugene nejhorší postavou, ale jedná se pouze o jeho subjektivní názor. Jsou lidé, kteří si mohli Eugena oblíbit stejně, jako si někdo mohl oblíbit Ricka, Negana, Judith, či Tobina. U mě jsou na prvním místě Rick a Michonne a na druhém místě mám několik dalších postav a Eugene je jednou z nich. Není to špatná postava. Opět se ovšem jedná pouze o můj subjektivní názor. A že je Eugene pro skupinu nepostradatelným? Díky svým znalostem je pro ně velmi užitečným, ale nikoliv nepostradatelným. Dva roky skupina přežívala i bez Eugena, jistě by to bez něho zvládali i nadále. Nesouhlasím s tím, že by bylo dobré, kdyby zemřeli v jednom díle Glenn i Maggie. Bude zajímavé sledovat Maggii, jak se vypořádává se smrtí svého manžela. Glenna i Abrahama mám rád, ale jsem rád, že to budou oni, koho Negan zabije. Jednak to bude hodně emotivní (právě proto, že jsem si je oblíbil) a jednak konečně zemře někdo jiný, než vedlejší postava.

#37 blonska_s #38 Hopeless_Idiot
23.10.2016 | 17:27:09
Respect

Rad bych sledoval dnesni premieru s7e1, mam O2, kde je AMC, ale nevim jestli je to Ceska nebo nejaka Evropska verze.Ma jiny program, nez AMC, kde jde The Walking Dead… Muzete mi prosim poradit, jak a kde popripade se muzu divat?Moc dekuji za radu!:-)

23.10.2016 | 18:39:00
blonska_s

#35 dameo: počujte pôjde to online o 3:00 aj tu? :) lebo AMC nemám len české/slovenské a tam to nepôjde :)

Vďaka za odpoveď <3

23.10.2016 | 20:56:38
Hopeless_Idiot

#35 dameo: Komentář o Eugenovi byl myšlen tak, že je nepostradatelnej pro seriál, nikoli pro skupinu, a hlavně byl psán s obrovskou nadsázkou (Eugena mám samozřejmě rád :). Po shlédnutí dnešní epizody se ale vůbec netěším na tebou zmiňované vyrovnávání se s Glennovou smrtí, a Maggie mi vadí čím dál víc. „Samozřejmě se jedná o můj subjektivní názor.“ :D Předtím mi přišlo psát to trochu zbytečné, vzhledem k tomu, že se k diskuzím a komentářům vždy ubírám právě proto, abych si vyslechl/přečetl, popřípadě sdílel svůj nebo cizí subjektivní názor na danou problematiku a tak nějak jsme předpokládal, že tak zde činí každý. :D

24.10.2016 | 20:12:51
Car

ta scéna kdy mířili na skupinu bouchačkami, myslela jsem si že to bude trochu jinak, že Negan řekne Rickovi, aby ukázal na toho kdo umře do třetice všeho dobrého :-D a pokud nikoho neřekne tak že někoho zastřelí náhodne :D ale to s Carlovou rukou mě teda dostalo :D

24.10.2016 | 23:11:21
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Seriálový vesmír

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City a další. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama