The Walking Dead (Živí mrtví)
92/100 - 1 118×

The Walking Dead(Živí mrtví)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Oficiální popis sedmé řady seriálu The Walking Dead

Oficiální popis sedmé řady seriálu The Walking Dead

Už za necelý měsíc nás čeká premiéra dlouho očekávané sedmé série. Všem je nám jasné, co se v prvním díle dozvíme, ale co všechno nás bude čekat dál?

36 2
27.9.2016

Až do této chvíle naše postavy zažily nákazu, hlad, spoustu nemrtvých, tragédie, zrady a nepředstavitelné ztráty. Díky tomu se z nich stali hrůzu nahánějící, silní a nezastavitelní lidé. Tato moc je jim na začátku sedmé řady odebrána. Členové skupiny nalezli bezpečí a stabilní místo. Vytvořili si domov. Mysleli si, že jim patří svět. Mysleli si, že znají svět. Spletli se. V první polovině sedmé série uvidíme naši skupinu zlomenou, zdevastovanou a truchlící. Její členové se dávají dohromady pod silou útlaku. Negan úspěšně získal Spasitele pod svou kontrolu, brutální způsobem jim ukázal svá pravidla, a to na smrtelném a hrozivém příkladu. Ostatní postavy netuší, co se stalo, ale i přesto, že jsou odděleni od skupiny, zjistí, že neutečou pravidlům nového světa. Tato polovina série bude o tom, jak tyto postavy začínají nanovo. Vše začíná od znova. Svět není takový, jaký si myslely, že je. Je větší a o to nebezpečnější.

Zdroj: AMC

Diskuze /27

Bitter

Uz sa tesim, citim zatial najlepsiu seriu serialu.

PRAVDEPODOBNOST UMRTIA:

RICK GRIMES: Pravdepodobnost umrtia 0 %, Rick je vodca, dolezita postava, ktora bude hrat este dolezitu rolu!

DARYL DIXON:

Daryl je oblubeny charakter, ktory by nenechali umriet tak krutiu smrtou, je uplne jasne, ze ak by uz mal zomriet, bude to srdcervuca scena, v ktorej by obetoval pre nejaku inu postavu. Pravdepodobnost umrtia 0 %.

GLENN RHEE

Tato postava uz mala byt mrtva, no nakoniec sa vzdy nejako zachrani. V komixe je to prave Glenn, kto zomrie a preto si nemyslim, ze zomrie aj v tomto pripade. Pravdepodobnost umrtia.

CARL GRIMES

Carl je charakter, ktory nam ukazuje ako tazko je vyrastat vo svete, kde je nebezpecenstvo na kazdom rohu. Uz sme mali moznost vidiet Carla s paskou na oku a tak si myslim, ze jeho smrt je tak pravdepodobna ako to, ze zajtra bude koniec sveta. Pravdepodobnost umrtia 0 %.

CAROL PELETIER

Tato postava presla tiez urcitym vyvojom, je to taka drsna zenska postava, ktoru serial potrebuje, Zabit Carol? Zabit zenu? To si nemyslim, jej charakter este ma co ponuknut, no jej smrt je dost nepravdepodobna, aj ked… Pravdepodobnost umrtia 20 %.

MAGGIE GRENNE

Tehotna zena, ktora by nenasla lasku, ak by nenastal koniec sveta. Myslim si, ze zabit tehotnu zenu tak brutalnou smrtou je uplne nepravdepodobne. Glenn je divoka karta ich lasku mohol Negan vyuzit. Napisal som sice, ze Glenn neumrie, no je to divoka karta, ktoru scenaristi vyuzit mozu. Glenn zomrel v komikse, preto si kazdy mysli, ze nezomrie, no co ak predsa zomrie? Jeho smrt by bola zbytocna a tak ak by zomrel, tak by som jeho smrt zaradil do TOP 3 najzbytocnejsich smrti serialu The Walking Dead. Pravdepodobnost umrtia 0 %.

MICHONNE:

Kazda zena ktoru Rick zacal milovat nakiniec zonrela, teoreticky by Michonne mohla zomriet, no tejto smti nedavam velku sancu. Pravdepodobnost umrtia 35 %.

Sasha Williams

Pre dej zbytocna postava, no crta sa nam tu cmvztah, ktory by mohol byt utnuty hned na jeho zaciatku, tato postava mi nejako nevonia, dokonca ani neviem, ci je v kruhu smrti. Pravdepodobnost umrtia 60 %.

TARA CHAMBLER:

Dalsia zbytocna postava, jej homosexualna partnerka dostala sip do oka a tak by bolo romanticke, ak by sa k nej pridala. Tato postava uz mala byt davno mrtva a ak nezomrie hned na zaciatku, tak urcite zomrie v priebehu tejto serie. Pravdepodobnost umrtia 65 %.

ROSITA ESPINOSA:

Moja oblubena zenska postava, v twjto serii ju zacali trocha odstrkavat, akoby ju chceli popravit. Dufam, ze sa to nestane, pretoze tuto posravu mam rad, no musim byt objektivny, je to postava, ktora by mohla zomriet. Pravdepodobnost umrtia 60 %.

ABRAHAM FORD:

Ak by som chcel zabit postavu tak brutalnou smrtou, tak by som si urcite vybral Abrahama. Negan je sice riadna svina, ale ma urcite zasady, urcite nezabije tehotnu zenu alebo zenu, Negan sa pretvaruje, ze pocita no urcite si uz davno vybral. Abraham, podla mna si to prave ty, si to ty, kto sa vala na zemi a odmieta zomriet, si to ty, kto prekvapil Negana svojou silou. Pravdepodobnost umrtia 74 %.

EUGENE PORTER:

Dalsia zbytocna postava, myslim si, ze jeho charakter uz nema co ponuknut, mozno zil prave preto, aby zomrel. Je to postava, ktora nie je silna, no nakoniec on mohol Negana prekvapit. Je velka pravdepodobnost, ze umrie muz a tak je dost mozne, ze to bude aj on. Pravdepodobnost umrtia 68 %.

AARON:

Nova postava, ktora este ma co ponuknut, nemyslim si, ze divak si k nemu vytvoril az taky vztah, aby za nim plakal. Smrt musi sokovat nasu skupinku a tak si myslim, ze to bude niekto, kto je s nimi dlhsie. Pravdepodobnost umrtia 52 %.

GABRIEL STOKES:

Neviem, ci je tato postava v kruhu smrti, no tato postava melie z posledneho a je potrebne tento charakter uz odstranit. Tato smrt by nesokovala, takze si nemyslim, ze to bude prave on. Zabit knaza by scenaristi asi tiez nechceli. Pravdepodobnost umrtia 42 %.

MORGAN JONES:

Na navrat tejto postavy som sa tesil, no nakoniec to bolo fiasko. Morgam ma zasady a to mi jeho charakter dost znechutilo, dufam, ze zomrie on, jeho smrt by ma potesila. Je to vsak nepravdepodobne, preco by som vracal do serialu postavu, ktoru by som nakoniec zabil. Tato postava je tu od zaciatku a tak by mohla jeho smrt sokovat. Pravdepodobnost umrtia 38 %.

Scenaristov The Walking Dead dobre poznam a tak sa bojim, ze smrt uvidime bud hned, na konci epizody alebo az v epizode cislo 2. Podla mna by to mohlo vyzerat tak, ze nasa skupina sa vrati do Alexandrie a postupne sa buu zo zoznamu odskrtavat mena.

#11 georgezz
27.9.2016 | 18:29:54
TVTor

Už dlouho přemýšlím, proč se Rickova skupina neodstěhuje někam, kde spasitelé nejsou? Nepokrývají přeci celý stát. Já bych to udělal tak, že bych odsouhlasil všechna pravidla, podmínky a pak bych se v noci vytratil co nejdál. Kdyby mě chytli trest by byl velkej, ale o to větší motivace se snažit o nechycení. Zkrátka bych šel a potom jel několik 1000 kilometrů daleko. Pryč od diktatury a útlaku. Odejít je nejlepší, protože proti takový přesile nemá cenu bojovat. Sice už by to ztratilo na zajímavosti, ale jenom říkám, jak bych to udělal já. PRYČ.

#3 Railbot #5 God Carmen #6 ori #7 Jirkason #26 Monkeyskunk
27.9.2016 | 18:54:05
Railbot

#2 TVTor: To by v první řadě některá z postav musela přemýšlet a seriál být trochu uvěřitelný, ale to se nestane dokud se budou zombie neslyšně teleportovat po houfech kam noha našich hrdinů došlápne :)

27.9.2016 | 19:21:31
TomAK

Je spíše zajímavé, že zombie se rozkládají. Takže za pár let všecky shnijou a bude klid ne? Nebo se tam budou pohybovat kostry, které nemají svaly a tudíž, jak se hýbat. To by musely být nasáklé magií, ala Gandalf :)

#6 ori
27.9.2016 | 19:59:35
God Carmen

#2 TVTor: Tak to mohli v 1. sérii sednout na lod a plout někam do Evropy, Asie… kamkoliv a byl by klid…

27.9.2016 | 20:33:12
ori

#2 TVTor: A opustiť bezpečie komunity, opäť byť na cestách a hľadať jedlo a vodu?

#4 TomAK: životnosť zombího je 10 rokov

webmaster
27.9.2016 | 20:59:39
Jirkason

#2 TVTor: Alexandria je dar z nebes, plot, elektřina, teplá voda, baráky … Odejít by podle mě byl naprosto stupidní nápad, protože by zase museli přežívat ze dne na den a hledat věci k přežití a útočiště. Navíc by mohli potkat další nebezpečný lidi.

27.9.2016 | 21:51:07
Railbot

Z toho plyne závěr, že se sami měli stát nebezpečnými lidmi a pak by ostatní utíkali před nimi :) Plavba na lodi je nesmysl, na to člověk potřebuje kvanta zásob, dobrou navigaci a určitě další věci. Kdo zná Úsvit mrtvých ví jak taková plavba může dopadnout :)

27.9.2016 | 22:31:24
dvalouchova

Jsem zvědavá, kdy uvidíme, kdo z nich tedy zemře, jestli nás tím překvapí hned na začátku nebo se to dozvíme až z průběhu, kdy budou postupně ukazovat postavy a nám bude muset dojít, kdo chybí :-D

28.9.2016 | 9:08:45
Eugene

jedinym opravdovym sokem oteviracky sedme rady by bylo – kdyby se negan umlatil lucií sám…

28.9.2016 | 13:42:02
georgezz

#1 Bitter: Už jenom když napíšeš že Eugene je další zbytečná postava, tak tvoje domněnky jsou uplně vedle. Právě že člověk jako Eugene, se znalostma vědy a techniky se ve světě zabijáků může hodit. Co z toho že jsem zabiják ale jsem hlupy jak bečka kitu. Jeden potřebuje druhého k přežití.

#12 ori
29.9.2016 | 11:01:41
ori

#11 georgezz: Presne, Eugene je v ich skupine asi najdôležitejší, bez neho by ich ani nenapadlo ísť do Washingtonu, Eugene dobre vedel, preč si ho vybral. Opravil solárne panely, bez ktorých by nemali elektrinu, a bol to jeho nápad začať vyrábať náboje.

#16 danho123
webmaster
29.9.2016 | 12:26:35
stadak

řešit solární panely a elektřinu ?! Eugene je sice hlava chytrá,ale spíš by se jim hodil někdo kdo ví něco o pěstování. a jestli nebude vyrábět munici,tak je naprosto zbytečný!!

#14 dameo #15 ori #24 Misso
30.9.2016 | 17:05:09
dameo

#13 stadak: Vsadil bych se, že kdyby byla zombie apokalypsa, tak bys pro elektřinu i vraždil. Eugene ale neobsluhuje pouze solární panely. Má fůru vědomostí z nejrůznějších oblastí. Výroba střeliva je pouze zlomek toho, co dovede. Jinými slovy – Eugene je velmi užitečným členem skupiny. A co se toho pěstování týká – nepočítám-li Maggie, která se zřejmě odstěhuje do Hilltopu, je na pěstování expertem Rick. Nebo jsi už zapomněl na věznici?

#21 stadak
30.9.2016 | 19:22:33
ori

#13 stadak: Keď Rick s Darylom odchádzali na výpravu, kde ich okradol Ježiš, Eugene im hovoril, aby sa poobzerali po čiroku, lebo je to podceňovaná rastlina ktorá nepotrebuje veľa starostlivosti.

#24 Misso
webmaster
30.9.2016 | 19:24:59
danho123

#12 ori: Eugene je možno najmúdrejší zo skupiny ale je aj najväčšou hrozbou pre alexandriu a spol. Keby padol do rúk spasitelom tak neviem neviem. Hned by im všetko vytrepal.

#17 Batiatus
30.9.2016 | 20:33:13
Batiatus

#16 danho123: To nemôžeš vedieť.

#19 danho123
30.9.2016 | 21:22:01
AlesKozlik

Věřím. že k zemi pujde Glenn.. Právě jeho smrt je dle mého paradoxně nejméně očekávaná (vzhledem ke komiksu). Navíc by dávalo smysl předchozí hraní si s diváky (zázračné přežití u kontejnerů, skoro stejně zázračné přežití po návratu do Alexandrie). Pokud by měl jít někdo další k zemi, tak jsem na rozpacích z Abrahama. Jak zde již bylo zmíněno, tvůrce komiksu litoval jeho předčasné smrti a zabít ho několik dílů po tom, co „přežil“ svojí komiksovou smrt? Na druhou stranu by to dávalo logiku z Neganova pohledu – Abraham ukázal, že se ho nebojí a že je připraven zemřít, takže by zlikvidoval potenciální budoucí hrozbu, která by se mohla odvážit postavit se mu.

1.10.2016 | 14:18:08
danho123

#17 Batiatus: ved to si len myslím

1.10.2016 | 17:35:12
Leon

U sedmé série se obávám, že budou pokračovat v tradici, co jeden díl, to jiná dějová linka, což způsobuje kolísavé tempo seriálu a jeho velkou nevyváženost. A to nemluvě o natahování seriálu. Přitom Fear the walking dead teď ukázal, že lze v jednom díle celkem v pohodě sledovat dvě příběhové linie a není to nijak výrazně na škodu.

1.10.2016 | 18:53:43
stadak

#14 dameo: kdyby byla jakákoliv apokalypsa tak první k přežití potřebuješ jídlo a v tomhle případě i munici a pokud si dobře vzpomínám tak Maggie pěstování v Alexandrii moc nešlo a to že zná Eugene čirok z ňáký teorie ještě neznamená že ho umí pěstovat a namnožit do takoveho množství aby uživil Alexandrovce a Neganovce :-)

#22 dameo #23 Mela
3.10.2016 | 22:46:07
dameo

#21 stadak: Copak já píšu, že je v apokalypse na prvním místě něco jiného, než jídlo a pití? A jak jsi přišel na to, že Maggii pěstování moc nešlo? Vždyť je to farmářka. V Alexandrii ji ukázali pouze jednou při pěstování a to, když učila pěstovat Deannu. O žádném čiroku jsem nepsal. Já jenom psal, že je Eugene všestranně užitečný. Není odborníkem na boj, ale na přírodní vědy, chemii, dokáže vyrábět munici, vyzná se v solárních panelech (bez něho by možná už ani žádnou elektřinu neměli) apod.

3.10.2016 | 23:50:22
Mela

#21 stadak: Navíc zprovozní rádio a bude si telefon s další kolonií kdesi v Ohiu

4.10.2016 | 1:26:30
Misso

#13 stadak:
#15 ori: ono podla mna je vea potravi ktore by mohli lahko pestvoat brambory alebo kopec ineho ale čo by ma tam potešilo keby začali chovať včeli to by bola do buducnosti cenna komodita n obchodovanie.

4.10.2016 | 18:29:50
the walking dead and the flash

už se moc těším na sedmou sérii, na všechny díly a na všechny další série.

4.10.2016 | 20:19:23
Monkeyskunk

#2 TVTor: K tomu ti stačí jeden jedinej důvod. Proč si myslet, že o řekněme 3000km dál neúřaduje nějaká podobná sebranka? Tohle mi právě moc nelogické nepříjde, spíš naopak. S tím co už zažili, koho potkali těžko můžou být tak naivní a říct si, tak se přesuneme o pár tisíc kilometrů, tam je to ráj, kde jsou k sobě lidé milí a každej dělá co ho baví. To jako opravdu? :-D Já se teda spíš divím, proč neudělají nějaké hůře dobytné obydlí, někde na kopci a v obtížně přístupném terénu? Jednak by se tam walkeři vůbec nedostali a druhak při dobýjení by obránci měli obří výhodu a útočníci obří nevýhodu, tudíž by jim ani obří přesila nezajišťovala vítězství. Prostě jako ve středověku – nějakej hrádek na kopci, oni to tam nestavěli jen tak zbůhdarma, aby se předvedli. Akorát v USA by místo hrádku museli postavit nějakej ten bunkřík nebo něco v tomhle smyslu. Na dobytí Alexandrie stačí pár zbraní a jedno těžší auto, Alexandrie žádnej zázrak není. To už to vězení bylo mnohem lepší. Případně v zamořeným městě obsadit 2–3 mrakodrapy – založit střešní zemědělství a jedem. Oni se místo toho usadí na placce, absolutní rovině obehnané dost pofidérním plechem, kterej prd vydrží, jak už nám ukázaly předchozí epizody. Ale chtít po amících, aby mysleli. Nadlidský úkol. Tohle mi v seriálech hodně chybí – taková ta adaptace na danou situaci. Přecijen, nejsou to jejich první krůčky v postapo světě.

#27 ori
10.10.2016 | 17:19:58
ori

#26 Monkeyskunk: Oni tam tých kopcov moc nemajú (v tej oblasti), takže skôr ten bunker.

webmaster
11.10.2016 | 17:59:07
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Seriálový vesmír

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City a další. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama