Warcraft
90/100 - 31×

Warcraft

Jedna z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších her se dočkala svého prvního filmového zpracování a do kin v roce 2016 vstoupila pod názvem Warcraft: První střet. Na filmu se usilovně pracovalo od roku 2006 a tvůrci si dali opravdu záležet, aby film dopadl co nejlépe, a prolomil neúspěchy počítačových her v posledních letech.

Knihy o Warcraftu koupíte na Kniha.cz.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | | 123 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Fantasy
hrají
Travis Fimmel (Anduin Lothar), Toby Kebbell (Durotan), Dominic Cooper (Llane Wrynn I.), Ruth Negga (Taria Wrynn), Paula Patton (Garona Halforcen), Ben Foster (Medivh), Ben Schnetzer (Khadgar), Robert Kazinsky (Orgrim Doomhammer), Clancy Brown (Blackhand), Daniel Wu (Gul'dan)
redaktoři
tom99

První ohlasy na film

První ohlasy na film

Warcraft má již pozítří premiéru u nás a o den později v Americe, ale na celé řadě trzích již odstartoval, tudíž už začaly prosakovat první názory na film. Jaký snímek je? Prolomil smůlu herních adaptací, nebo se zařazuje mezi další neúspěšné filmy?

17 3
7.6.2016

Duncan Jones, režisér filmu, miluje svět Warcraftu a chtěl vydat to nejlepší ze sebe, aby film fungoval po všech směrech. Dokonce i svůj tým nutil, aby hru hráli a pochopili, o čem vůbec hra je. Duncan dostal poměrně tvůrčí svobodu a dostatek finančních prostředků a času, aby film dotáhl k dokonalosti. Povedlo se?

Názory jsou zatím rozporuplné. Problém spočívá v ději, který je prý až moc přímočarý, částečně předvídatelný a dokonce i nudný. Zkrátka nic extra. Fanoušci hry by se určitě nudit neměli, protože film obsahuje spoustu scén z her, ale studio Blizzard jasně prohlásilo, že film má oslovit i nové diváky, kteří by si film oblíbili a postupně se dostali k hraním her. Tento krok se, zdá se, nepovedl.

Hráči her budou s filmem asi spokojení. Příběh je takový, jaký by měl, a všechny postavy a lokace jsou v konzistenci s hrou. Obyčejný divák může být ale prý místy zmatený, protože Jones se snaží představit ve dvouhodinovém filmu až příliš, a jak už to v poslední době bývá, otevírá dveře většímu světu pro případná další pokračování a pořádně se nesoustředí na jeden film.

(Jak se vám líbí animace? Foto: Blizzard)

Animace je další problém filmu. Zatímco fanoušci jsou spokojení, normální diváci mají z animace smíšené pocity. Film je až moc barevný a má pohádkový nádech. Zda to byl záměr Blizzardu, či snímek už byl i tak drahý, že finanční prostředky nevystačily na dotažení všech animačních scén, těžko říci. Na čem se oba tábory diváků shodnou, je dobrá akce, nebo alespoň určité akční pasáže se rozhodně povedly.

Film rozhodně prý netáhnou herci, kteří jsou místy až zcela nevýrazní. Kdo se ale povedl, je rozhodně ork Durotan v podání Tobyho Kebbella. Asi nejvýraznější postavou filmu je Garona Halforcen, která stojí uprostřed dvou znepřátelených ras. Překvapením je rozhodně Taria Wrynn, kterou ztvárnila Ruth Negga. Její postava se ve hrách nevyskytuje, tudíž všichni byli zvědaví na její příběh, a ten dle názorů diváků nedopadl vůbec špatně.

Co si ze všech názorů vzít? Warcraft zřejmě bude filmem určeným zásadně pro fanoušky, pro normálního diváka půjde zřejmě o průměrný fantasy film, který nenadchne, ani neurazí. Na ČSFD má aktuálně Warcraft: První střet úctyhodných 77%, ale film nehodnotila ani stovka uživatelů. Po premiéře vám přineseme ucelenou recenzi, takže už budeme konkrétně vědět, jak film dopadl.

Diskuze /20

wesew

ja som uz film videl v anglicku a nehral som ani necital ani jednu knihu o warcraft a film sa mne osobne pacil a velmi.

8.6.2016 | 6:53:26
adam16

no na rotten tomatoes si to dosť odniesol :D iba 18% https://www.rottentomatoes.com/m/warcraft/

#3 Aprok
8.6.2016 | 15:48:36
Aprok

#2 adam16: To je jako u BvS ;) na kritiky ser !

8.6.2016 | 17:32:53
pozitkar

Franta Fuka 70%, takže jdu. Nevýhody uvádí: příběh dle hry a evidentně zkrácený (do kina sestříhali z 2:40 na 2:00hod), výhody: věrnost předloze včetně takových maličkostí jako je vždy o číslo větší brnění u lidí (podle hry) nebo perfektní CGI u Orků. Jediné co se mu nelíbilo, byla hudba, autor ji prej umí líp (Franta je trochem úchyl do filmové hudby, tak si to bere osobně)

#10 Epsik
9.6.2016 | 12:43:48
mety

stale to bude len film pre slecinky skutocny origanal voci warcraftu je warhammer a to je skutocne kooooool

#6 azoxid
9.6.2016 | 13:18:28
azoxid

#5 mety: Warhammer je nejlepší, ale filmu se asi nikdy nedočkáme. Natož ze 40ky.

#8 mety
9.6.2016 | 13:38:04
Erzik

Byl jsem na včerejší před-premiéře v IMAX. Neurazilo to, některé věci a pasáže hodně potěšili, ale celkově žádný velký dojem. Na to kolik se toho stalo, tomu chyběli emoce. Druhý díl bych uvítal, celou dobu bylo cítit, jak si pro něj chystají půdu. Ale tenhle už vidět znovu nemusím a domů si jej nekoupím. 65%

redaktor
9.6.2016 | 15:19:03
mety

film so 40k je ale bohuzial ma strastne vela hluchyh miest co zneho robi slusny odpad a tiez lord inkvizitor bude mat premieru ale bude to mat len nijakych 30 min alebo menej ale vyzera super . plus teraz fantasy je total war serii a ma vysoke hodnotenie co dost pomaha k prestizi plus bude novy DOW3 co bude masaker#6 azoxid:

#11 azoxid
9.6.2016 | 21:14:15
vas57

Byl jsem a líbil se mi.Je to film pro hráče této hry,kteří znají knihy o Warcraftu,znají příběh a postavy.Pro ostatní to bude jenom další fantasy film.Je zřejmé,že budou další díly neboť hodně věcí není dořešených,což fandové a hráči dobře vědí.

10.6.2016 | 10:37:28
Epsik

#4 pozitkar: Tak to o té zbroji jsem nevěděl a to jsem velký fanda Warcraftu.. :D Kde se o tom píše?

#12 pozitkar
10.6.2016 | 14:20:56
azoxid

#8 mety: Který film máš na mysli ? Ten animovaný o Ultramarines ? Odkazy kdyžtak plz (jestli se to nesmí sem, tak do PM). Za pořádnej warhammer film bych vraždil malý děti a štěňátka.

#14 mety
10.6.2016 | 17:36:15
pozitkar

#10 Epsik: U Franty Fuky na blogu fffilm.name

10.6.2016 | 19:44:43
SantVlof

Špica film.

10.6.2016 | 23:28:20
mety

daj si do vyhladavaca ultramarines film #11 azoxid:

11.6.2016 | 0:28:28
Jerry Screaming

Začnu negativy: čekal jsem soundtrack věrnější hernímu (strategickému) univerzu. Za druhé čekal jsem v závěru o něco větší bitvu… Když si to představím v procentech, tak odečítám 10 a to znamená, že film celkově hodnotím na 90%… Mé srdíčko se nadechlo, zavzpomínalo a perfektně se cítilo… Vydržel bych i pět hodin filmu!!! For Azeroth and the Aliance!!! :-) ;)

11.6.2016 | 1:15:28
mety

ja som to tiez videl a mam s toho zmiesane pocity asi by som tomu dal 65%

11.6.2016 | 2:36:34
Aprok

za mě 90% a doufám že vyjde director's cut :)

12.6.2016 | 0:59:17
UniQue

Tak včera som bol na to v kine a ako profesionálny hráč Warcraft 3 (doba hrania 2003–2014) musím povedať, že to stálo za to :D úžasný pribeh hneď som si ho zamiloval :D avšak dalo sa čakať, že na príbeh z Warcraftu 3 to nebude mať. Je rok 2016 a stále som lepší príbeh nevidel a myslím, že už lepší príbeh nikdy nebude mať nič :) a nie som jediný tohto názoru :)

12.6.2016 | 12:21:42
Wolfrage

No film se mi líbil. Můžeme být vůbec rádi, že Warcraft film byl natočen po tolika odkládání. Režiséři věděli, že to bude velmi těžký to natočit, aniž by to byl totální propadák. Vzhledem k okolnostem to Duncan Jones zvládl perfektně. Co tomu filmu vytýkám je, že příběh není úplně podle knih a hry. Tak např. Blackhand the Destroyer (ničitel) neměl padnout rukou Lothara, ale Orgrima Doomhammera. Orgrim pak dostane přezdívku „Backstabber“, jelikož využil situace a Blackhanda přepadl, když měl Doomhammer výhodnou situaci. Zajímavostí je, že později po nějakých těch letech, Doomhammer zabije i Lothara. Co dál mělo být a nebylo ve filmu je, že mladý Khadgar měl být Medivhem (který byl ovládán Sargerasem) proklet tak, že se z něho stal stařec. Sargeras je mimochodem mocný titán a vládce plamenné legie (démoni), které Gul'dan slouží. Bylo toho víc, ale jak jsem už zmínil… vzhledem k okolnostem to bylo super. Za mě 90%.

12.6.2016 | 18:08:16
thalk

Věrnost předloze? – To by se nesměla vypustit celá linka a návaznost na Ohnivou Legii, Sargerase. Nuda ve filmu? – Jestliže se ve fantasy filmu podle RTS hry objeví klišé scény, hlášky, za které by se stydělo i „Stmívání a Upíří deníky“ dohromady, tak nevím nevím… Obsazení? – Ohledně postav, Khadgar ok, 10 kilo dolů by herci neuškodilo. Lothar by mohl ubrat na vlasech, přeci jen to má být poloplešoun, a ano vůbec by mě nevadilo, že by měl větší podobu s Teplovikingem, jo a aspoň 15 kilo svalů nahoru a je to úžasný Lothar. Garona, herečka zahrála výborně, ale měsíc ve fitku by taky neuškodil, má to být půlorčice a né modelka. Ok královna, má tvarohovýho bráchu a ona je mulatka???? Král, jo král, ehm, ten je jak pěsť na oko, hrdina, vojevůdce… Toho v té komické postavě nehledejte. Medivh, jo Méďa, ehm, možná skrz své spojení se Sargerasem byl ve hře větší mačo než tenhle polochcípák, který určité momenty má stejně široká ramena, jak zmíněná královna… Celkově – Po grafické stránce a momentech kdy není klišé, či zbabrání akčnosti postav, je film nádherný, ale to je jen chabá 1/3 filmu… 2/3 jsou prostě pro mne muka a utrpení…

12.6.2016 | 23:21:54
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktuální film

Warcraft: První střet

Informace

Premiéra: 9. 6. 2016
Režie: Duncan Jones
Hudba: Ramin Djawadi
Hrají: Ben Foster, Travis Fimmel, Dominic Cooper, Paula Patton, Toby Kebbell, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Clancy Brown, Ben Schnetzer, Ruth Negga, Burkely Duffield, Daniel Cudmore, Callum Keith Rennie, Ryan Robbins, Patrick Sabongui, Andre Tricoteux, Christian Sloan, Elena Wurlitzer
Stopáž: 123 minut 

Nejlepší film

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Svět Warcraftu

Galerie

Galerie

Narozeniny

Kde nás najdete

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama