Warcraft
90/100 - 31×

Warcraft

Jedna z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších her se dočkala svého prvního filmového zpracování a do kin v roce 2016 vstoupila pod názvem Warcraft: První střet. Na filmu se usilovně pracovalo od roku 2006 a tvůrci si dali opravdu záležet, aby film dopadl co nejlépe, a prolomil neúspěchy počítačových her v posledních letech.

Knihy o Warcraftu koupíte na Kniha.cz.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | | 123 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Fantasy
hrají
Travis Fimmel (Anduin Lothar), Toby Kebbell (Durotan), Dominic Cooper (Llane Wrynn I.), Ruth Negga (Taria Wrynn), Paula Patton (Garona Halforcen), Ben Foster (Medivh), Ben Schnetzer (Khadgar), Robert Kazinsky (Orgrim Doomhammer), Clancy Brown (Blackhand), Daniel Wu (Gul'dan)
redaktoři
tom99

Tržby: Film je propadákem v Americe

Tržby: Film je propadákem v Americe

Warcraft: První střet řádí už nějaký ten pátek v kině, ale ne příliš přívětivé recenze z Ameriky filmu nepomohly. Film se i přes svou velkou fanouškovskou základnu stal v Americe naprostým propadákem.

8 22
20.6.2016

Američani dávají na recenze a podle nich se často rozhodují, zda do kina vyrazit či ne. První ohlasy na film nedopadly příliš dobře a potenciální diváci si návštěvu kina rozmysleli. Warcraft nebodoval dokonce ani první týden, kdy nebyl nejvýdělečnějším filmem daného týdne. Celkově si zatím Warcraft z Ameriky odnesl pouhých 37 milionů dolarů.

To je za dva týdny hrozně málo. Navíc tržby neustále budou klesat a První střet bude mít co dělat, aby se vyšplhal alespoň na 50 milionů dolarů z domácího trhu. Svět je na tom už o poznání trochu lépe. Odtud si Warcraft zatím odnesl slušných 340 milionů dolarů, z toho 205 milionů přiteklo rovnou z Číny. Čína je známá svou silnou fanouškovskou základnou hry Warcraft, takže film nad vodou prakticky drží ona.

Problém je ovšem v tom, že tvůrcům se z prodaných lístků v Číně vrací menší podíl (hovoří se o čtvrtině z ceny lístku) než z Ameriky, takže pro studio je priorita, zda je film úspěšný na domácích či případně na evropských trzích. Celosvětově Warcraft vydělal 377 milionů dolarů a rozpočet činil 160 milionů dolarů. Nebudeme si nic nalhávat, od filmu se čekalo trošku víc a nebýt tržeb ze zbytku světa, film by byl totálním propadákem a na případné pokračování bychom mohli zapomenout.

(Dočkáme se někdy pokračování? Foto: Blizzard)

Do daného rozpočtu ovšem nejsou zahrnuty marketingové náklady a dle časopisu Hollywood Reporter film musí vydělat nejméně 450 milionů dolarů, aby se alespoň snímek dostal do plusových čísel. Co si z toho máme vyvodit? Tvůrci chtěli prvním filmem rozjet velkou sérii, nyní je ale budoucnost Warcraft filmů velice nejistá. S odsouhlasením pokračování to nebude tak snadné.

I kdyby se podařilo protlačit u Blizzardu pokračování, situace by mohla být s druhým filmem za pár let ještě horší. Diváci nezapomínají a neradi dávají druhou šanci filmům, které je již napoprvé zklamaly. Vzpomeňme si třeba na Sněhurku a Lovce z roku 2012 či Želvy ninji z roku 2014. První díly vydělaly okolo 400–500 milionů dolarů, recenze nebyly přívětivé, odsouhlasilo se pokračování, ale v současné době se oběma sequelům v kinech nedaří. Warcraft může potkat stejný osud.

Úplně bych nad Warcraftem hůl nelámal, ale Blizzard má o čem přemýšlet. Duncan Jones nedokázal ukočírovat první film, nové diváky určitě neoslovil. Studio vzhledem k tržbám zřejmě nebude vydávat ani prodlouženou verzi filmu, která by si mohla vyžádat nějaké ty finanční náklady navíc. Extra nových 40 minut, které Jones neukázal, tak v jednotném filmu bohužel neuvidíme. V komentářích nám dejte vědět, zda si myslíte, že Blizzard odsouhlasí pokračování.

Diskuze /66

Argmaar

Jako u plno filmů, kritik je čůrák… film se hodně povedl a dost mě mrzí, že na něj nejdou fanoušci jež Warcraft hrajou a dají na kritiku blbců, kteří nevědí o čem ten film je a nevěnují mu pozornost! Hamba na ně! :D

#4 Jerry Screaming
20.6.2016 | 17:54:00
weder

souhlasím! srát na američany-pokud není po jejich tak na to hodí kritika nebo atomovku..! !nejvernější diváci sou z evropy a číny! film byl super a chci pokračování!!! ne ty bullshity které momentálně točí holywood! já chci warcraft! ale bral bych i kdyby konečně natočili nějaký film z fantasy warhammer.

#7 Jerry Screaming
20.6.2016 | 18:03:24
tom99

To jsou ale názory! Problém je, že špatnou recenzi nenapsal jeden člověk, ale bylo jich daleko víc. Chápu, že hardcore fanouškům se to líbilo, ale pro normálního diváka jde o obyčejnou fantasy, kde se skáče nelogicky z místa na místa, nesledujeme žádný vývoj postav a celkově je takové o ničem. Mohl to být super film, ale myslím si, že svou úlohu nezvládl Jones, který naprosto neumí pracovat s dějem a s postavami…

#5 Jerry Screaming #6 jakubreznak #15 Sant0ya #17 mety #25 Liberius #30 rockysiburger
webmaster
20.6.2016 | 18:26:08
Jerry Screaming

#1 Argmaar: Přesně tak … Sry, ale já jsem si tam ten vývoj našel …

20.6.2016 | 18:34:27
Jerry Screaming

#3 tom99: Sorry, ale já jsem si tam ten vývoj našel … Co taková Garona nebo Medivh?

20.6.2016 | 18:35:14
jakubreznak

#3 tom99: Vynechal bych slovo hardcore. Obyčejným fanouškům se to líbilo, pro hardcore fanoušky bylo těch změn v lore až moc. Zpracování dobré, ale ty změny lore, chvílemi fakt hrůza a při té finálové scéně ve Stormwindu jsem měl chuť se zvednout a odejít. Ale w/e celkově to nedopadlo až tak hrozně.

20.6.2016 | 18:35:44
Jerry Screaming

#2 weder: S tímhle názorem také souhlasím. „For the Azeroth!“ :-) ;)

20.6.2016 | 18:36:16
cocumis

Tomuhle filmu uškodil nejvíc sám Duncan Jones a to svýma projevama, když přirovnával kvalitou Warcraft k Pánu prstenů a že se máme na co těšit..Ruku na srdce,ale jak ve finále Warcraft dopadl, tak se na jeho natočení nemuselo čekat 10 let.. Tak prostinkej příběh se dá natočit kdykoliv za pár měsíců..Warcraft není vůbec špatný film, ale rozhodně to komplexností, obsahem a kvalitou nesahá Pánu prstenu ani po kotníky !!!Zkrátka Jonesovo teasing se mu vrátil od recenzentů jak bumerang, na jednu stranu přeju za tu velkohubost Warcraftu propad a hanbu, ale na druhou stranu rád bych viděl pokračování, protože fantasy miluju :) Ale myslím si že na 80% se ho nedočkáme…

#11 Erzebeth
20.6.2016 | 18:39:00
Nickname1

Doporučiji si raději přečíst tohle: http://bonusweb.idnes.cz/…Novinky.aspx?… Tom99 tvé recenze bývají většinou naprostý odpad, takže si opět nezklamal.

#10 cocumis #31 thalk
20.6.2016 | 18:49:10
cocumis

#9 Nickname1: To jsme se teda něco dozvěděly :D Míň zajímavý článek jsem snad v životě nečetl :D

20.6.2016 | 18:54:32
Erzebeth

#8 cocumis: Bohužel souhlasím… nevím, proč se nezůstalo u původního, plánovaného režiséra a vybrali idiota s malým pérem a velkým egem… film mě bavil, ale spíš proto, že jsem tím žila sedm let… bohužel jsem sebou měla partnera, který hru nikdy nehrál ani o ní neslyšel… no a ten byl z toho dost zmatený… sama jsem to měla stejné… čekala jsem husí kůži, epickou podívanou, která mi vžene slzy do očí a řeknu si, ty kráso na tohle se vyplatilo čekat… a ono se nestalo ani z půlky nic… jsem zklamaná.

20.6.2016 | 19:09:47
DWajcTee

pro nezasvěcený nepřehledný ale názor si má každej dělat sám a rozhodně bych film neodepisoval! Jsem ten neznalý a nebylo to špatny!!!

20.6.2016 | 20:06:55
rockysiburger

Chápu že pro neználky světa WoW to bylo velký mišmaš. Ale srovnávat to s dílem od Jrr Tolkiena o kterých se učí už na základní škole. A patří to do literatury která se dětem mete od mala do hlavy je přešlap. Chápu že spousta dnešních děcek WoW hraje a zná, ale starší generace. Která začínala na 386 v dospělosti. Nezbylo nic než si vzít Tolkiena a přečíst si to. Proto má Pán prstenu mnohem širší základnu. Mě se to líbilo. Dal bych 85% a to nejsem znalec WoW. Něco sem si o tom dopředu jen přečetl.

20.6.2016 | 21:45:57
matt44

osobne si myslim, ze clovek co nikdy nehral warcraft a nema nejaky dejovy backround, z filmu nebude mat vela. velmi rychly spad filmu, nevysvetlene niektore skutocnosti, maly rozvoj postav a samozrejme odklonenie sa od knih ci hry tomu velmi neprispeli. ak sa teda dvojka bude drzat kihy vladce klanu a nebude spajat viac knih moze to byt fajn.

#19 libor76
20.6.2016 | 21:46:27
Sant0ya

#3 tom99: naprostý nesmysl, názor nabubřelého rádoby-kritika…film se líbí i lidem co o warcraftu nevědí vůbec nic…jednoduchost uvažování američanů je jedna věc, ale vzít si z jejich kritiků maximum a publikovat to zde jako vlastní názor je idiotismus první třídy…váš převzatý názor je zde jediný odpad pane…obyčejné fantasy? HA! Toto je výsměch…styďte se…

#16 tom99 #60 Sant0ya
21.6.2016 | 0:01:11
tom99

#15 Sant0ya: Co to meleš za blbosti? Si myslíš, že si načteme X recenzí a pak sem napíšeme názor někoho jiného? To, co jsem napsal já a Gripe za recenzi jsou čistě naše názory na film a podle nás byl Warcraft, ač bychom si přáli výsledek jinačí, slabý.

Veřejně známé skutečnosti se vždy prezentují. To, že Warcraft není příliš dobrý film, se shodnou kritici v Americe, Rusku a v jiných zemích, a nevidím důvod, proč sem nenapsat souhrn valné většiny názorů, když píšu souhrnný článek o tržbách, které jdou ruku v ruce nepříznivým recenzím. Stejně tak je veřejně známé, že Batman od Joela Schumachera je sračka, ale nikdo ti nevyvrací, že by se ti nemohl líbit či mě.

webmaster
21.6.2016 | 0:14:07
mety

mas pravdu tiez som si film pozrel a bol som k nemu kriticky ale iny kritici mu nedali ani sanci byt nad 50% ale je pravda ze u nas v ceskoslovensku film ma okolo 85% ale to je prd warcraft sklamal ale to tu neobhajis pre vacsinu fanusikov sme len kritici co hovnu rozumia a mame uchylnu potrebu kritizovat ale srat na nich #3 tom99:

#18 mety #23 tom99
21.6.2016 | 1:38:01
mety

haters gonna hate #17 mety:

21.6.2016 | 1:38:19
libor76

#14 matt44: Já hrál sporadicky dvojku před asi 20 lety a film se mně líbil, i když evidentně některé narážky jsem nepobral (kino se smálo a já etušil, čemu). BTW tak narvané kino jsem snad ještě neviděl, takže nechápu, jak to může být takový propadák…?

21.6.2016 | 7:39:42
lukforce

nějak nevím, kde byl nějaký mishmash nebo nesrozumitelný příběh, atd.. Přítelkyně, která viděla hrát akorát tak wowko bráchy, pobrala všechno a hrozně se jí to líbilo. Jako fanoušek jsem trošku zklamanej s některejma částma příběhu, který by byly lepší udělat podle knížek, proto bych mu dal o něco nižší hodnocení, ale jinak si nemám na co stěžovat. Za mě po dlouhý době fantasy, co stojí za to :3

21.6.2016 | 8:13:47
lukforce

a řekněme si upřímně, amíci maj divnej vkus na filmy a seriály. Seriály, který by měly dostat pokračování, nedostanou a nadruhou stranu totální srajdy vysílaj 20 sezón.

21.6.2016 | 8:17:47
lukforce

navíc na metacriticu je jasně vidět, že diváci si to chválí (1805 hodnocení → 8,6 z 10) a kritici (40 kritiků → 32 ze 100), to mrskaj bičem, což značí, že s kritikama asi něco nebude v pořádku :D

#23 tom99
21.6.2016 | 8:29:02
tom99

#22 lukforce: A nenapadlo tě, že každý může mít svůj vlastní názor? Někomu se to líbí, někomu ne, na tom není nic zvláštního. Zatímco kritici divákům jejich názory neberou, opačně je to už daleko horší.

#17 mety: Hodnocení na CSFD mě samotného zaráží, možná proto jsem měl také hrozně velká očekávání, protože procentuální hodnocení filmu je tam víc než dobré. Bohužel CSFD mě v poslední době několikrát zklamalo. Navíc nesmíme brát CSFD jako nějakou zlatou knihu, podle které se rozhodovat, zda je film výtečný či hrozný. I když asi každý z nás to dělá. Určitě se shodneme, že Warcraft má nevyrovnané názory kritiků a samotných fanoušků/diváků, ale u tak sledovaného tématu jako je Warcraft, se to dalo trošku čekat. Kdyby někdo natočil špatný Star Wars film, diskuze by byla asi podobná. Nicméně mě Warcraft zklamal, proto mě hrozně mrzí, že se nedočkám těch 40 minut navíc, u kterých jsem tajně doufal, že bych mohl změnit názor na film. Tam by měl snad Jones dostatek času příběh a osudy postav rozvést.

#28 mety #33 skalloo #44 Aprok
webmaster
21.6.2016 | 9:22:00
Jaclan

Jasné, že v USA to je odkázané na neúspech, veď tento príbeh bol z Warcraft 1, ak sa nemýlim, tak väčšina hráčov Warcraftu začínala na W3 prípadne tí mladší až na WOW. Čiže pre nich to bolo úplne od veci pravdepodobne.

Ale osobne som tiež nechápal odkedy footmeni behajú s pištolami, ale tak nebudú snáď míňať ďalšie milióny na lukostrelcov a axemanov. V podstate úplne odignorovali ranged combat a tým pádom si na nich kritici zgustli. A keďže US citizens ovládajú len jedno slovo (Bééééé), tak to dopadlo ako to dopadlo. V každom prípade isto pokračovanie bude.

21.6.2016 | 9:52:53
Liberius

#3 tom99: Já nejsem hardcore fanoušek a film se mi velmi líbil.

21.6.2016 | 10:49:16
Piere
  1. Jones je super režisér, i když se mu podle mě Warcraft nepovedl až tolik. (fakt průměrná fantasy, ale lepší jak DaD)
  2. Pokračování bude. Stejný případ jako Pacific Rim. Ve výsledku sstudio bude něco kolem stovky v mínusu, ale doplatí se to na prodeji práv, DVD,… A Wanda bude chtít pokračování kvůli rostoucí Číně. A Blizzard by byl sám proti sobě, kdyby odmítl takovouhle reklamu. Furt mu patří práva na hry a všechen doplňkovej prodej :)
21.6.2016 | 11:03:06
Lolkar

Ono když někdo čte recenze z rotten tomatoes a dává to jako příklad je hodně smutný. S tím co Duncan měl si poradil dobře, i když bych některé věci udělal jinak. Hodně lidí si stěžovalo, že postavy nemají emoce. Ve Warcraftu nikdy nebyla taková spousta emocí, když nepočítáme Garroshe s daddy issues a Arthase ve WC3. Děj určitě nebyl tak složitej aby ho nepochopili lidi co warcraft neznají: Guldan zlej, Durotan hodnej, Medivh má v sobě démona, Khadgar ten mladej čaroděj, Llane král a chce se dohodnout s Durotanem a jaksi to nevyjde kvůli Orgrimovi. Film měl nejlepší CGI co jsem viděl v kině na to že ho bylo tolik. Fyzika orků vypadala reálně a grafika kouzel, no prostě pecka. Jinak stejně příběh z WC1 stejně není tak zajímavej. 2ka je lepší a co teprve děj z WC3? Právě trilogie filmů na motivy WC3 by mohli být přirovnány k Lotr. za mě 9/10

21.6.2016 | 11:24:05
mety

Ja csfd vobec nesledujem lebo csfd bolo iba na zaciatku ked vzniklo o tom ze film ma nijake realne hodnotenie teraz tam skor ide o to bud hodnotit lebo je to moja srdcovka a aj ked je to sracka tak tomu dam vysoke hodnotenie alebo o tom aby niekdo s malym penisom a malymi varlatami skritizoval nieco co nie je pre jeho cielovu skupinu a tak dobre filmy maju nizke hodnotenie lebo pepa alebo jozko alebo hociaky posuk ma pocit ze musi nieco hodnotit#23 tom99:

21.6.2016 | 11:31:34
Lolkar

Jinak ještě k metacritic.com proč věříte pár kritikům? Jsou placeni za to, že vyvolají senzace nebo že něco úplně zničí. Většina těch rádoby kritiků je přes 30–50 let stará a noviny ani nepočítám. Takovej člověk, kterej nemá žádný vztah k fantasy pak samozdřejmě dá málé hodnocení. Jak říkám já: Když to není tvůj šálek kávy, nehodnoť to. Když bych měl hodnotit SvB a to Batmana a Supermana nesnáším dal bych 30%. Vtipné je, že kdyby ten film Warcraft hodnotili lidi co na metacritics.com hodnotily hry tak bych se nebál říct, že by dali 8–9/10.

21.6.2016 | 11:33:41
rockysiburger

#3 tom99: Já sem si třeba chtěl přečíst tvoje hodnocení v předchozím článku. Ale po první větě. Co jsi napsal sem se pouze pousmál a řekl si že mi za to nestojíš. Hned v úvodu jsi řekl že trailer vše prozradil. No inu, filmy toho charkteru většinou nemají složitou zápletku. Je tam padouch který to celý dosere a kladná postava ho de porazit. Naopak jsi ve svém hodnocení na začátku lhal čtenářům. Protože trailer neprozradil zásadní děj. A to že za zradu mohl Medivh. Nebo když jde Durotan na mírový briefing. Tak že je zrazen kámošem Orgrimem. Nespojí se lidskou rasou jak spíše bylo v traileru zmíněno. A zemře pro své přesvědčení. Dále celá podstata felu v traileru nebyla nějak zásadně zmíněna. A můžu pokračovat.To samé by jsi řekl o každém filmu který má předlohu a je podobného charakteru ? Třeba Pán prstenu ? To je vlastně další shit kterej ukázal v traileru všechno. Ptám se proč teda lžeš ?

#39 tom99
21.6.2016 | 11:45:37
thalk

#9 Nickname1: o velkoúspěšnosti podle hry by si autor měl projít historii filmů podle her. Podle úspěšnosti tu je poměr výdělku a úspěchu Resident Evil, a poté japonské animované filmy, které zase mají úspěch v Asii a USA. Nejde o pošpinění, ale od filmu se čekalo víc, na LotRu táhl příběh, postavy a vše zabalené do fantasy. Na Warcraftu? Příběh o čem? Postavy o čem? Ten zábal je spíš jak rubáš na kostlivci. :)

21.6.2016 | 12:00:21
Golradir

Hlavně, že lidi chodili na blbýho Hobita, kterej byl trapně rozdělenej na 3 díly. I když je pravda, že lidi pořád očekávali, že alespoň jeden díl dosáhne kvalit Pána Prstenů… Doufám, že se pokračování Warcraftu dočkáme, protože bych moc rád viděl zfilmovanou nějakou dějovou linku z Warcraft 3 :)

21.6.2016 | 12:18:22
skalloo

#23 tom99: tiež nie som hardcore fanúšik(resp. som nikdy nehral warcraft ) a sa mi film Mega páčil. Podľa mňa 80% na csfd je absolútne adekvátne :) Veľmi podarene fantasy

21.6.2016 | 13:02:50
lkopo

Rozhodne to bolo lepšie jak Hobbit, ktorý sa dal skrátiť na 1 trojhodinový film, kde by to žilo. Ja si skôr pozriem názory divákov ako recenzentov, ktorí si myslia, že majú ego vysoké až na koniec vesmíru a teda buď hodnotia typu absolútna sra*ka alebo „môže byť“. Nehovoriac o tom, že tí recenzenti stoja za jednotným názorom – keď dvaja hodnotili zle tak budem aj ja aby ma nezhatovali. Názory divákov sú v tisícoch, názory namyslených skrachovancov v smiešnych desiatkách až stovkách. Smutné, že autor si vybral skrachovancov.

A ČSFD už dlho nie je sériozným portálom, keď správcovia podporujú primitívnych trollerov aka verbal, ktorý sa v každej recenzii opakuje a priam sa dá predvídať s 100%-ou úspešnosťou každú jednu vetu.

#37 Epsik
21.6.2016 | 13:12:02
Skarbax

Having earned only $37 million during its first two weekends in North America, you might think that the big screen adaptation of Warcraft – which cost $160 million to make a reality – should be considered a flop. In all honesty, that’s a pretty terrible result, but it turns out that the Duncan Jones helmed release is in actual fact the most successful video game movie of all-time.

After making $339 million internationally, Warcraft is now closing in on $400 million as it has a current haul of an impressive $377 million. Amazingly, over $200 million of that has come from China, but the fact that roughly 90% of what it’s made has come from outside of the Us is still surprising. However, regardless of where the money came from, Warcraft may have now earned more than enough to warrant a sequel being given the green light.

Jones has made it » Despite Underperforming Domestically, Warcraft Is The Most Successful Video Game Movie Ever

Přímo z IMDb. Vážně nevím kde tom99 chodí na ty nesmysly, ale očividně jemu se to nelíbilo a tak hledá důvod, proč ten film není úspěšný. Nechápu pokud tento film hodnotíte osobně jako podprůměr, tak jak jste hodnotil takové Star Wars VII? Protože ten by v tom případě musel dostat odpad, pokud tohle je podle Vás podprůměr.

#36 lkopo #40 tom99
21.6.2016 | 13:28:41
lkopo

#35 Skarbax: všaj aj tak hodnotil.

#38 Skarbax #40 tom99
21.6.2016 | 13:30:18
Epsik

#34 lkopo: Uplně jako kdybych to psal já… :D (y)

21.6.2016 | 13:36:16
Skarbax

#36 lkopo: Tak v tom případě, je asi více vysazený tvrdou kritikou na fantasy a scifi, ale aspoň hodnotí adekvátně filmy oproti jiným filmům i když podhodnoceně. Kdyby dal Warcraftu podprůměr a Star Wars čtyři hvězdy, to by byl ten největší joke. Takhle je to jenom tvrdší kritika…

21.6.2016 | 13:44:45
tom99

#30 rockysiburger: Že mi vůbec stojíš za komentář. Nestojíš, ale opravdu miluju lidi, kteří nedokážou respektovat názor někoho jiného. Chápu, že tvůj názor je ten nejlepší, nejobjektivnější, se kterým se ztotožňuje veškeré božstvo, zvířectvo a fauna na Zemi. Každý to vidíme jinak. Dle mého názoru trailer prozradil až moc. Šel sestříhat i jinak. To, že film nebude mít kdovíjakou zápletku, se dalo čekat, a s tím problém vůbec nemám. Já měl problém, že jsem se nezžil s postavami, za což (pro mě) můžou dost i herecké výkony, které mě nijak neoslovily (kromě Ruth Neggy).

Pána Prstenů miluji a nedám na něj dopustit. A tam trailer (alespoň pro mě) neprozradil všechno. To je opravdu fantasy s velkým F. A promiň, ale Duncanovo přirovnání Warcraftu k Pánovi Prstenů a Hrám o trůny je zcela mimo. Tady si tak trošku Jones připravil pastičku sám na sebe. Zkrátka se nemůže přirovnávat k těmto dílům, to je pak jasné, že očekávání od Warcraftu budou nejvyšší. Vždyť film Pánovi Prstenů nešahá ani po kotníky. Uvědom si, že Blizzard vyvíjel ten film deset let a já po takové době čekal neuvěřitelnou pecku. Dle mého názoru tenhle film nevypadá jako po desetileté přípravě. A to je tak všechno, co ti k tomu řeknu. Buď se smiř s tím, že já a jiní mají jiný názor, nebo tu můžeš neustále trollovat a otravovat, jak ten film byl skvělý. Pokud pro tebe byl skvělý, neberu ti to a závidím ti, že se ti to líbilo. Mně bohužel ne.

#43 rockysiburger
webmaster
21.6.2016 | 14:05:48
tom99

#35 Skarbax: Četl jsi vůbec ten článek? Psal jsem, že svět drží Warcraft nad vodou. V Americe ten film prakticky nic nevydělal. Problém je, že zkrátka nechápeš celou tu pointu. Ano, z Číny přiteklo 200 mil., ale do Ameriky poputuje zpět z těchto tržeb jen 50 mil., zbytek zůstane v Číně. To je jako když budeš vlastnit restauraci, tak host, který do ní přijde a zaplatí, tak na něm budeš profitovat větší zisk než u toho, kterému budeš rozvážet jídlo externí firmou, která si nechává procento z jídla pro sebe. Ty vidíš jen číslo a soudíš, zda je ten film úspěšný, ale kolik z toho čísla se vrátí tvůrcům, to už neuvažuješ, což je špatně. Warcraft je sice nyní nejvýdělečnější filmem dle herní předlohy, ale stále je to král mezi slepými. Na pokračování to asi bude stačit, ale bojím se toho efektu, jak píšu v článku.

#36 lkopo: To nevím, kde jsi vzal. Hodnotil jsem kladně Epizodu VII. Líbilo se mi to (viz. tady

#50 Skarbax
webmaster
21.6.2016 | 14:15:55
lkopo

Jedno je rešpektovať názor iných, to je OK, ale keď píšeš články, tak by si ich mal písať nezaujato, lebo tá zaujatosť a nenávisť z tvojich článkov priam bije do očí. Popisok „Film se i přes svou velkou fanouškovskou základnu stal v Americe naprostým propadákem.“ mi priam hovorí, ako keby to bolo vystrihnuté z portálu topky.sk (český nepoznám, aby som ti hodil lepší príklad, ale stačí keď si to nachvíľu otvoríš a pochopíš). Názor si zdieľaj do komentárov, ale do článkov zaujatosť nepatrí. Týmto spôsobom si si obral ako vidíš takmer polovicu čitateľov tejto podstránky, lebo iba tej druhej polovici (čo ten film hejtuje) venuješ svoje články.

#42 mety #45 tom99
21.6.2016 | 14:36:02
mety

nerad ti to hovorim ale ked si precitas par novin a nie len portal tak zistis ze mnoho novin ma totozny nadpis ze v amerike je to propadak co je zase raz len fakt #41 lkopo:

21.6.2016 | 14:59:34
rockysiburger

#39 tom99: Já jsem se s tím smířil to se neboj :-) Tvoje pýcha je z tebe úplně cítit. Já sem nenapsal žádný duchaplný komentář k filmu. Pouze jsem konstatoval tvoji lež a to že se díváš, ale vidíš jen co chceš. Napsal jsem něco o nadupanosti filmu atd ? Ne, pouze jsme přirovnal trailer k pánu prstenů. Kdy pokud trochu znáš příběh. Nemusíš se na to vlastně dívat. Prostě nechápu jak můžeš říct že ti prozradil trailer všechno a ještě se tu obhajuješ. Nic víc sem neřešil. Žádné herecké výkony které mi cpeš. To prostě není pravda a tvé ego to dokládá. :-) Ps: nezapomeň zase napsat něco o mé dokonalosti atd. Ale pokud chceš být kritikem. Nedělej to. Fakt ti to nejde. :-)

21.6.2016 | 15:03:32
Aprok

#23 tom99: a to víš na 100% že nevydají director's cut nebo si věštil z koule :D :D

21.6.2016 | 15:14:40
tom99

#41 lkopo: Ale v Americe je to propadák, to je holý fakt. 37 milionů občas vydělá i nějaký nezávislý malý film. Zkrátka při rozpočtu 160 mil. se očekávalo, že film vydělá v Americe více. Nebo mi chceš tvrdit něco jiného? Asi nikdo nečekal, že tam budou tržby tak nízké. Proto propadák budeme nazývat propadákem, úspěšný film zase úspěšným filmem.

webmaster
21.6.2016 | 15:19:47
dAw3

Máš nějaký zdroj, že zkrácený film je vina režiséra? Co sem tak vyčetl z různých rozhovorů a nedávno jeho twitteru tak to vypadá na chybu studia, jak to dnes často bývá. Vsadím se, že kdyby to bylo na Jonesovi tak ten film nechá delší.

21.6.2016 | 16:24:33
cocumis

Souhlasím s TOM99!!!!! Na to jak se velkohubě film vychvaloval a dělal se nástupcem LoTRA tak je to prostě a jednoduše PROPADÁK!!! Jak finančně tak látkou!!! Finančně : tržby jsou sice 377m, ale z toho 200M z číny a tvůrcum z číny jde jen 1/4 tržeb, takže z 200M to máme 50M.. Jednoduchý počty (377–150= 227M) K tomu náklady na reklamu a film aby byl v plusu musel by vydělat něco přes 450M což prostě nevydělá!!!Stejný příklad jako Terminátor, kde tržby na papíře vypadají hezky, ale jen VYPADAJI!! Vím že jste většina stádo tupců co si myslí že po přečtení jednoho povrchního článku někde na netu z vás dělá znalce, ale 90% z vás netuší vůbec nic…Tak si nejdřív něco pročtěte a pak tu melte ty vaše ústní exkrementy!!

21.6.2016 | 16:41:20
cocumis

Zde je vše krásně napsáno: http://www.moviezone.cz/…pokracovani/

21.6.2016 | 18:02:35
cocumis

Ale pokračování nejspíš bude :)

21.6.2016 | 18:08:31
Skarbax

#40 tom99: Já chápu, že tam nepoputují všechny peníze, ale nechápu kde si vzal 1/4. Nepřijde mi to jako nějak ověřená informace, zvlášť taková která se dostane k širší veřejnosti. Kolik přesně si Čína nechá z celkových tržeb, určitě nebude veřejně vyhlašovat. Na IMDb kde jsou v podstatě jediné opravdu solidní a ověřené informace není o 1/4 ani putna. A očividně dle tvého hodnocení Star Wars je hodnocení Warcraftu opravdu JOKE. Protože jestli něco bylo podprůměrné tak to bylo právě Star Wars. Jak směšný hlavní záporák, tak ještě směšnější „planeta smrti“ vykradač předchozích dílu skoro až na úroveň parodie. Navíc předlohy a lore se držel ještě méně než Warcraft a pozdější delší Trailer k SW nám odhalil stejně, ne-li více než trailer u Warcraftu. Takže z toho je jasně vidět, že tvoje hodnocení je mimo, když Warcraftu jsi schopný dát slabší průměr za 60 a u SW nastřelíš 80.

#51 tom99
21.6.2016 | 21:37:50
tom99

#50 Skarbax: Já už na to nemám sílu. Prostě asi takhle – líbila se mi Síla se probouzí a nelíbil se mi Warcraft. Už nevím, jak to mám jinak říci. Nevím, jestli jsem jediný na zeměkouli, kdo to tak měl, ale prostě je to tak. Mám obě série rád, ale Epizoda VII mě dost oslovila, zatímco Warcraft ne. Nevím, zda je to takový hřích, když se mi líbí jedna věc a druhá ne, ale prostě tak to je :-) P.S: V článku píšu, že se „hovoří o tom, že 1/4 se vrací zpět do Ameriky“. To jsem si nevycucal z prstu, do vzkazíku ti klidně pošlu odkazy, kde jsem to vzal :-)

#52 Skarbax
webmaster
21.6.2016 | 23:16:20
Skarbax

#51 tom99: Moje odpověď asi vyzněla víc útočně než jsem chtěl. Jasně že máš právo jako člověk upřednostňovat jeden film před druhým. Jako všichni. Já si jen myslím, že jako recenzant a kritik všeobecně, co píše konečný verdikt pro veřejnost, by jsi podle mě měl být víc oproštěný – právě od té vlastní „afektovanosti“ a napsat to čistě objektivně i když se tě to třeba tolik nelíbilo. Recenze se má přiblížit „ideálnímu hodnocení“, a osobní názor dát co nejvíc stranou, alespoň takhle jsem si já vždy představoval recenzi. Protože jinak by mohla být recenze i můj komentář výše, ale to není, to je jen můj komentář s mým osobním názorem.

Čistě průměrně a tím pádem objektivně má Warcraft 80% a SW 79%. V Americe byl úspěšnější otvírací víkend SW, ale zase celosvětově – hlavně Čína byla lepší pro Warcraft a i když se holt díky tomu získá méně peněz, protože to není země původu, tak to pořád neubírá na tamním úspěchu.

#53 tom99
21.6.2016 | 23:47:12
tom99

#52 Skarbax: Možná to tady dost ovlivnily ty komentáře, ale já mám Warcraft rád. Tento web jsem přeci nezaložil z důvodu, abych to tady pak hejtoval :-) Bohužel jsem byl na film natěšený a když jsem viděl to hodnocení na CSFD, kterým jsem se nechal uchvátit, tak jsem měl vysoká očekávání, možná proto mě ten film tak zklamal, což pak koresponduje s hodnocením. Takto to vypadá, že jsem proti Warcraftu zaujatý, ale tak to není. Film se mi bohužel nelíbil, ale já bych mu i tak přál úspěch, prodlouženou verzi i pokračování. Jediný, na koho jsem vážně naštvaný, je Duncan Jones. Podle mě to ten chlapík totálně nezvládl a trošku mě mrzí, že si to Blizzard víc nepohlídal. Pokud kritika, tak konstruktivní, ale já přesně řekl, co se mi na tom filmu nelíbí, neřekl jsem, že ten film je sračka a basta :-)

#55 Skarbax
webmaster
22.6.2016 | 0:52:01
Cecko

Já nechápu, proč se oháníte takovým raným hodnocením na ČSFD. Je to ještě v kinech/ke stažení v nedokonalé verzi – viděli to vesměs jen fans Warcraftu. V momentě, až to jednou, dvakrát projde televizí, hodnocení ČSFD padne +/- třeba na 65%, což by podle mě odpovídalo tomu, že spousta lidí to nadhodnotila s tím, že je to jejich srdcovka :-).

#55 Skarbax
22.6.2016 | 13:10:34
Skarbax

#53 tom99: Samozřejmě mělo to své chyby, podle mě hlavní byla že si nejspíše studio vynutilo zkrácenou stopáž. V dnešní době je hrozně „nemoderní“ dělat dlouhé filmy, ale u výpravného fantasy to prostě jinak nejde. Nejpovedenější fantasy zatím je pořád Pán Prstenů a to právě díky dlouhé stopáži, do které si P.J. nenechal kecat. A když jsem následně viděl ještě delší snad 5 hodinovou directors cut u 3 dílu, tak se mi líbila ještě víc než normální 3 díl. Eregona dokonce sesumírovali na 90 minut, jestli si to pamatuji dobře a byl to totální trash, kterej naprosto znehodnotil knižní předlohu a díky tomu už se ani nedočkal druhého dílu na plátnech. Samozřejmě na vině byla nízká produkce, ale stejně…

#54 Cecko: Nemáš pravdu, hodnocení už je v řádech tisíců, asi 8 tisíc lidí, to už se tak nehýbe, 1–5% bude tak maximální změna, dle toho jak se to bude líbit nefanouškům, ale o víc jak cca 5% se to nehne. S 15% jsi fakt vedle.

#57 tom99
22.6.2016 | 23:46:44
Toso11

pre mňa naj film podla hry konečne normálne kúzlenie nie ako v potterovi (musel som si ripnuť :D )orkovia a ľudia perfektne vyvážené keďže som čítal knihu a kritika toho že okopírovali knihu až príliš sa mi nepáči lebo raz je to niekomu vela inokedy niekomu málo atd a hra toto má strašne ťažké udržať pocit príbehu hry a zároveň z neho nevypadnúť úprimne dúfam v pokračovanie čo najskôr a ak nie tak aspoň niečo na štýl star wars rebels/clone wars

23.6.2016 | 6:17:05
tom99

#55 Skarbax: Jo, jo, máš pravdu. Dneska jsou čas peníze. Když uvedeš 3hodinový film do kin, logicky se za den tolikrát nepromítá v kinech, tudíž tvůrci mají daleko méně peněz za lístky, než když nasadíš film o dvou hodinách. Rozdíl jedné hodiny na jednom promítání je za celkový den, týden, měsíc hrozně moc. Tohle všechno tvůrci dneska zvažují. Dříve se na to tolik nehledělo. Kdo na to v blízké době nebudě hledět, bude Cameron s Avatarem, ale ten si to asi může dovolit, že :-)

Eragon byl průšvih. To tvůrcům neodpustím. Já doufám teď v novou Narnii, myslím, že od příštího roku už se může opět natáčet, že vyprší nějaká práva, ale nejsem si moc jistý…

webmaster
23.6.2016 | 9:52:02
mety

osobne si myslim ze warcraft nemal ist na film ale skor serial lebo by im sa to oplatilo viac ale ako tu viacery povedali zakladny problem warcraftu je to ze sa cakalo desat rokov co mu ublizilo viac ako bolo rozumne

23.6.2016 | 12:13:02
cmoudo33

moje hodnotenie: príbeh dobrý, spracovanie tiež dobré, dej odkazuje na prvý warcraft: Orks and Hunans, ale má pár dejových nepresností:

  1. Orkovia sa dostali až pred Stormwind, obliehali ho
  2. Garona zabila kráľa v Stormwinde (nie pri portáli) a ušla
23.6.2016 | 15:12:13
Sant0ya

#15 Sant0ya: meleš furt to samý dokola…že se ti to nelíbilo z toho nedělá tuctový fantasy…ikdyž je blizzard známej tim co dokáže se CGI i tak to nemůžeš zařadit jako tuctový fantasy…ještě řekni že Star Wars Pomsta Sithů je CGI sračka a s radostí se ti přijedu vysmát do obličeje…ano jsem fanoušek warcraftu spoustu let a na tohle jsem čekal a měl jsem z toho obrovskou radost…a to jsem opravdu náročnej divák, ale tenhle film si na nic nehrál, nějaký výroky režiséra a kdesi cosi nemá s filmem jako takovým co dělat a že to ovlivňuje váš názor je vaše blbost,..a neřikám že ten film je bez chyby, ale kurňa takovejch let sme na to čekali a zasr***jch 29% na rottentomatoes si rozhodně nezaslouží…ne­dostatečný rozvoj postav? a jak asi když jich je tolik?…jednou to někdo udělá trochu jinak a je to podle vás špatně? zkuste se na to podívat bez předsudků…

#61 Toso11
23.6.2016 | 22:21:09
Toso11

#60 Sant0ya: kritici čo to sledovali asi nepochopili že toto nieje film o postavách ale o svete warcraftu a dej sa tam začal už dávno ak by mali natočiť celú jednotku tak by to museli rozdeliť minimálne do 3 dielov aby to obsiahlo celú dejovú linku zrodenie titanov/démonov pád dreaneiov a orcs vs humans

24.6.2016 | 5:15:41
mety

fajn dobre keby warcraft je prve universum co som cital tiez sa bijem za to aby bolo uspesne mozno sam by som siel do kina viac krat ale warcraft je len ukradnuty warhammer ale to opomeniem lebo to nema s hodnotenym alebo s hocicim co tu fanusikovia hovoria vela spolocneho dnes som prechlastal s kamaratom co nehral hry ako ja cely vecer a pozrel si len film na ktory sa tesil ako ja . moje hodnotenie je 65¨% zatial co on to hodnotil na 25% a to len za to ze orkovia boli super ako vyzorom ale pribeh stal za prd nie je to hodnotenie len hatera ale len poznatok

24.6.2016 | 5:23:21
Toso11

len tak mimochodom warcraft by sa nemal porovnávať z LOTRom ale z filmami podla hier … teda to znamená že je momentálne naj filmom … dej bol vystihnutý a atmosféra hry tiež ukazuje že zlo nemusí biť len zlé a dobro len dobé a všade môže biť ten zloduch rovnováha medzi postavami a čo sa deja týka je rýchli ale bodaj by nie celí príbeh by trval aj 5 hodín možno aj 6 keď by sme to chceli naozaj porovnávať z lotrom tak tam by bol zase problém ako v jednotke kde sa dej vliekol a vliekol … tu bol rýchli a ako úvod k veľkému univerzu bol skvelí treba si uvedomiť že je to warcraft a jednu časť nás ešte budú tieto postavy sprevádzať ale ďalšiu už budú úplne nové a z väčšou charizmou … len tak mimochodom ak ste niekto čítali thrallov lore odporúčam pozrieť underworld vzbura likanov je to okopírovaný príbeh :D

24.6.2016 | 5:39:31
zroutik

když sem nikdy neviděl pána prstenu(viděl sem tak první pulhodinu z prvního dílu a dost nuda) bude se mě líbit tohle?

6.7.2016 | 7:45:41
Ruthren

Pro fanouška Warcraftu, pokud to není nějaký lore maniak a nehledá na tom každou chybu, je to skvělý zážitek, kdybych ale WoW nehrál a neznal příběh, tak se ve filmu ztrácím, graficky zpracované je to sice hezky, ale ten průběh filmu a zpracování scénáře je kostrbaté.

9.7.2016 | 21:22:07
Holldir

Propadák je to hlavně proto, že se neshoduje s knihou. Je rozdíl když je ve rozdil nepodstatny, ale když je to zasadní rozdíl tak to je prostě do očí bijící. Ano film byl pěknej, ale rozchází se někde od detailů a někdy od podstatných okamžiků v knize. A taky jedna scéna koliduje se scénou druhou. Je vidět, že scénárista není fanoušek warcraftu a nikdy další knihy nečetl. A to je podle mě chyba. V hyerarchii orků je čest na prvním místě a nikdy neměli svrchovaného vůdce a rozkaz za§točit na jiný klan a definitivně ho zničit je naprosto nemyslitelné a proti všem kodexům cti orků. To ví každý čtenář. Ale to bych ještě bral, že guldan dal rozkaz zničit klan frostwolf, ale fakt, že chvíli poté je scéna kde guldanovi řeknou, že si má svůj boj vybojovat sám podle jejich morálního kodexu to je prostě výsměch. To si prostě odporuje a tohle scénáristovi ani nikomu jinému nedošlo…tohle je fatální chyba kterou fanoušci vědí…a větších omylů je tam více

14.2.2017 | 13:37:08
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktuální film

Warcraft: První střet

Informace

Premiéra: 9. 6. 2016
Režie: Duncan Jones
Hudba: Ramin Djawadi
Hrají: Ben Foster, Travis Fimmel, Dominic Cooper, Paula Patton, Toby Kebbell, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Clancy Brown, Ben Schnetzer, Ruth Negga, Burkely Duffield, Daniel Cudmore, Callum Keith Rennie, Ryan Robbins, Patrick Sabongui, Andre Tricoteux, Christian Sloan, Elena Wurlitzer
Stopáž: 123 minut 

Nejlepší film

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Svět Warcraftu

Galerie

Galerie

Narozeniny

Kde nás najdete

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama