Zoo
86/100 - 69×

Zoo

Zvířata se najednou jakoby zbláznila. Začínají napadat a zabíjet lidi. Nejprve je jejich chování nenápadné, skoro až náhodné. Jakmile si ale zoolog Jackson Oz z afrického safari začne všímat stupňujících se výpadů, rozhodne se, že musí zastavit tuhle podivnou zvířecí pandemii. Hraje ale o čas.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
3 sezóny | CBS | 43 minut
žánr
Akční, Katastrofický, Mysteriózní
hrají
James Wolk (Jackson Oz), Nora Arnezeder (Chloe Tousignant), Nonso Anozie (Abraham Kenyatta), Kristen Connolly (Jamie Campbell), Billy Burke (Mitch Morgan), Alyssa Diaz (Dariela Marzan), Josh Salatin (Logan Jones), Gracie Dzienny (Clementine Lewis), Ken Olin (Robert Oz), Athena Karkanis (Abigail Westbrook), Hilary Jardine (Tessa)

PETA nesouhlasí s používáním zvířat v seriálu Zoo

PETA nesouhlasí s používáním zvířat v seriálu Zoo

PETA, organizace bojující za práva zvířat, doufá, že Zoo bude jedním ze seriálu, který bude zrušen. Organizace protestuje proti používání živých zvířat v seriálu Zoo.

2 4
25.7.2015

Na internetovém webu variety se objevily informace, že organizace PETA nesouhlasí s tím, že seriál Zoo používá ve svých záběrech opravdová zvířata.

„Tím, že CBS používá divoká zvířata, včetně lvů, ukázalo, že se neztotožňuje s veřejným názorem lidí. Státy opomíjejí zákony, které zakazují vlastnit divoká zvířata,“ řekla Brittany Peet, zástupkyně ředitele PETA.

Herec James Wolk řekl reportérům v Los Angeles, že byla učiněna opatření, aby se herci cítili kolem divokých zvířat pohodlně během natáčení. „Všechna zvířata, která jsme měli na place – a že jich bylo hodně – přišla se svými vlastními trenéry,“ řekl. Mezi zvířaty se nacházel také medvěd grizzly a lev.

„Je vzrušující to vnímat z herecké pozice,“ pokračoval Wolk. „Vaše dlaně se potí, srdce vám začne bít rychleji a nemůžete si pomoct, protože jste tu s lvem nebo medvědem. Během natáčení byli všude trenéři. Všechno je to velice reálné.“

Organizaci PETA vadí, že používají při natáčení živá zvířata místo těch generovaných počítačem. „Lvi patří do divočiny, ne do malých klecí, kde jsou nuceni předvádět triky, často pod hrozbou bití,“ stojí v prohlášení. „CBS by mělo zaměstnávat pouze lidi, kteří zvířata vytvoří na počítači, jako to udělalo spousta jiných producentů.“

Jako většina herců, řekl tvůrce Jeff Pinkner, zvířata často zamrzla – někdy uprostřed scény. „Legrační je, že jsou herci, ale pořád jsou to zvířata,“ řekl Pinkner. „Mohou být vycvičeni, ale když potřebujeme, aby něco udělali, stejně to neudělají tak, jak chcete.“

Tvůrce Scott Rosenberg ujistil novináře, že seriál nijak zvířata neočerňuje. Ve skutečnosti „jsou zvířata svým způsobem hrdinové,“ řekl. „Podívejte, všichni milujeme zvířata a nikdo nechce vytvořit prostředí, které bude proti zvířatům.“ řekl Rosenberg. „To znamená, že když bude v červenci sedět mamka a taťka s dětmi u televize a sledovat pátý díl Zoo a vedle bude sedět jejich pes a oni se budou svého knírače bát, tak jsme odvedli svou práci dobře.“

I když jsou zvířata nebezpečná, poznamenal Rosneberg, tak je všech pět hlavních herců miluje. „Je to ta nejdivnější věc, protože celou sezónu píšete o děsivých zvířatech a na konci dne, je vlastně chcete vyléčit, ne tak docela proto, že chcete zachránit svět, což je jistě značnou součástí, ale hlavně proto, že je chcete opravdu zachránit, zachránit tato stvoření, která máte rádi,“ řekl.

Co si myslíte vy o tom, že CBS používá k natáčení skutečná zvířata?

Foto: CBS

Diskuze /4

mastrx

Nechapu v jiných filmech to jim nevadí ale v tomto seriálu jim to vádí.Nemluvim o tom že je rozdíl použít CGI animaci oproti živým zvířatům kdy tomu dodají větší autenticitu.

25.7.2015 | 14:12:46
Deanmon

Úplně nesnáším všechny tyhle zaujatý a zakomplexovaný organizace který jen hledaj ve všem problémy a pak z toho dělaj obrovský kauzy, směšný.

25.7.2015 | 21:57:49
C4death

Taky jsem si myslela ze PETA je jina…myslim ze je tady spousta prilezitosti, kde by byli uzitecnejsi. Vytvareni problemu tam, kde neni me pekne se*e…

26.7.2015 | 0:24:00
wishmasterX

Seriál poukazuje na to, a to dost komplexně na to, jak se zvířaty zacházíme a místo toho, aby tzv. ochránci jásali radostí a seriál podpořili, tak je chtějí žalovat … Tohle je fakt jak South Park v reálu …

27.7.2015 | 12:23:45
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Zoo

Po třech sériích plných zvířecích i lidských mutantů je seriál Zoo u konce. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama