1883
96/100 - 49×

1883

Prequel seriálu Yellowstone, ve kterém sledujeme rodinu Duttonovu, jež se vydává na cestu na západ přes Velké pláně k poslední baště nezkrotné Ameriky. Jde o drsné převyprávění Západní expanze a intenzivní studii o jedné rodině prchající před chudobou, aby nalezla lepší budoucnost v americké zaslíbené zemi – Montaně.

USA | 2021 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Paramount+ | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Western
hrají
Tim McGraw (James Dutton), Faith Hill (Margaret Dutton), Isabel May (Elsa Dutton), Sam Elliott (Shea Brennan), LaMonica Garrett (Thomas), Audie Rick (John Dutton), Marc Rissmann (Josef), Eric Nelsen (Ennis), James Landry Hébert (Wade)

1883 se stává jedničkou mezi seriály na Paramount+

1883 se stává jedničkou mezi seriály na Paramount+

Televizní tvůrce Taylor Sheridan představil svůj další seriál, jež se zaměřuje na první generaci Duttonových, která doputuje do nezkrotné Montany a vybuduje zde ten největší ranč. A Sheridan se může radovat, jelikož premiéra 1883 sklidila divácký úspěch.

8 0
26.12.2021

Nedělní premiéra yellowstonského prequelu 1883 na streamovací službě Paramount+ se více než vydařila, jelikož bylo oznámeno, že se v rámci sledovanosti jedná o nejlepší debut seriálu na této službě. Podle informací dosáhla premiéra více než dvojnásobné sledovanosti oproti předchozímu rekordu. Paramount+ nicméně nezveřejňuje konkrétní čísla, takže si můžeme hodnotu sledovanosti jen představovat.

Dvouepizodní premiéra se však odvysílala i na kabelové službě Paramount Network po nové epizodě Yellowstonu a ta už čísla zveřejňuje. A jelikož nese Yellowstone prvenství na této kabelovce, dalo se čekat, že i jeho prequelu se bude dařit dobře. 1883 totiž přilákal v neděli 4,9 milionů diváků, tudíž si udržel přibližně 65% diváků svého předskokana Yellowstonu (ten sledovalo 7,7 milionů diváků). Navíc jde o nejlepší debut seriálu napříč všemi kabelovými službami od roku 2015, kdy měl na AMC premiéru seriál Into the Badlands. Samotný Yellowstone se u své vůbec první epizody dočkal sledovanosti 2,8 milionů diváků.

(Dřívější generace Duttonových si může oddechnout, protože také sklízí úspěch.)

Pro srovnání ještě můžeme uvést další nový seriál z pera tvůrce Taylora Sheridana. V polovině listopadu měl premiéru jeho seriál Mayor of Kingstown, který měl stejný průběh vysílání jako 1883, tedy že první dva díly jely za Yellowstonem a následně se už vše vysílá na Paramount+. Tomu dalo šanci na Paramount Network 2,6 milionů diváků, což je téměř poloviční sledovanost oproti 1883. To však vůbec neznamená, že by Mayor of Kinstown neměl úspěch. Měsíc po premiéře bylo totiž ohlášeno, že Mayor of Kinstown je nejsledovanějším novým seriálem na Paramount+ a je i velmi pravděpodobné, že ho 1883 překoná a Sheridanovi tak budou na službě patřit první dvě příčky. Navíc se už objevují informace, že všechny tři Sheridanovy seriály, tedy Yellowstone, 1883 a Mayor of Kingstown, byly už v tichosti prodlouženy pro další série. Na oficiální vyjádření si ale ještě musíme počkat.

Zdroj: Deadline
Foto: Paramount

Už jste první dva díly 1883 viděli? Jak se vám líbily? A jste rádi, že i diváci dali tomuto seriálu šanci?

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav titulků

Epizoda S01E10: This Is Not Your Heaven

cz100%
DOKONČENO

Český překlad seriálu zajišťuje num71 na Titulky.com.

Po zhlédnutí neváhejte epizodu ohodnotit.

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Sledujte nás

Filtr seriálů








Reklama