1883
96/100 - 49×

1883

Prequel seriálu Yellowstone, ve kterém sledujeme rodinu Duttonovu, jež se vydává na cestu na západ přes Velké pláně k poslední baště nezkrotné Ameriky. Jde o drsné převyprávění Západní expanze a intenzivní studii o jedné rodině prchající před chudobou, aby nalezla lepší budoucnost v americké zaslíbené zemi – Montaně.

USA | 2021 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Paramount+ | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Western
hrají
Tim McGraw (James Dutton), Faith Hill (Margaret Dutton), Isabel May (Elsa Dutton), Sam Elliott (Shea Brennan), LaMonica Garrett (Thomas), Audie Rick (John Dutton), Marc Rissmann (Josef), Eric Nelsen (Ennis), James Landry Hébert (Wade)

Rok 1893 podruhé

Rok 1893 podruhé

V seriálu Yellowstone jsme už podruhé nahlédli do roku 1893, tedy deset let po událostech první řady seriálu 1883. A právě tento druhý pohled nám naznačil, že možná bude tento rok pro jednoho z Duttonů osudovým.

3 0
11.2.2022

Ačkoliv v osmé epizodě čtvrté řady Yellowstone nebyl přímo napsaný rok, kdy se děj odehrává, lze předpokládat, že je to opětovně rok 1893 jako v případě prvního flashbacku, neboť synové manželů Duttonových nevypadají o moc starší. V prvním flashbacku jsme z postav, které účinkují v 1883, viděli pouze Jamese a jeho syna Johna, který je už náctiletým mladíkem. Osudy ostatních postav nám tak zůstaly neznámé, nicméně druhý flashback nám potvrdil to, že minimálně i Margaret přežije cestu do Montany a tudíž se o ni už nemusíme bát.

Margaret a její synové John a mladší Spencer v novém flashbacku zasedají k večeři. Na Margaret však můžeme vidět, že už to není taková milá dáma, jakou vídáme v roce 1883. Z toho můžeme usuzovat, že pro Duttonovy a samozřejmě i další obyvatele není život v Montaně vůbec snadný a nejspíš tam často musejí čelit nebezpečným situacím, ze kterých už není cesty zpět. To můžeme vidět například na tom, že když má John pronést modlitbu u jídla, Margaret mu po jeho srandičkách nakáže, aby se pomodlil za návrat jejich otce a jeho společníků, kteří stíhají zloděje koní. Margaret nejspíš už okolo sebe spatřila spoustu úmrtí a taková věc pro ni vůbec není srandovní. I na Johnovi můžeme vidět, že když se jeho matka rozčílí, dokáže v něm nahnat strach. Na celou tuto scénu se můžete podívat v následujícím vi­deu.

Thumbnail Play icon

James a další muži mezitím pronásledují ony zloděje, kde samozřejmě dochází na přestřelku a padnou muži na obou stranách. James také koupí jednu kulku, ale dokáže dál pokračovat i s ní a pozabíjet další nepřátele. Jeden z jeho protivníků nakonec zůstane naživu, nicméně je postřelený a uvázaný u stromu a James mu poví, že pokud přežije, měl by říct takovým jako je on, co je James zač, aby věděli, co je čeká, pokud na Jamese narazí. Když večer James konečně dorazí domů, můžeme na něm vidět, že už nemá tolik sil a sotva stojí na nohou. Margaret s dětmi dělají všechno potřebné, aby ho mohli ošetřit. James prosí Boha, aby jeho život neukončoval, jelikož to v současné situaci jeho rodina bez něj nezvládne. Ještě zvládne vejít do domu, nicméně zevnitř už můžeme pouze slyšet Margaretin nářek, který naznačuje, že Jamese v tuto noc potká smrt. Avšak nakonec to tak být nemusí. James může být pouze ve vážném stavu, z něhož se dostane, ale prozatím to nemůžeme říct s jistotou. Nezbývá nám než čekat, zda se dočkáme v páté řadě Yellowstonu dalšího flashbacku nebo zda se v budoucnu v 1883 podíváme i do roku 1893.

(Bude rok 1893 skutečně pro Jamese konečnou? To teprve zjistíme.)

Foto: Paramount

Všimli jste si také změny v Margaretině chování? A myslíte, že James skutečně v roce 1893 umírá?

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav titulků

Epizoda S01E10: This Is Not Your Heaven

cz100%
DOKONČENO

Český překlad seriálu zajišťuje num71 na Titulky.com.

Po zhlédnutí neváhejte epizodu ohodnotit.

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Sledujte nás

Filtr seriálů








Reklama