1883
96/100 - 49×

1883

Prequel seriálu Yellowstone, ve kterém sledujeme rodinu Duttonovu, jež se vydává na cestu na západ přes Velké pláně k poslední baště nezkrotné Ameriky. Jde o drsné převyprávění Západní expanze a intenzivní studii o jedné rodině prchající před chudobou, aby nalezla lepší budoucnost v americké zaslíbené zemi – Montaně.

USA | 2021 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Paramount+ | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Western
hrají
Tim McGraw (James Dutton), Faith Hill (Margaret Dutton), Isabel May (Elsa Dutton), Sam Elliott (Shea Brennan), LaMonica Garrett (Thomas), Audie Rick (John Dutton), Marc Rissmann (Josef), Eric Nelsen (Ennis), James Landry Hébert (Wade)

S pokračováním 1883 to nakonec bude jinak

S pokračováním 1883 to nakonec bude jinak

Před dvěma týdny vydal Paramount oznámení o objednání druhé série pro svůj nový hit 1883 z pera Taylora Sheridana. Ten před pár dny završil svou první řadu a fanoušci se určitě těšili na to, co si pro nás tvůrce v budoucnu připraví. Nicméně nakonec bude vše jinak.

6 2
3.3.2022

V polovině února při akci ViacomCBS’ Investors’ Day presentation Paramount oznámil, že objednává pro seriál 1883 pokračování a všichni tedy usoudili, že to znamená prodloužení pro druhou sérii. Ještě aby ne, když se 1883 stal jedničkou na své domovské službě. Zároveň byl oznámen další prequel Yellowstonu, který diváky zavede do roku 1932 a zaměří se na další generaci Duttonových, tentokrát v době Velké hospodářské krize. Taylor Sheridan ale po odvysílání finále promluvil o seriálu tak, jakože se jedná o limitovaný desetihodinový seriál.

Vytvořil jsem tento seriál, abych vám ukázal tuhle jednu konkrétní cestu. Nejsem člověk, který rád všechno uzavírá a vysvětluje, jak všichni žili či nežili šťastně až do smrti. Raději budu, když si to sami budete představovat a říkat si, jaký život si zařídili Thomas s Noemi. Neuvidíte, jak se James a Margaret v životě posunuli. Jen jste mohli vidět úryvek z jejich života ve flashbacku z roku 1893 (v seriálu Yellowstone – pozn. red.). Chtěl jsem také vytvořit něco, co byste mohli sledovat a být tím úplně uchváceni, aniž byste museli vidět Yellowstone. Ano, pro fanoušky Yellowstonu zde jsou nějaké Easter eggy a také porozumění, které si ze seriálu můžete odnést, což vám může dodat informace během sledování Yellowstonu. Pro mě jako pro vypravěče je to uzavřené. Nyní nakoukneme skrze okno do jiné éry. (…) Chtěli jsme vytvořit takový desetihodinový film, který skončí, a přesně to jsme udělali.

(Jak manželé Duttonovi začali budovat ranč, už neuvidíme. Foto: Paramount)

Jak z jeho vyjádření vidíte, Sheridan považuje příběh 1883 za uzavřený. A vlastně má i pravdu, neboť konec posledního dílu měl nádech nejen závěru řady, ale vlastně i celého seriálu. Podle producenta Davida Glassera bylo vždy v plánu, že jakoby pokračováním seriálu bude 1932, které bude ale stát jako samostatný seriál. Kdo ví, třeba se právě v tomto projektu dozvíme nějaké informace o přeživších postavách z 1883, nebo se dočkáme případně i nějakých flashbacků. Nicméně ještě nemusíme úplně smutnit, že má za sebou 1883 konec. Objednávka pokračování, kterou Paramount oznámil, stále platí. Zatím se ale neprozradilo, jakou formou to bude, zdá vůbec v podobě plnohodnotných epizod, a o čem by toto pokračování vůbec mělo být. Půjde nejspíš o něco dodatečného, co příběh z roku 1883 doplní. A právě to bylo myšleno onou informací na konci posledního dílu, že příběh Duttonových bude pokračovat na podzim.

Takže abychom to shrnuli, 1883 druhou řadu mít nebude, avšak na podzim se dočkáme něčeho, co tento seriál rozšíří. Pokud jste byli se seriálem spokojeni, určitě si pak nenechte ujít seriál 1932 a už nyní si dovolíme hádat, že bude stejně vydařený jako jeho předchůdce, protože to, co Sheridan se svými projekty předvádí, nemá v Hollywoodu obdoby.

Zdroj: Deadline

Mrzí vás, že už 1883 nebude pokračovat? Nebo si myslíte, že jedna série naprosto stačila, jelikož se dočkala úctyhodného zakončení?

Diskuze /4

moudnik

Smrtí Elsy pro mě seriál skončil. Možná to tvůrci tak chtěli, možná ne. Zatáhli nás do děje, dostali z nás moře slz a to svedou jen opravdoví profíci. Tak zas něco jiného, prosím.

4.3.2022 | 7:18:06
Zilwicky

Spomínal som to tu uz viackrát – milión krat radšej berem kratší a ukončený serial ako serial co sa len naťahuje a kvalita ide dole a dole (co proste zákonite skor ci neskor musí). Quality over quantity, anytime. Skončil dobre takze ja nie som sklamaný.

#3 Amigo65
4.3.2022 | 15:48:42
Amigo65

#2 Zilwicky: Dokoukal jsem to dnes, a plně s tebou souhlasím, a těším se na 1932.

27.3.2022 | 22:57:50
laren

Neni duvod, proc by tento TOP serial mel pokracovat… Konec byl navic jeden z nejlepsich, co jsem kdy videl, u toho bych rad zustal.

23.12.2022 | 18:20:11
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S01E10: This Is Not Your Heaven

cz100%
DOKONČENO

Český překlad seriálu zajišťuje num71 na Titulky.com.

Po zhlédnutí neváhejte epizodu ohodnotit.

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Sledujte nás

Filtr seriálů








Reklama