Avengers Recenze na film Captain America: Občanská válka

Recenze na film Captain America: Občanská válka

Recenze na film Captain America: Občanská válka

Třetí pokračování Kapitána Americy s podtitulem Občanská válka je v kinech jen několik dní a podle portálu BoxOfficeMojo už stihl vydělat téměř 680 milionů dolarů. Jak se mu však dařilo příběhově? Podívejte se na recenze redaktorů Edna.cz.


41 0
9.5.2016

@Kuppi

Bratři Russovi nastartovali třetí fázi Marvel Cinematic Universe velkolepě. Nutno však podotknout, že i díky jejich skvělému příběhu z dvojky o Winter Soldierovi.


Právě Buckyho činy ještě více rozproudily rozkol superhrdinů. Kapitán America musí dokázat, že jeho nejlepší přítel z dětství je nevinný. Přitom ještě řeší problém, zda by Avengers měli být pod jurisdikcí OSN. Stark s návrhem samozřejmě souhlasí, protože si uvědomuje chyby z minulosti.

Chris Evans i Robert Downey Jr. zahráli své role dobře. Hlavně poslední část filmu patřila Downeymu. Na své si přišly samozřejmě i zbývající postavy a každá z nich dostala svůj prostor. Důvody, kvůli čemuž si zvolily danou stranu, byly uvěřitelné a logické.

Za nitky tahal možná nepříliš výrazný padouch Helmut Zemo. Jeho psychologické hrátky však předčily jeho komiksové schopnosti, které ve filmu nebyly potřebné. Ústředním konfliktem přece měla být konfrontace hrdinů v čele se Stevem a Tonym.

Režiséři měli také za úkol fanouškům představit wakandského prince Black Panthera a nového Spider-Mana. S legendárními Marvel postavami se poprali opravdu skvěle a myslím si, že Tom Holland bude skvělý Spidey.

Film Captain America: Občanská válka je podle mého názoru nejlepší Avengers film, i když se tak oficiálně nejmenoval. Příběh byl strhující, vtipný a já mu dávám 8/10.

@tom99

Zběsilou partu plnou superhrdinů, kterých je ve filmu asi dvakrát víc než v jakémkoliv Avengers filmu, se bratrům Russovým podařilo ukočírovat a každá postava dostala dostatečný prostor na plátně a opodstatnění, takže vám nebude ani připadat, že je tam někdo navíc.

Film se zvedá svým výkonem od poloviny filmu a až do konce jde o pastvu pro oči. Příběh poměrně odsýpá a hrdinové mají mnohem uvěřitelnější důvody se spolu utkat než v nedávném filmu Batman v Superman. Jednotlivé motivy hrdinů jsou asi to nejlepší, co film nabízí, i když jsem si schopný představit, že by se režiséři mohli ponořit ještě více do hloubky problematiky kontrolování moci superhrdinů.

Občanská válka je skvělý film, nicméně není bez chyb. Rušivými elementy je roztřesená kamera hlavně v úvodu filmu, kdy jsem ztrácel přehled v akčních scénách. Další slabinou filmu je nevýrazný soundtrack a občas nucené odkazování na jiné postavy/události v Marvel světě.

A Spider-man? Ten je dobrý a zábavný, bohužel to samé se nedá říci o Peteru Parkerovi, který mi připomíná otravného Tommyho z Heroes. 8/10

@Valada06

Dlouhé měsíce před premiérou dalšího filmu z Marvel univerza jsem se obával, že mě čeká podobné zklamání jako u Avengers 2. S radostí mohu prohlásit, že nastal pravý opak a třetího Kapitána považuji snad za zatím nejlepší film z MCU.

Akční scény mi připadaly velmi povedené, obzvlášť bitva na letišti stála opravdu za to. Na začátku jsem opravdu nevěděl, na kterou stranu barikády se mám přiklonit, argumenty obou stran byly zcela pochopitelné a logické, což filmu v mých očích také přidalo na hodnotě.

Nejlepší postavou celé Občanské války byl pro mě bezpochyby Spider-man, jehož ztvárnění jednoduše nemá chybu. Black Panter se podle mě tolik nepředvedl, ale první dojem udělal určitě dobrý. Wanda dostala konečně příležitost předvést své schopnosti a naznačená romance s Visionem musela potěšit každého člověka, který alespoň jednou nahlédl do komiksů.

Nejslabším článkem je určitě hudba, ale ta rozhodně nedokáže zkazit celkový dojem. Na úplný závěr musím ještě vypíchnout scénu zavraždění Tonyho rodičů. Její mrazivá a depresivní atmosféra se mi dostala pod kůži, a svůj účel tak podle mě splnila. 9,5/10

@Blackhand47XD

Již od začátku bylo jasné, že Captain America: Občanská válka bude přímou konkurencí pro Batman V Superman. Myslím, že to byl jeden z posledních hřebíků do rakve jejich odvěkého soupeře, který si své nové univerzum moc dobře nerozjel. Film ukazuje, jak má správně vypadat příběh o rivalitě dvou hrdinů, kteří se na svět dívají odlišným pohledem. Zatímco Rogers bojuje za svobodu, Stark se snaží odvděčit těm, kterým ublížil, aby mohlo jeho ego zase v klidu spát.

Celý film je v podstatě o tom, že hrdiny dohnala jejich minulost. Děj je poměrně předvídatelný, ale pořád skvěle zvládnutý. Názory obou stran jsou podány tak, aby je každý pochopil.

Záporáci patří opět mezi slabší stránky filmu. Crossbones má přibližně stejně důležitou roli, jako Strucker v Avengers 2 a Helmut Zemo není ani zdaleka takovým padouchem, jako byl v komiksu.

Noví hrdinové se předvedli v dobrém světle. Black Panther je správně královský a Spider-Man je konečně geekem i hláškařem zároveň. Ze starších postav musím pochválit Ant-Mana a Hawkeye, kteří si scény kradou pro sebe, stejně jako oba nováčci. A když už nám byla představena věznice Raft a na scénu se vrátil generál Ross, tak jsem aspoň doufal v krátký pohled na Abominationa, čehož jsem se nedočkal.

Film ale sérii dopředu vůbec neposunul. Situace kolem Buckyho není pořád vyřešena, smrt hrdiny jsme nedostali, Rhodes se ze svých zranění nakonec vzpamatuje a Avengers se samozřejmě opět dají zase dohromady.

Kamera mi přišla místy roztřesená, nejvíce asi během soubojů v Nigérii. Kromě opakujících se maskovacích převleků, jenž nás provázejí napříč celým Marvel univerzem mě již nebavila ani bitka na schodech. Přestože si dali tvůrci se Spider-Manem docela dost práce, jeho digitální zjev byl místy do očí bijící, což mi v jedné scéně vadilo i u Iron Manova brnění.

Třetí fáze má relativně dobře našlápnuto a já doufám, že se jednou konečně vymaníme ze začarovaného kruhu a filmy začnou být kapánek originálnější­. 8/10

Jak se vám líbila Občanská válka? Film můžete ohodnotit, nebo své pocity vyjádřit v diskusi pod článkem.

FOTO: Marvel Studios

Diskuze /53

Khardoom

Dal bych 7/10 ale i tak je to jeden z nejlepších co Marvel natočil

9.5.2016 | 20:55:52
PipoPD

Mňa zarazilo na zavraždení Tonyho rodičov, s kade mali také super HD zábery, zozoomované a s viacerých uhlov, hlavne na ulici v roku 1991.

9.5.2016 | 21:18:06
pozitkar

Pro mne zatím nejlepší marvelovka, ale možná je to tím, že jsem viděl všechny, komplexní příběh. Ty vole 4:2, nedalo mi nezmínit :-) Nejlepší hláška byla ta spíďova o filmu pro pamětníky, než omotal Giant-mana.

9.5.2016 | 21:36:25
Fufinek

Za mňa 10/10, najlepší komiksový film aký som videl

9.5.2016 | 21:51:08
Billy the Kid

zítra jdu do kina, a tuším že to bude bomba pecka suprový díl, jak mnozí píšete doufám že to zařadím mezi iron mana, x men budoucí minulost, x men první třída , avangers a tak dále :)

9.5.2016 | 22:05:04
Billy the Kid

a už se těším na stena leeho :)

9.5.2016 | 22:05:26
Lee_CZ_

Dodržel jsem své předsevzetí a o tomhle filmu jsem si kromě prvního Traileru nic víc nezjišťoval, nyní jsem natěšený jak na první sex a nemohu se dočkat až ten film uvidím :D protože už i čísla z výdělků hovoří jasně o to, že tohle se povedlo.

9.5.2016 | 22:15:12
ULTRASPAJA

Stan Lee jako vždy zabil, čekal jsem na něj :D jinak super, poslední hodina bez dejchání, kdy i přítelkyně, kterou to moc nebere, byla zažraná do děje, sem tam dobrý hlášky, skvěle zvládnutej děj, ani jedna postava nebyla navíc, pro ty co viděli jen trailer to musela bejt pecka, s tím si poradili neskutečně dobře, narozdíl od jinejch filmů, kde máš 80% akce v traileru, za mě největší hláška Antmana „jsem Tvoje svědomí“, 9,5/10

9.5.2016 | 22:15:47
Lucifrid

Já jsem nadšená. Filmu jsem se docela bála, ukázka naštěstí neukázala moc, což je dobře. Skvělá akce, boží hlášky (hlavně Spidey, který se fakt povedl, pak Ant-man a Hawkey), povedené drama a John Slattery a Martin Freeman. <3 Souhlasím s tím, že hudba nic moc, ale zas nebyla špatná. Pár nelogičností to mělo, ale nic, co by vadilo. Za mě 9/10.

webmaster
9.5.2016 | 22:25:05
StrejdaMorty

Za mě super, ale přesně jak je v recenzi, dějově to byl prostě štěk do prázdna a i po završení příběhu měl ve skutečnosti Zemo jen roli pana prostředníčka. Čekal jsem od zaporaka víc.

9.5.2016 | 22:39:27
Fifipek

Také jsem si nového Kapitána užíval :) Přes dlouhou stopáž mě to bavilo, konečně dobré zpracování Spidermana :) I tolik kritizovanou hudbu zkousnu. Komiksy tolik neznám, takže mne potěšil i ten konec. Fajn, že dostaly více prostoru i jiné postavy jako třeba Wanda…Celkově 9/10

#12 StrejdaMorty #17 pozitkar
9.5.2016 | 23:21:01
StrejdaMorty

#11 Fifipek: MCU fakt už s komiksama srovnavat podle mě smysl nema, jedine podle komiksu tam byla zápletka (tedy že chtěji mit hrdiny na uzdě) a to bylo asi vše. Několik hrdinů třeba v originale kopalo za opačny tym apod., ale i tak dle meho nazoru natočeno perfektně

9.5.2016 | 23:23:07
fenrir389

Tak jsem se právě vrátil z mé druhé návštěvy u kapitána (tentokrát 4DX).

Při prvním shlídnutí jsem si nebyl jistý a teď trochu jo, ale stejně nevim nevim – scéna na schodech Black Panter a Bucky – děje se tam něco s BP prsteny nebo se mi to jen zdálo?

Narážim na názory, že BP byl ok, v pohodě… dle mě byl zahranej úplně skvěle. Přeci jen to není miliardář/playboy, zlodějíček, špión… je to hrdý válečník+král – a přesně tak vystupoval. I jak odpálkoval Clinta :)

Naopak mi přijde, že Vision neměl ten svůj okamžik slávy oproti všem ostatním…

Na YT jsem zaregistroval, že někteří lidi hovoří o tom, že plán Zema(na?) stál na náhodě/náhodách – to se mi vůbec nezdálo. A to, že záporák nehýří super schopnostmi a má plán, který moc nepotřebuje jeho účast, má přitom v podstatě výbornou motivaci… opravdu máte pocit, že to z něho činí špatného záporáka? Dle mě ne – a přeci jen to nebylo hlavně o něm…

Závěrem? Asi nejlepší marvelovka so far. Vizuální orgie ala Avengers a příběhově silný jako Winter soldier – pecka. Moc se těším na filmy s nováčkama.

Jo a ještě jedna věc – nevíte, co aunt May „říká“ beze slov Peterovi, když sedí vedle Tonyho?

#14 deadpool
10.5.2016 | 0:03:15
deadpool

#13 fenrir389: to se ti nezdalo asi tam byla nejaka magneticka reakce mezi jeho prstenem z vibrania a buckyho rukou

#35 fenrir389
10.5.2016 | 4:52:42
Ratemus

Třetí Cap je jednoznačně to nejlepší, co MCU momentálně vytvořilo, barevnou komedii Avengers Dva dny Ultrona si to strká do kapsy s přehledem. Film nabízí vskutku propracované a pro oko úžasné souboje, perfektní výkony jak herecké tak rozhodně tvůrčí. První půlka se rozjíždí, ale neztrácí na tempu, film nenudí ani vteřinu a nejsou tam žádná místa, kde byste kroutili očima. Situace ostře tuhne a atmosféra postupně houstne, postavy se rozhodně nechovají chaoticky a nelogicky jako v BvS a jejich motivy jsou uvěřitelné a rozhodně to vše nekončí tim, že se matky hlavních hrdinů jmenují stejně. Co se mi nejvíce líbilo? Rozhodně nové postavy, Black Panther byl naprosto úžasný, je ten pravý ušlechtilý rozumný král a celkově se povedl, Ant man úžasný a Spider man? ten si společně s Panterem kradl scény a pozornost pro sebe, Bucky je ten pravý Winter Soldier. Russoové to zvládli a už se jejich tvorby nebojím, humor nebyl trapný a nemístný jako v Avengers 2, byl přesně tam kde měl být a dokonce jste se i zasmáli než prokulili oči. Cap byl skvělý a i přes velké množství postav film fungoval, každá postava měla smysl i přes malé role. Za mě nejlepší film od Marvelu, velká spokojenost, takhle se dělá komiksový film, prostě pastva pro komiksového fanouška. Marvel opět sráží DC ke dnu.

#17 pozitkar
10.5.2016 | 10:31:52
Railbot

Dal bych 9/10, protože jako první film z MCU to mělo hlavu a patu a trochu „dospělejší“ příběh než zbytek filmů. Když odlehčený film, tak Ant-Man, ten řadím hned v závěsu.

10.5.2016 | 10:58:58
pozitkar

#11 Fifipek: U Spídě vyhovoval věk i sociální zařazení (fakt socka), hlášky byly super. Jen ten herec si moc nezahrál. To, co tam hrál, by měl natočené za jeden, dva dny. Pod maskou pak mohl být kdokoliv …

#15 Ratemus: Technicky je to seriál (nebo spíš komiksový sešit na pokračování), takže bez Dvou dnů Ultrona bys nepochopil zbytek …

#19 Ratemus
10.5.2016 | 12:02:06
Anckrst

Myslím si, že je dobré že Zemo bol len taká postava v pozadí. Aspoň neubral na pozornosti od hlavnej zápletky a môžu ho naplno použiť v inom príbehu kde ho bude treba

10.5.2016 | 12:08:54
Ratemus

#17 pozitkar: to jo, to je pravda ez Ultrona by člověk asi nevěděl která bije ale po tomto filmu prostě už ani A2 neberu to je pro mě mrtvý film na který se nikdy už nepodívám

10.5.2016 | 12:58:34
Aprok

BvS mnohem lepší !! tohle byla pěkná komedie :D :D

#21 Azog2182 #22 Ratemus
10.5.2016 | 15:03:17
Azog2182

#20 Aprok: DC je oproti marvelu uz totalne nic :) a BVS je zklamani jak v recenzich atd tak i dokonce v Trzbach Captain je porazil za par dni :D

10.5.2016 | 16:17:20
Ratemus

#20 Aprok: v čem přesně je BvS lepší?

10.5.2016 | 17:40:42
GingerGin

HNED NA ZAČÁTEK, ABY SI NĚKDO NESTĚŽOVAL, UPOZORŇUJU NA SPOJLERY :D Na to, že první Kapitán byl jako film pohroma (Ok, dobře…viděla jsem ho už víckrát a nevadilo by mi kouknout znovu…ale spíš jen taková oddechovka, kdy člověku hlavní hrdina zas tak moc k srdci nepřilne), v prvních Avengerech jsem Steva moc ráda neměla (až na pár vtipných okamžiků), od druhého Kapitána je mou nejoblíbenější postavou. A třetí díl mě v tom jen utvrdil (ano, byla jsem od začátku do konce na jeho straně). Měl to být film především o něm, už podle názvu, a taky tam dostal asi nejvíce prostoru. Na druhou stranu se ale vyřádili i ostatní hrdinové. Co se Kapitána týče, nemůžu si na jeho postavu stěžovat. Jak už jsem psala, od jeho druhého filmu je to s ním stále lepší a lepší. Má své zásady, ale už není takový nesnesitelný moralista, jako v prvním díle a prvích Avengers. Zároveň však nejedná proti svému nejlepšímu přesvědčení (přece jenom, byl to on, komu se mááálem povedlo v druhých Avengers uzvednout Thorovo kladivo). Jeho přátelství s Tonym bylo pěkně vykresleno a dostalo prostor, takže závěrečný boj byl o to víc zajímavější. Zároveň se mi líbí fakt, že se Samem jsou skvělí parťáci. A do toho všeho Bucky (a jeho popichování s Falconem). Scéna se Sharon, kdy je Falcon i Bucky s úsměvem pozorují byla naprosto dokonalá. Agenka 13 mi k němu navíc rozhodně sedí lépe, než Peggy ( i když v seriálu i ona odvedla slušnou práci). Bála jsem se, že Ant-man a Hawkey budou ve filmu jen tak navíc. Což se naštěstí nestalo a oba měli svůj vlastní prostor. To, že Nat nakonec pomohla Kapitánovi ukazuje, že nešlo přímo o „válku“ ale spíš o vnitřní spor všech hrdinů. Koho jsem se bála nejvíc, byl Spider-man. Jako velký fanoušek původní trilogie s Tobym jsem Amazing Spidermana nemohla překousnout. Když jsem se dozvěděla, že tady má jít o malého kluka, vyděsila jsem se. A vyděšená jsem byla i při pohledu na jeho tetičku. Ale nakonec příjemně překvapil. Je přesně tím Spidermanem, kterým měl být. Teda jeho mladší verzí, což znamená, že má ještě dost prostoru pro to, aby vyrostl. Navíc mě napadlo, jestli nemají v plánu rozbít Tonyho s Pepper (ta už se tam dva filmy neobjevila, navíc byly zmíněny problémy mezi nimi) a dát dohromady Tonyho s tetičkou May :D :D :D Skoro bych se ani nedivila :D

#28 pozitkar
10.5.2016 | 18:44:34
Trifi

Kdyby mi někdo začátkem prosince řekl, že z trojice Síla se probouzí – Úsvit spravedlnosti – Občanská válka pro mě bude jednoznačným vítězem to poslední, asi bych ho poslala do Bohnic. Jenže Russoové holt fakt umí a když se k tomu navíc přidal geniálně pojatý Spidey, není co řešit. Nejsem skalní fanynka Marvelu ani DC, prostě fandím dobrým filmům… A tak musím říct, že tohle Marvel vyhrál na celé čáře.

překladatel
10.5.2016 | 19:27:07
deadpool

nezapomente ze te teticce je 51 let tak doufam ze holky tady v cesku budou taky takhle vypadat abych se mohl tesit na ‚stari‘

#26 HonZoRRo008_ #28 pozitkar
10.5.2016 | 19:45:43
HonZoRRo008_

#25 deadpool: No jo. „Parkerovo nečekaně sexy teta.“ :D

10.5.2016 | 20:13:16
Ratemus

blázníš? když jsem čekal s kámošema v řadě na popcorn přednáma stáli dvě holky který měli dohromady tak 400 kg…obrovské hlavy, prdele stehna, prsa a nohy a žádný krk, ale měli největší popcorn a jako důkaz že na sobě makaj si koupili colu Zero jako že bez cukru :-D

10.5.2016 | 20:15:17
pozitkar

#23 GingerGin: Z tetičky May, udělali jen May a to ještě takovou „randivou“ …

#25 deadpool: … a 51 jí určitě nebylo

#29 Historic
10.5.2016 | 20:32:10
webmaster
10.5.2016 | 20:41:59
Ratemus

no možná herečce je 51

#31 pozitkar
10.5.2016 | 20:44:20
pozitkar

#29 Historic: #30 Ratemus: Ty vole fakt, to jsem neodhadl, Marise Tomei je 51 … no každopádně na tetičku May je hodně šukadelická

10.5.2016 | 21:01:30
Billy the Kid

velice povedený díl, spider man nesklamal, blackpanther- wow- to bojové umění, a kdyby někdo nevěděl po zavěrečných titulcích a uplně na konci titulku jsou krátke filmové pasaže :) jak to býva zvykem :)

10.5.2016 | 21:01:38
Billy the Kid

a ke stenu lee se raději nebudu ani vyjadřovat :) :) ten zabil..... s DJ v dedpoolovi přešel na poslíčka Fedexu :)

10.5.2016 | 21:02:58
fenrir389

Ještě pár věcí, co jsem včera opomněl…

Film mě tak uchvátil, že jsem úplně zapomněl na klasické cameo Stena…

K nějakým výtkám na netu – že se nechtěli totálně pomlátit… samozřejmě, že ne – znají se dost dlouhou dobu – jedni se chtěli dostat někam a drizí jim v tom chtěli zabránit – ne se zmasakrovat. Jediná Scarlet witch nebrala ohledy (viz třeba hlášky Black Widow-Hawkey a jak je utla) – a to třeba i proto, že ona není s nimi celou tu dobu. Vision je na tom sice podobně, ale bere to čistě logicky.

Vůbec se mi líbí, že i po shlídnutí filmu jsme se přeli, kdo měl pravdu. A to je dle mě velký úspěch – že jsou lidé rozdělení na týmy před filmem, to se dá čekat a je to skoro samozřejmý, ale že i po shlídnutí se neshodnou – to je umění!

Ke kritice hudby – já byl tak zabraný do příběhu, že jsem to nepostřehl. Ano, možná že kdyby byla uhrančivější, tak nevim, jak bych tu eufórii ustál.

A na závěr… still team Iron man…

Kapitán se rozhoduje pouze emotivně a to dle mě celý film. Osobně jsem proti registrům všeho druhu, ale tady si kapitán dělá skoro co chce. Kamarád po shlídnutí vyčetl Tonymu to, že se na Sibiři choval jako děcko. Pokud vidíte, jak vám zabili rodiče a toho vraha máte vedle sebe a váš společnej kamarád o tom všem věděl – taky by vám nepřeskočilo? A při tom to bylo jediný nelogický rozhodnutí Iron mana. Ten se celou dobu snažil to něják dostat do normálu. Cap místo toho nadělal bordel. Když už to vypadalo, že Cap přichází k rozumu a konečně se baví o dodatcích, stačilo zmínit Scarlet (kde se Tony hned snažil vysvětlit, že není občankou USA, že zabila lidi a že vlastně ta ochrana je vůči všem stranám…) – Cap vybouchl, odešel a bylo to… No samozřejmě má každý v něčem pravdu a v reálném světě bez super hrdinů bych byl na straně Cap, ale v MCU jako normální člověk na straně IM – jen si představte, že jedete do práce a Prahou projíždí nějaký zločinec v hledáčku Avegers… mno viděli jsme, jak by to mohlo vypadat…

#36 Ratemus
10.5.2016 | 22:56:26
fenrir389

#14 deadpool: Je v komiksech či někde řečeno z čeho je Buckyho ruka? Já bych na magnetismus moc nevsázel… Dle mě ani jeden z těch kovů nebude sám od sebe magnetický – to by byla dle mě blbost. Pokud by byla ale ruka z nějakého kovu, co my neznáme…

Hlavně si myslím, že by to ve filmu nebylo, pokud by to nemělo nějaký význam do budoucna. Pouze nějaký magnetismus, který v tý scéně ani nemá smysl… Že by něco, co bude vysvětleno v samostatném filmu BP?

10.5.2016 | 23:04:25
Ratemus

#34 fenrir389: ještě to jak okamžitě bez přemýšlení sejmul Falcona jenom proto že Vision zasáhnul Rhodyho…to jak řekl tak řekl že ho nezajímá že Hydra vymyla Buckymu mozek, to celkem už nahánělo hrůzu a v s takovým člověkem já bych v týmu být nechtěl.....TeamCap

#45 fenrir389 #46 fenrir389
10.5.2016 | 23:38:00
Mishak6

dal bych 5/10 mě ten film prostě nějak nebavil. jediné co mi tam přišlo super byl ten fight na letišti. Jinak celkem nuda, proto tak malé hodnocení. Přišlo mi že BVS byl mnohem lepší. Né nejsem zaujatý. Mám rád DC i Marvel, ale přišlo mi to přemrskané a už je tu docela dost přemarvelováno a nějak tak se to vše pořád opakuje. Spiderman kdyby byl trochu méně animovaný tak by byl super. Panter paráda. No uvidíme jakým směrem se to vydá. Z Vižna se stane sexmachine a warmachina wheelmachine. :-)

#39 pozitkar
11.5.2016 | 14:19:18
pozitkar

#38 Mishak6: Je to o vkusu, každý má svoji oblíbenou stáj. Pokud bych měl počítat, tak ale Supermana hrálo zatím víc herců než Spidermana :-)

#43 Blackhand47XD
11.5.2016 | 15:48:01
PecaCZE

Moc nadšenej z toho filmu nejsem. Jediná dobrá akce byla na letišti, ta chvíle na konci a kdy se objevil BP. Bojová scéna na letišti byla dlouhá a skvělá to jo, ale vadilo mi například jak Wanda zasahovala do každý bitky a jak se Ant-Man zvětšil, tak to bylo moc natažený. Spider-Mana a Ant-Mana jsem se bál, ale nakonec jsem s nima a jejich hláškama byl spokojenej. Docela jsem se těšil na Visiona a přitom tam dostal nejmíň prostoru a na letišti s ním téměř nebyla akce ( asi moc OP). Moc se mi líbila scéna v kuchyni mezi Visionem a Wandou. Jak Vision nosil svetr to na mě dobře nepůsobilo. Je mi jasný, že to nemělo být ani tak o akci jako spíš o emocích, ale i tak jsem čekal něco víc. Konec byl takovej neuzavřenej a podivnej. Může někdo napsat prosím všechny scény mezi titulky ? Já viděl jen tu první.

#41 Amper
11.5.2016 | 15:55:36
Amper

#40 PecaCZE: Ta poslední byla se Spider-Manem, kde z ruky, kde má ten přístroj na pavučiny měl hologram, který když namířil na strop, tak tam bylo jeho logo :D

#42 Amper
11.5.2016 | 17:45:03
Amper

#41 Amper: Bylo to v jeho pokoji, kde se bavil s tetou May, že dostal přes hubu a že tam byl jeden obrovský kluk a že mu nandal taky :)

11.5.2016 | 17:45:54
Blackhand47XD

#39 pozitkar: A co takový Batman? :D

#44 pozitkar
webmaster
11.5.2016 | 18:49:31
pozitkar

#43 Blackhand47XD: No to jo :-)

11.5.2016 | 21:20:14
fenrir389

#36 Ratemus: Obojí beru jako menší/větší amok. Já když mám blbej den a o něco se bouchnu, tak tomu na oplátku taky dám ránu. A vem si IM – snaží se logicky přesvědčit Cpt. (Black widow to mimochodem s volantem vystihla výborně) a ten jede pouze emocionálně. IM má ok dva, ale spíš jen jeden emocionální zkrat (jako pokud by mi nejlepší kámoš zkomíral pod rukama, nevim, jestli to přežije a vim, že je to kvůli tý skupince a zrovna jeden je po ruce a řekne jenom promiň a nesnaží se pomoc…tak bych mu taky dal ránu…) navíc bylo později vidět, že mu to vůbec/moc neublížilo. Na jeho obranu – ze zbytku byl jediný, kdo se na Rhodeyho zeptal. Jak Clint držkoval -Tony ho pěkně logicky uzemnil…

Prostě mi přijde, že Cpt. i když bych spíš měl být na jeho straně ideologicky (jsem proti registrům) je hnanej pouze emocema. Když už jednou to vypadá, že nastupuje logika (dodatky, brzdy a rovnováhy…) tak zase se mu splaší emoce kvůli Wandě a odejde…

Tony se chová celou dobu logicky a pak jsou mu vyčítány rozhodnutí, které udělal emocionálně…

Double stadard! :D

11.5.2016 | 23:31:36
fenrir389

#36 Ratemus: A teď jsem si i uvědomil – proč pouze jen Cap a jeho kámoši měli zastavit zbývající „WS“? Svolil si skupinku, aby se probojoval ven a pak bojoval s nima. Pak řekl ve zkratce Tonymu o co jde, ale v takový situaci bych to taky nebral vážně. Navíc na otázku, co teď – budeme bojovat… Mohl dát echo komukoliv – třeba i těm ostatním, co nepodepsali, že tady se něco stane, ale asi se tam nedostanu – mezitím to vyřešit s Tonym. Nebo třeba i anonymně upozornit Rosse či Rusy… no ale tam by to vedlo zřejmě k tomu, že by si je Rusáci přisvojili. Ale Ross by tohle asi určitě nechtěl dopustit…

Prostě u kapitána nevidím žádnou logiku jen emoce…

11.5.2016 | 23:41:51
Angi

Konečně jsem to taky viděl. A nejvíc mě překvapilo, kolik lidí odcházelo před potitulkovou scénou. Jinak film se mi líbil, mutující spidy super a z hudby jsem si nepamatoval jediný ton pět minut po odchodu z kina, ale to je mi tak nějak buřt. Celkově super dojem z filmu a těším se, jaké to bude mít dopady na další filmy.

12.5.2016 | 5:53:28
Angi

Jen teda Vision je příšerně nudný patron.

12.5.2016 | 5:53:54
Ratemus

mě nejvíc taky zklamalo to, jak Mirek Captain Dušín, nechal spadnout na Spidermana kterýho vůbec neznal ten tunel a pak ho tam ještě nechal…to samé Vision sestřelil na Capa a Buckyho tu věž…a taky jedna věc, kdyby neřekl Falcon Capovi co řekl Zemo, tak by vůbec Cap nevěděl o nějaké Sibiři, kdyby Falcon byl naštvaný a neřekl Tonymu o Sibiři nikdo by na Sibiř nejel a Zemo by čekal v zimě za okénkem do smrti :-D, nebylo to moc domyšlené ale sere pes

13.5.2016 | 21:16:56
matt44

mne osobne vadili giganticke napisy miest kde sa dej odohraval, kludne mohli byt malymi pismenami alebo len v titulkoch. cakal som ze crossboones bude hrat vacsiu rolu vo filme a ze ho neodpecu hned v prvych minutach filmu. od zema som cakal tiez viac, ked uz nic ine aspon mohol tych supervojakov oslobodit a nie ich zabit. film sa mi pacil a davam 8/10. a uz sa neviem dockat na doktora stranga :)

#51 téčko171
14.5.2016 | 13:36:29
téčko171

#50 matt44: Z těch nadpisů si na cinemasins smlsnou.

webmaster
14.5.2016 | 16:39:39
ellie88

Mě osobně přišel tento film nejslabší ze všech Avengerovských. První hodinu se tam skoro nic neděje, pak akce a pak zase nic.

16.5.2016 | 11:42:08
Patrad

Přidávám se k těm, kterým se to líbilo. Dávám 9/10. Rozhodně stálo zato se jít na tento film podívat do kina. Více se o tom rozepisuji na svém blogu.

2.6.2016 | 15:30:16
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nominuj Ednu na Křišťálovou lupu

Pomoz Edně usednout na trůn v kategorii Zájmové weby 

Hlasujte pro Ednu!

Reklama

Aktuální film

Spider-Man: Homecoming

Název: Spider-Man: Homecoming
Premiéra: 6.7.2017 (ČR/SR)
Režie: Jon Watts
Scénář: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, Erik Sommers, Jon Watts, Chris McKenna
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Tom Holland, Marisa Tomei, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Zendaya, Tony Revolori, Chris Evans, Laura Harrier, Martin Starr, Selenis Leyva, Donald Glover, Angourie Rice, Logan Marshall-Green, Hannibal Buress, Jon Favreau
Stopáž: 133 minut 

O FILMU | TRAILER | PLAKÁTY

VAŠE HODNOCENÍ

RECENZE | POSTŘEHY

Marvel Cinematic Universe

PRVNÍ FÁZE

 

DRUHÁ FÁZE

 

TŘETÍ FÁZE

Postavy