Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

Celé jméno: Cynthia Ellen Nixon
Místo narození: New York City, USA
Známé projekty: Sex and the City, Alpha House

Datum narození: 9.4.1966 (53 let)

Rodilá Newyorčanka a jediná dcera herečky a reportéra přišla na svět v dubnu. Studovala na Hunter College High School a na Barnard College, také se zúčastnila výukové plavby na lodi, se kterou procestovala řadu míst. V Americe je tento výukový plán známý jako Semester at Sea. Byla dvakrát vdaná a má tři děti.

Už v roce 1980 se dostala na Broadway a v roce 1995 bylo nominována na nejlepší herečku ceny Tony, tu nakonec získala až v roce 2006. Zároveň patří k 15 lidem na světě, kteří získali zároveň cenu Tony, Grammy a Emmy. Aby se zařadila do top 8, chybí jí už jen Oscar. Nejvíce se proslavila nikoliv v divadle nebo ve filmu, ale v televizi jako Miranda Hobbes ze Sexu ve městě.


Výběr z filmografie:

  • Little Darlings (1980)
  • Prince of the City (1981)
  • Amadeus (1984)
  • Marvinův pokoj (1996)
  • Sex ve městě (TV seriál, 1998)
  • Advice From a Caterpillar (1999)
  • Igby (2002)
  • Sex ve městě (2008)
  • Angličan v New Yorku (2009)
  • Sex ve městě 2 (2010)
  • Too Big to Fail (2011)
  • World Without End (TV seriál, 2012)

Hraje v

Žánr

Akční · Animovaný · Detektivní · Dětský · Dobrodružný · Dokumentární · Drama · Erotický · Fantasy · Historický · Hororový · Hudební · Katastrofický · Komedie · Komiksový · Krimi · Lékařský · Mysteriózní · Nadpřirozený · Parodie · Politický · Právnický · Psychologický · Reality show · Rodinný · Romantický · Sci-fi · Soap opera · Špionážní · Sportovní · Talk show · Thriller · Válečný · Western · Životopisný

Rok vzniku

starší · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020 · 2021

Počáteční písmeno

123 · A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z