Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

Celé jméno: Cynthia Ellen Nixon
Místo narození: New York City, USA
Známé projekty: Sex and the City, Alpha House

Datum narození: 9.4.1966 (51 let)

Rodilá Newyorčanka a jediná dcera herečky a reportéra přišla na svět v dubnu. Studovala na Hunter College High School a na Barnard College, také se zúčastnila výukové plavby na lodi, se kterou procestovala řadu míst. V Americe je tento výukový plán známý jako Semester at Sea. Byla dvakrát vdaná a má tři děti.

Už v roce 1980 se dostala na Broadway a v roce 1995 bylo nominována na nejlepší herečku ceny Tony, tu nakonec získala až v roce 2006. Zároveň patří k 15 lidem na světě, kteří získali zároveň cenu Tony, Grammy a Emmy. Aby se zařadila do top 8, chybí jí už jen Oscar. Nejvíce se proslavila nikoliv v divadle nebo ve filmu, ale v televizi jako Miranda Hobbes ze Sexu ve městě.


Výběr z filmografie:

  • Little Darlings (1980)
  • Prince of the City (1981)
  • Amadeus (1984)
  • Marvinův pokoj (1996)
  • Sex ve městě (TV seriál, 1998)
  • Advice From a Caterpillar (1999)
  • Igby (2002)
  • Sex ve městě (2008)
  • Angličan v New Yorku (2009)
  • Sex ve městě 2 (2010)
  • Too Big to Fail (2011)
  • World Without End (TV seriál, 2012)

Hraje v