První recenze na Glass nepatří mezi nejpřívětivější

První recenze na Glass nepatří mezi nejpřívětivější

V záplavě superhrdinských filmů letos najdeme i vyvrcholení trilogie tvůrce M. Night Shyamalana. Snímek Glass, ve kterém hlavní roli přebírá Elijah Price, kritiky moc neoslnil. Přečtěte si jejich hodnocení nejnovějšího počinu zkušeného režiséra.

2 12
10.1.2019

Roku 2000 ohromil Shyamalan filmový svět mysteriózním thrillerem Unbreakable, ve kterém Bruce Willis ztvárnil Davida Dunna, který jako jediný přežil havárii vlaku a následně se shledal s Elijahem Pricem v podání Samuela L. Jacksona, jenž mu sdělil, že má nadpřirozené schopnosti. Před třemi lety se režisér k této látce vrátil a ve snímku Split představil Kevina, schizofrenního jedince, v jehož hlavě se ukrývá 23 osobností. V závěru filmu jsme posléze odhalili propojení s Unbreakable, čímž si Shyamalan nahodil udici na finální dobrodružství, ve kterém se všechny tři postavy setkají s psychiatričkou Ellie Staple v podání Sarah Paulson.

Nový film sjednotí oba dva předchozí. Foto: Universal Pictures


Nový film však zatím kritiky moc nenadchl. Podle Monicy Castillo z The Wrap je nový film zastaralou variací na dávno viděné a v současné konzumní společnosti nemůže diváky ničím oslnit. Celkově působí jako stylový, ale neuspokojivý sequel a v záplavě komiksů hned zapadne. Další hodnocení si rovněž neberou servítky a například na populárním serveru Rotten Tomatoes je jeho skóre na pouhých 36 % a Metacritic nabízí hodnocení 45. Jediný větší server, který hodnotí snímek jako vydařený, je Variety. Podobně si nedávno vedl i film Venom, který následně získal téměř 850 miliónů dolarů na tržbách.

Odradily vás špatné kritiky snímku Glass, nebo vyrazíte do kina?

Diskuze /8

PecaCZE

IMDB 8,3

11.1.2019 | 1:27:25
Restalle

takže je to naprosto pozitivní zpráva…poslední dobou co hodnotí kritici je dobré :D to, že to je old school variace na hrdinské filmy je dobře…další marvelovku bych tady fakt nechtěl, nejspíš to kritici porovnávali s avengers

11.1.2019 | 3:09:22
FValek

Rotten Tomatoes je hrozný web, žádné kritiky nikdy neberu v potaz, ale jen od nich je beru přesně naopak… a vyplácí se to. Nevím, co jsou ti lidé tam zač, nechci říkat, že divní, minimálně rozhodně nejsou na stejné vlně jako já. :D

11.1.2019 | 11:16:58
Big_Boss

Kritici asi očekávali další variaci na Infinity War a byli zklamáni z málo výbuchů, soubojů nebo vtípků. Ani mě se třeba poprvé Vyvolený nebo Rozpoclený moc nelíbily, ale s odstupem času jsem se na oba snímky opět podíval a dokázal je víc ocenit. Stejně tak všichni kritizovali Venoma a nakonec jsem si ho v kině užil. K tomuhle budu přistupovat stejně. Žádná očekávání – žádné zklamání.

#5 Pumppish- 69
11.1.2019 | 13:33:40
Pumppish- 69

#4 Big_Boss: Nechápu jak to kritici můžou srovnávat s IW když oba filmy jsou ůplně někde jinde

#6 FValek
11.1.2019 | 14:04:07
FValek

#5 Pumppish- 69: Možná jde celkově o ten pohled, že se to snaží srovnat s komiksovkami, ačkoliv je to spíš psychologické, lehce fantasy a Split i lehce hororové, je to takový jedinečný žánr a je spíš na škodu, když někdo považuje superschopnosti automaticky za superhrdinský film. Nevím jestli to tak prezentuje ten režisér, nebo kritici, ale udělali by líp, kdyby se ve spojení s tou „trilogií“ slovo komiks, superhrdina a podobně vůbec nevyskytovalo. :(

11.1.2019 | 16:03:23
tom99

Je nutné také rozlišovat kritiky evropské a kritiky za zámořím. Nějak často se pánové neshodují. Postupně se vkus jednotlivých oblastí mění…

webmaster
12.1.2019 | 15:02:41
pikaia

Podíval jsem se na Vyvolený i Rozpolcený a chtěl bych vidět i Skleněný. Na kritiky kašlu.

12.1.2019 | 16:46:42
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Žánr

Akční · Animovaný · Detektivní · Dětský · Dobrodružný · Dokumentární · Drama · Erotický · Fantasy · Historický · Hororový · Hudební · Katastrofický · Komedie · Komiksový · Krimi · Lékařský · Mysteriózní · Nadpřirozený · Parodie · Politický · Právnický · Psychologický · Reality show · Rodinný · Romantický · Sci-fi · Soap opera · Špionážní · Sportovní · Talk show · Thriller · Válečný · Western · Životopisný

Rok vzniku

starší · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020 · 2021

Počáteční písmeno

123 · A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z