Outlander (Cizinka) Přečtěte si krátkou recenzi Paměti kostí, která vás možná přesvědčí o koupi

Přečtěte si krátkou recenzi Paměti kostí, která vás možná přesvědčí o koupi

Přečtěte si krátkou recenzi Paměti kostí, která vás možná přesvědčí o koupi

Paměť kostí představuje očekávaný knižní titul, který vypráví další příběh série Cizinka. Přečtěte si krátkou recenzi této knihy.

10 0
11.11.2019

Následující recenzi připravil redaktor z Knihy Dobrovský, kde si tuto knihu můžete i koupit.

Slova nemohou vyjádřit mou lásku k této knižní sérii a oddanost k autorce. Navždy budou mít speciální místo v mém srdci. Doopravdy jsem se do postav a jejich příběhů zamiloval. Vždy mi přišlo, že jejich životy prožívám s nimi a jejich radosti a bolesti cítím přesně tak, jako kdyby byly mé vlastní.


Musím také zmínit, že jsem v úžasu z úsilí, které bylo při výzkumu a přípravě pro tuto knihu vynaloženo. I když presto, že mnoho věcí je čirá fikce, stejně jsou mistrně zasazeny do historie. Skutečné události dané doby ovlivňují každodenní život jednotlivých postav. Vlastně je to i velice poučné. Tyto knihy ve mě vzbudily zájem o světovou a americkou historii, což mě přimělo hledat další odkazy na záznamy historických událostí.

V této recenzi nebudu prozrazovat jednotlivé detaily příběhu, protože děj knih navazuje na sebe a je obtížné hodnotit pouhé útržky něčího života. Ano, i přesto mám v knize oblíbené pasáže…ale to vše jsou jenom dílky většího obrazu v mé mysli, podobného jedné obrovské knize. Mnoho otázek musí být zodpovězeno a mnoho událostí vyřešeno. Navíc to, že nějaký autor dokáže čtenářův zájem udržet tak dlouhou dobu na výši, je samo o sobě úžasné.

Diskuze /8

PenelopaW

Jůůů, já se těšila na nějaké naťuknutí, teaser a tak, ale tohle moc recenze není :). Jen popis toho, co asi prožívají při čtení všichni čtenáři Cizinky ;-).

12.11.2019 | 11:12:55
delfinek

Také jsem čekala malé odhalení, které by sice moc neprozradilo, ale navnadilo. Nějak tak jak to bylo u Ledového dechu. Nicméně první odstavec je napsaný tak, jak bych si ho přála napsat já, kdybych to uměla. :-) Moc hezké.

12.11.2019 | 19:55:30
kuba2008

Tak už mám doma a začínám číst. Bože, já jsem tak natěšená. Mile mne překvapilo, že konečně vydavatel dal do knihy i obsah kapitol.

14.11.2019 | 8:46:13
PitrsM

Já už ji mám taky doma, jen budu muset nejdřív dočíst předešlé, než se pustím do téhle… :)

14.11.2019 | 23:31:16
delfinek

Už jsem začala číst, ale po večerech toho moc nezvládnu, zatím tedy jen pár stránek. Začátek je věnovaný lordu Johnovi a Williemu, tak to není až tak zajímavé. Těším se ale na víkend, budu mít víc času, tak se těším, jak se pořádně do knihy ponořím. :-)

15.11.2019 | 12:00:59
akko

Mám přečtené asi dvě kapitoly. Taky čtu před spanim pár stránek. Nějak mi nedocházelo, že už je Willi takový velký, ale asi to tak má být. A hned ten dopis......začíná to skvěle. Mám z té knihy opravdu velkou radost.

#7 delfinek
15.11.2019 | 20:55:47
delfinek

#6 akko: Já mám po víkendu přečteno prvních zhruba 200 stránek. Kapitoly s Claire a Jamiem jsou opět krásné, čte se to skvěle. Dokonce i kapitoly s Rogerem a Briannou se mi moc líbí. Jejich bydlení na Lallybrochu, rozhovory o Claire a Jamiem a čtení dopisů jejich rodičů. Prostě skvělé. Jen mám problém s pasážemi, ve kterých figuruje William. To je opravdu zdlouhavé, nezáživné. Ale i přesto je kniha krásná a těším se, jak bude dál pokračovat. :-)

#8 kuba2008
17.11.2019 | 19:50:13
kuba2008

#7 delfinek: Já jsem na cca 270 str. A nemohla jsem se ze začátku začíst. Připadaly mi pasáže s Williamem hrozně rozvláčné. A také děj je dost roztříštěný. Ale teď už to začíná mít spád. Tak jsem zvědavá, jak se to vyvine.

17.11.2019 | 21:52:49
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S05E07: The Ballad of Roger Mac

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás připravují: @hermionablack, @LadyAlex, @Blythe a @Miss.Fine.

Po zhlédnutí epizody nezapomeňte díl ohodnotit. Vyjádřit svůj názor k tomuto dílu můžete ve fóru.

Kategorie Hodnocení epizody slouží pouze k hodnocení epizody. Své případné dotazy prosím směrujte do všeobecné diskuze.

Odhadované dokončení překladu je pouze orientační, podle potřeby se může změnit.

Cizinka pokračuje

Outlander se dočká i šesté řady

Outlander se dočká i šesté řady

Na stanici STARZ si pro nás připravili dvojitou nadílku. Kromě oznámení premiéry čtvrté řady se pochlubili i s prodloužením seriálu, a to rovnou na další dvě série.

Reklama

Podpořte nás

Pokud chcete podpořit překladatelky a redaktory seriálu Outlander a poděkovat jim za odváděnou práci, můžete tak učinit zde. Vaší podpory si vážíme a děkujeme!

Momentka

Momentka

Reklama

Nepřehlédněte

Uplynulo pět let od obsazení Claire

Uplynulo pět let od obsazení Claire

Už je to pět let, co dostala herečka Caitriona Balfe svou prozatím nejúspěšnější roli a fanoušci Outlanderu se dočkali zhmotnění knižní Claire. Na svém twitterovém účtu proto při této příležitosti odpověděla na vybrané otázky, které jsme pro vás přeložili.

Plakáty k seriálu

Plakáty k seriálu

Narozeniny

Hlídejte si nás