Beverly Hills, 90210 a podobné seriály

  • Rugrats (Lumpové)

    Rugrats (Lumpové)

    Seriál zaměřující se na dobrodružství nemluvňat, které se svou představivostí vždycky nechaly zaplést do nějaké šlamastiky, o které jejich rodiče neměli ani ponětí. S několika pauzami běžel seriál neuvěřitelných devět sezón v rozpětí let 1991 až 2004 na Nickelodeonu. V České republice je seriál také znám pod jeho pozdějším názvem Lumpíci.

    Premiéra: 1991
  • Dallas

    Dallas

    Říkejte si co chcete, ale Dallas je fenomén a pro mnohé fenomén amerických seriálů. Přestože od konce seriálu uplynulo více než třicet let, jsou hlavní postavy jako J.R., Sue Ellen, Bobby z dallaské rodiny ropných magnátů stále nespornými legendami. Seriál proslul několika slavnými a nečekanými obraty, odchody a návraty hlavních postav se staly i pro naše diváky v době svého vysílání po revoluce tématem číslo jedna u hovorů u kávy. O nesporném statusu seriálu svědčí i to, že seriál se loni dočkal dokonce svého pokračování.

    Premiéra: 1978
  • The Ex List (Seznam ex)

    The Ex List (Seznam ex)

    Bella Bloomová si jednou zajde na sezení s věštkyní. Chce od ní znát otázku na odpověď, kdy potká toho pravého muže. K jejímu překvapení jí věštkyně vyjeví, že svého budoucího manžela už potkala. A jestli se s ním co nejrychleji nespojí, zůstane navěky sama. Bella se proto vydává na cestu do minulosti a snaží se spojit s každým z mužů, se kterými dříve randila a chodila.

    Premiéra: 2008
  • The Care Bears (Starostliví medvídci)

    The Care Bears (Starostliví medvídci)

    Starostliví medvídci byli původně vytvořeni na pohlednice. Každý má na bříšku jedinečný symbol, který reprezentuje jeho povahu a sílu. Jsou to takoví chlupatí roztomilí andělíčci, kteří chrání lidská dítka a snaží se jim pomáhat. A jak už to tak bývá, nejsilnější jsou starostliví medvídci, když pracují společně.

    Premiéra: 1985
  • Mental (Doktor Mozek)

    Mental (Doktor Mozek)

    Dr. Jack Gallagher je novým šéfem psychiatrického oddělení jedné losangeleské nemocnice. Že jeho metody léčení a celkového přístupu k pacientům jsou krajně neortodoxní přesvědčí všechny v nemocnici hned při příchodu. Vyvolá jimi mnoho nechuti a pochybností nemocničního personálu, ale i mnoho zlepšení u různorodých pacientů s nějakou psychickou poruchou.

    Premiéra: 2009
  • Greek

    Greek

    Rusty Cartwright nastoupí do prvního ročníku Kypersko-Rhodoské univerzity v americkém Ohiu a se svými kolegy a spolužáky si užívá studentská léta, která ovlivňují tři velké studentské spolky: Kappa Tau Gama, Omega Chí Delta a Zéta Beta Zéta.

    Premiéra: 2007
  • Baywatch (Pobřežní hlídka)

    Baywatch (Pobřežní hlídka)

    Mitch Buchannon, Hobie Buchannon, Mike Newman nebo C.J. Parker. To jsou hlavní postavy legendárního seriálu o kalifornských záchranářích a životech, které zachraňují, a také životech, které sami prožívají. V hlavních rolích hrají David Hasselhoff, Jeremy Jackson, Michael Newman a Pamela Anderson.

    Premiéra: 1989
  • Der Bergdoktor (Doktor z hor)

    Der Bergdoktor (Doktor z hor)

    Šikovní lékaři málokdy hned vyhledávají možnosti založení praxe uprostřed „ničeho“, tedy přírody. Výjimkou nebyl ani tento. Několik nešťastných okolností ho ale přesvědčí zůstat v horách a místním lidem tak konečně zabezpečit pořádnou lékařskou pomoc. Německý seriál, který je v Česku i přes svoji nízkou oblíbenost všeobecně známý.

    Premiéra: 1992
  • General Hospital

    General Hospital

    Tato u nás prakticky neznámá lékařská denní soap-opera je v Americe masově oblíbená a běží už od roku 1963, takže v době vzniku tohoto textu čítala už neuvěřitelných téměř 13 000 epizod při 51 sériích. Kdysi pomohla nastartovat kariéru třeba i Demi Moore či Ricky Martinovi.

    Premiéra: 1963
  • Big Love (Velká láska)

    Big Love (Velká láska)

    Rozlučte se s vnímáním rodiny tak, jak ji znáte z běžného života. Tuhle rodinu totiž spojuje mnohem víc členů a mnohem víc lásky, než byste si mysleli. Bill Henrickson totiž žije v polygamním vztahu se třemi ženami – Barbarou, Nicki a Margene – se kterými má sedm dětí. Všichni žijí v propojených domech se společným dvorem a Bill tak musí neustále pendlovat mezi všemi třemi. Tuhle idylku ovšem kazí jediný fakt: V Utahu je polygamie nelegální, protože ji zakázali Mormoni.

    Premiéra: 2006
  • Hélène et les garçons (Helena a její chlapci)

    Hélène et les garçons (Helena a její chlapci)

    Radosti a strasti studentského života. Helena se dostane na univerzitu v Paříži, kde se rychle spřátelí se dvěma novými kamarádkami. A brzy se seznámí také se třemi mladými hudebníky… a čeká je toho na kolejích skutečně hodně.

    Premiéra: 1992
  • Good Witch

    Good Witch

    Cassie Nightingale je oblíbenou čarodějkou z Middletonu. Má dceru Grace, která s ní sdílí stejné nadpřirozené pouto. Vedle nich se nastěhují Dr. Sam Radford a jeho syn, a proto na ně toto duo čarodějek ihned sešle kouzlo. Sam a Cassie brzy jistí, že si tak snadno nepadnou do oka.

    Premiéra: 2015
  • The Alfred Hitchcock Hour

    The Alfred Hitchcock Hour

    Po skončení půlhodinového hororového pořadu Alfred Hitchcock Presents z roku 1955 stanice NBC oživuje a rozšiřuje formát hororových příběhů v třech dalších sériích, které na rozdíl od původního seriálu mají hodinovou délku.

    Premiéra: 1962
  • Doogie Howser, M.D.

    Doogie Howser, M.D.

    Douglas Howser má lékařský titul z Princetonské univerzity i lékařskou licenci a pracuje v Eastman Medical Center, přesto se pořád potýká s běžnými teenagerskými problémy. Je mu totiž jen šestnáct. Balancovat všechny aspekty doktorského života není ale jednoduché ani pro génia. Zvláště, pokud je ještě dítětem.

    Premiéra: 1989
  • Skippy

    Skippy

    Australský rodinný dobrodružný seriál o šikovném klokánkovi Skippym, který vždy rád pomůže správci parku Mattu Hammondovi a jeho synům nejen v detektivním pátrání.

    Premiéra: 1968
  • Everybody Hates Chris

    Everybody Hates Chris

    Chrisovi je třináct. Je nejstarší ze tří sourozenců. A jeho život není zrovna žádný med. Vyrůstá v Brooklynu a chodí do školy, kde je většina jeho spolužáků bílých. Přesto však i v trochu obtížném životě dovede najít vtip a humor.

    Premiéra: 2005
  • The Reaper

    The Reaper

    Minisérie líčí 100 dní v Afganistanu seržanta Nicholase Irvinga. Prvního afroamerického snipera, který během tohoto nasazení zabil 33 cílů a tento rekord trvá dodnes.

    Premiéra: 2015
  • Die Biene Maja (Včelka Mája)

    Die Biene Maja (Včelka Mája)

    Populární animovaný dětský seriál o zvídavé včelce Máje, lenivém Vilíkovi a rozumném koníkovi Flipovi vznikl v německo-japonsko-rakouské koprodukci. Inspirován byl německou knižní pohádkou Včelka Mája a její příhody z roku 1912.

    Premiéra: 1975
  • Matlock

    Matlock

    Matlock byl inspirován slavným Perry Masonem, také je věhlasným advokátem, který s podporou vyšetřovatelů (v první sezoně i vlastní dcerou) nejen obhájí nevinného klienta, ale i odhalí skutečného viníka. Oproti Masonovi je však Ben Matlock spíše svérázný postarší lišák, který se nebojí v zájmu správného načasování odhalení dočasně působit jako hlupák.

    Premiéra: 1986
  • Alfred Hitchcock Presents (Zadáno pro Alfreda Hitchcocka)

    Alfred Hitchcock Presents (Zadáno pro Alfreda Hitchcocka)

    V roce 1995 tento mysteriózní a hororový pořad Alfreda Hitchcocka odstartoval sedmiletou pouť plnou hrůz a hutné atmosféry. Krátké povídky mistra hororu, při jejichž sledování se budete skutečně bát.

    Premiéra: 1955

Na Edně si můžete seriály přidat do oblíbených a sledovat pak jen ty, které vás zajímají. Když má pak hodně lidí mezi oblíbenými seriál „A“ a současně seriál „B“, myslíme si, že ostatním, kteří zatím mají rádi jen seriál „A“, by se mohl „B“ také líbit.

Ve skutečnosti je to trochu složitější, ale takhle naše doporučování zjednodušeně funguje.

Neznáme ale vkus každého návštěvníka Edny a doporučování je jen matematika. Berte proto výsledky skutečně jako tipy „Co by se vám mohlo líbit.“ Ne jako stoprocentní jistotu, že se vám to skutečně líbit bude."

Filtr seriálů