Vikings (Vikingové) Hodnocení páté řady seriálu Vikings

Hodnocení páté řady seriálu Vikings

Hodnocení páté řady seriálu Vikings

Ve druhém rekapitulačním článku se podíváme na vaše hodnocení páté série, které porovnáme s hodnocením na IMDb. Jak se tato série podle vás vyvedla?


9 0
7.2.2019

Pátá řada měla podobně jako řada čtvrtá 20 epizod, a proto se budeme věnovat hodnocení všech těchto dílů. I když tato série nebyla fanoušky nijak moc vychvalována, tak si na Edně odnesla stále slušné hodnocený. O celkovém průměru 84 % se však i tak zařadila za průměrné hodnocení všech předchozích sériií, tedy za první (průměrné hodnocení 91 %), čtvrtou (92 %), třetí (94 %) i druhou (96 %).

Letošní série nemá nejlépe hodnocenou epizodu, protože celkem pět dílů skončilo na 93 %, což je nejlepší procentuální hodnocení u dílů páté řady. Pokud bychom však měli vybrat tu skutečně nejlépe hodnocenou, tak je to epizoda Homeland, kterou z těchto pěti dílů ohodnotilo nejvíce lidí. Zato u nejhoršího dílu je jasno, tou se stala sedmnáctá epizoda The Most Terrible Thing, která skončila na bídných 61 %.


Hodnocení všech epizod páté řady seriálu Vikings naleznete v přiloženém grafu. Hodnocení můžete porovnat se serverem IMDb.

Fanoušci IMDb nejlépe hodnotili dvacátý díl Ragnarok, který si vysloužil 90 %. Nejméně se jim líbil taktéž sedmnáctý díl The Most Terrible Thing, který skončil na 70 %.

Kdybychom měli porovnat hodnocení na Edně a na IMDb, tak zjistíme, že se v několika ohledech značně liší. Celkem patnáct epizod je hodnoceno lépe na Edně, zatímco čtyři epizody jsou zase lépe hodnoceny na IMDb. Fanoušci obou portálů se shodli pouze na hodnocení čtrnáctého dílu The Lost Moment, který v obou případech skončil na 72 %.

V příštím (a posledním) rekapitulačním článku se podíváme na ty nejlepší a nejhorší momenty z páté série Vikings.


Diskuze /10

mateSKAtes

V prvních půlka 5 série byla skvěla a nejzajimavější byla Flokiho linka ale i celkove se bylo na co dívat k tomuhle nemám na co si stěžovat :D Co byl průser byla druhá polovina do 15 dílu to bylo ještě šlo (epická bitva, smrt Hahamunda, celkove zajímavé pojetí) ale co se dělo potom ?? to nikdo neví seriál vypadal jako kdyby to natáčel někdo jinej. Flokiho linka která se z nejlepší stala tou vůbec nejhorší a nejnudnější části vůbec kde se jen zabíjeli psycho vikingove (nevim jak jinak bych to nazval) :D :D Ivar který byl vždy o 10 kroku napřed byl najednou podpantoflem a celkově to korunoval poslední díl a na to jako fakt nemám to znovu vypisovat, to byla vůbec největší perla a jako desert v tomhle hořkým konci pro mě bylo Flokiho asi skonání v sopce to už radši ani neukázali. takže za mě 1–10 díl 110% :D 11–15 díl 95% 16–18 díl 60% s odřenejma ušima a 19–20 díl hruza děs to se nedá ani ohodnotit :D

7.2.2019 | 19:01:49
Svjatogor

Flokiho (na 95% předsmrtné) setkání s křížem bylo nejvíce rozumným, symbolickým a lidským momentem celé série. Tento (pro někoho smutný) konec zachránil celou tu isladnskou mizérii a dal ji dokonce i nějaký smysl. Snaha o Ráj / Ásgard na Zemi je prostě nesmysl, pokud jej hledáte, vstupte do kláštera.

#3 Chuppacabra
8.2.2019 | 12:00:59
Chuppacabra

#2 Svjatogor: jo, presne napsany!Tvoje komentare me fakt bavi, diky ;)

#6 Svjatogor
8.2.2019 | 13:44:49
Sněhurec

Výsledky na Edně se daly čekat, když tu lidi nemají soudnost a dávají tu té odporné řadě lidi nesmyslných 5 hvězd

#5 Batiatus
8.2.2019 | 14:05:28
Batiatus

#4 Sněhurec: A niekto má aspoň natoľko súdnosť, že aspoň nebude pičovať do ľudí za iné nevinné názory :)

#7 Sněhurec
8.2.2019 | 16:48:59
Svjatogor

#3 Chuppacabra: Kompliment přijat. Takto, já se nesnažím u seriálů hledat v každém koutě okýnka duchaplnou příběhovou stavbu Sergeje Bondarčuka a nemám v úmyslu se nechat citově vydírat Pavlem Lunginem. Jenom u těch historických s velkým H ve brandu. Ke Xeně takto náročný nejsem. :-D

8.2.2019 | 18:55:40
Sněhurec

#5 Batiatus: Netahej sem názory. Mě to mrzí, že je to jiné. Ale mám dost soudnosti abych tomu dal odpovídající hodnocení. To, že to má nálepku Vikings nebo Game of Thrones nebo cokoliv jiného nemá hrát žádnou roli. Jde mi o to, že jsou lidi, co dají této sezoně stejný počet hvězd jako (za mě) perfektní sezoně 2. Promiň, ale seriál je horší čím dál víc. Výprava, scénář, logika postav… Opravdu je to stejně dobré jako na začátku? Kam se pak má seriál posouvat, když tomu fanboys dávají samé pětky? Nikam, protože tvůrci vidí, že se spokojíme s podprůměrem.

#8 Batiatus
8.2.2019 | 19:22:35
Batiatus

#7 Sněhurec: A ty sem neťahaj súdnosť. Keď niekto je toho názoru, že daná epka je na 4 či 5 hviezd, tak tam fakt môže hrať úlohu len jeho názor. Preto sem ťahať súdnosť je nelogické. Nebolo by to od človeka súdne vtedy, keď by vedel že si to také hodnotenie nezaslúži a aj napriek tomu mu ho dal dobré. Vtedy by sme sa mohli baviť o súdnosti. Vieš, možno by ľudia väčšinou aspoň o dačo menšie hodnotenie dávali, keby to hodnotenie na Edne bola viac prepracovanejšie ak ma chápeš. Že, tu má človek možnosť danú epku ohodnotiť iba na 20% 40% 60% 80% 100% a nič medzi tým nie je. Keby človek mal možnosť si sám zvoliť koľko presne % by mohol dať niakej epizóde, ich hodnotenie by možno vyzeralo o čosi horšie, než v predošlích sériach.

8.2.2019 | 20:10:07
Martina13

Za mě tedy druhá půlka řady- TOTÁLNÍ PRŮSER. Téměř každá postava tady znenadání vypadá jako dement bez mozku a zkušeností, předchozí linka jakoby se ztratila. Ivar- zcela bez pochyb brilantní strateg a excelentní mozek najednou žere první pipině líbivé kecy, Bjorn, bijec a dobrodruh trčí v Anglii a slouží a posléze pláče před branami Kattegatu, Hvicerk je zde zbytečná postava jako Ragnarův syn (určitě byjeho linku zvládl i obyčejný rolník, od Ragnarova syna by se čekalo více akce či mozku). Jediné přijatelný a pochopitelný vývoj jsem viděla u Ubbeho. Vůbec se nezaobírám historickými fakty, pouze dějovým vývojem seriálových postav…a to je tedy tragedie. Scenáristu by měli přivázat ke kůlu nad mraveniště a potřít medem.

9.2.2019 | 0:18:47
RusnakPatrik

Last Kingdom>Vikings (momentálne), 2 série Vikings boli ale klenot, potom to postupne kvalitatívne klesa

11.2.2019 | 8:05:32
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Trailer k 6. řadě

Seriál Vikings se dočká šesté série, na jejíž první záběry se můžete už nyní podívat v nejnovější upoutávce

Podpořte překladatele

Chcete-li podpořit překladatele Vikings a poděkovat jim za jejich práci na titulcích, můžete tak učinit zde. Moc vám děkujeme. PayPal máme společný, takže pokud nám dáte vědět, za který seriál přispíváte, budeme vám vděční.

Reklama

Nejlepší syn

Kterému synovi aktuálně nejvíce fandíte?

Kterému synovi aktuálně nejvíce fandíte?

Ústředními postavami se nyní stali Ragnarovi synové. Kterému však nejvíce fandíte? Stojíte na straně Bjorna, věříte v Ubbeho a Hvitserka, nebo vaše sympatie patří Ivarovi? Podělte se o svůj názor v anketě a v následné diskuzi svou volbu obhajte.

Nepřehlédněte

Jak staré jsou aktuálně hlavní postavy seriálu?

Jak staré jsou aktuálně hlavní postavy seriálu?

Díky časovému skoku, kterého jsme se dočkali na konci první poloviny čtvrté řady, nám všechny hlavní postavy zestárly. Jaký je aktuální věk těchto Vikingů?

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek. Více informací o použití cookies.
OK