X-Men Recenze v Deadpool stylu

Recenze v Deadpool stylu

Recenze v Deadpool stylu

Jak by to vypadalo, kdyby Deadpool hodnotil Deadpoola? Na to se můžete podívat v unikátní recenzi k filmu, která si s ničím a nikým nebere servítky. Upozorňujeme ale, že obsahuje urážky, a proto by ji nikdo neměl číst.


16 21
17.2.2016

Autorská recenze sepsaná redaktorem @Zero nebyla – vyjma korektorských úprav – nijak upravována. Její obsah může být místy lehce urážlivý. Pokračování ve čtení je na vlastní nebezpečí.

Doporučená hudba ke čtení recenze.



Dead pool of my hopes

Psaním recenze na The Expanse, která vyjde v blízké době, jsem sice vyčerpal svou kvótu článků minimálně do vydání dalšího filmu o romantických upírech, ale všeobecné nadšení kolem nově natočeného Deadpoola mi nedalo. (Mimochodem na The Expanse mrkněte, stojí za to.)

Doufám, že se vám líbila internetem probíhající „ice bucket challenge“. Sice se tu pod tričkem nebudou rýsovat bradavky nezletilých školaček, ale o to rychleji, doufám, zchladíme všechny ty klacky, které z nového Deadpoola stojí, jak když uvidí český politik krabici od vína. Film bych totiž zařadil do žánru „romantická komedie“. Ano, čtete dobře. Pokud už zde zatínáte vztekem zuby, až vám odletuje sklovina, doporučuji přestat číst, bude hůř.

Jakékoli hodnocení vždy odráží očekávání autora, přiznávám, že jsem čekal akční jízdu takového kalibru, až by Indiana Jonesovi odletěl klobouk a mistr Yoda se z toho naučil slovosled. Čekal jsem hlášky takového kalibru, že by byl film označen Pegi 99. A částečně se to splnilo. Hlášky byly dle mého gusta, a když už film poskytoval akční scény, tak by podruhý vypálily Neovi oči, tentokrát závistí. Problém pro mě osobně představovala romantická linka, která nejenže tvořila polovinu filmu, ale celý dojem z něho zabila. Neberte mě špatně, proti romantice nic nemám, ale sem prostě nepatřila. Tedy alespoň podle mého očekávání. Z komiksů a her, na které jsem narazil, na mě vždy Deadpool působil dojmem zdatného gynekologa amatéra bez jakékoli ochotné klientely. Všechny osoby, zvířata a díry po sucích ženského pohlaví se mu prostě vyhýbaly. A že se snažil. Navíc to byl další zdroj velmi povedených a často krajně šovinistických vtipů, který ve filmu chybí.

Sice se to vše film snaží drsně komentovat, ale, jak už to v Americe bývá, láska vždy vítězí, je čistá, a i když má jazyk až na mandlích partnerky, je pořád jasné, že je upřímná, opravdová a až za hrob.

Celý film ve mně prostě zanechal dojem křížence nepovedené parodie na Pýchu a předsudek, Matrixu na steroidech a Terryho Pratchetta po deseti pivech. A celé to natočil Walt Disney poté, co mu zatrhli hodiny zpěvu. (Což není nutně tragédie, kdyby nebyl Pratchett pod drnem.)

Navíc má film dost dalších problémů, které lze při záchvatech oplzlého smíchu snadno přehlédnout. Charaktery postav jsou zoufale okatě přizpůsobeny stylu humoru, to samo by nevadilo, nechceme nějaké psychologické drama s existenciálními krizemi – ale když je hlavní záporák chlápek odvedle, co vstal od televize a párkrát zašel do posilky, nemá film prostě ten správný náboj. Nakonec se zjistí, že vlastně o nic nešlo, protože větší výzvu pro partu hlavního hrdiny, která to všechno převálcuje jak rugbyová reprezentace Nového Zélandu výběr domova důchodců z ústavní léčby v Kozodírkách, představuje hroutící se loď a vedlejší záporák, co vypadá jak Xena.

Vlastně vůbec celá druhá polovina filmu vyznívá lehce do ztracena i po akční stránce, kterou bych ale celkově stejně pochválil.

Když odhlédnu od svých očekávání, tak film není tak špatný, ale rozhodně, kromě vtipů, které by skvěle sklízely bavlnu, a akce (hlavně té počáteční), mrhá obrovským potenciálem, který měl, a dělá to z něj povedený valentýnský zážitek, krásně vyvažující scény pro ni i pro něj, jak by řekli v reklamě na vložky. A celé by se to úspěšně dalo přirovnat k Závišově písni „zamilovaný valčík,“ kterou si rozhodně nechcete pouštět a já vás varoval.

Závěrem bych jen připomněl, že je to jenom recenze a již předem jsem vás varoval, takže se prosím zdržte nenávistných komentářů, pokud jsem vám rozšlapal bábovičky, a jděte radši poosmé zkouknout Padesát odstínů šedi.

Díky,
Zero

HODNOCENÍ: 60 %

PROFIL FILMUOHODNOTIT FILM 

Foto: 20th Century Fox.

Diskuze /30

Zero

První!

#2 Lucifrid
redaktor
17.2.2016 | 0:26:44
Lucifrid

#1 Zero: Typicky deadpoolovský :D

webmaster
17.2.2016 | 0:31:56
bruno636

,..no,.. snažil si sa ,..ale marne ,. trapné,.. chod si radšej vytahat šulina na teplošovi so slipami na elastákoch arecenzie tohoto typu nechaj na niekoho iného ;)

17.2.2016 | 1:58:45
deadpool

autor recenze o deadpoolovi moc nevi kdyz dava verne adaptaci 60% . Maminka ho na ten film brat nemela

17.2.2016 | 4:45:16
Erzik

2× Zasmál jsem se dvakrát, jinak to byla samoúčelová, rádoby cool a drsná recenze vytlačená nechci vědět odkud…

17.2.2016 | 7:36:52
dbar

Ani jsem to nedočetl, jak to bylo blbé…

17.2.2016 | 8:01:21
Dragon94

Tady někdo ten film nepochopil. Což je u Deadpoola co říct. Prosím autora, aby se nevyjadřoval k předloze když je očividné, že z předlohy nečetl ani hovno maximálně hrál jen tu hru. Nebo sám nevěří svým kecům a napsal jen rádoby vtipnou a drsnou recenzi, která je očividně úplně mimo.

17.2.2016 | 8:44:02
Loki2.4

Druhá půlka filmu… To myslí tu, kde rozsekali Ajaxovu menší armádu a převrátili tu loď? Jsem to jenom já, nebo se komentář o úbytku akce moc nehodí? (Je možné, že si ten úbytek jenom nepamatuji. :) )

17.2.2016 | 9:52:16
JimBob

Nepiš recenze, pokud se bojíš komentářů. A už vůbec na konci recenze nepros o to, aby lidi komentáře nepsali :)

17.2.2016 | 10:04:38
Nicolas

Myslim, ze se autor v nekolika pripadech trefil… min. hlavne o te romanticke lince – ktera vypada, jako by ji tam dali, jen aby jim to studio povolilo … a prvni pulka je opravdu lepsi.

Jen bych to nehodnotil tak prisne a dal bych tomu hezkych 70 – 75% film splnil ma ocekavani a bude to jeden z mala filmu ktere si koupim na BlueRay :)

#11 Dragon94
17.2.2016 | 10:37:55
Dragon94

#10 Nicolas: Od začátku celého filmu se tam říká, že je to hlavně lovestory. Krom toho te romanticke linky tam moc neni a absolutne nesouhlasim, že do toho filmu nepatří. Je to základní pilíř příběhu a motivací Deadpoola. Nechápu jak si někdo může stěžovat na to, že film je přesně takovej jako dávali trailery a plakáty najevo, že bude.

#14 Nicolas #30 pozitkar
17.2.2016 | 12:17:18
Ikso

IMDB 8,7/10 a CSFD 90% … to hovori za vsetko

#15 StrejdaMorty
17.2.2016 | 12:27:07
Kethel

Ano, natočil to Walt Disney, i když to celé platil FOX :-D Tady si někdo zapomněl udělat domácí úkol, před napsáním recenze.

#16 Dragon94 #25 Piere
17.2.2016 | 12:33:36
Nicolas

#11 Dragon94: ja nerikal ze se mi nelibila… (mozna ze jo, a jenom jsem to zapomnel), jen mi to prijde, jako by k producentum prisli a rekli… tohle je film o deadpoolovi. A potom, co producenti se rozhodovali, tak prisel deadpool, a rekl: „A navic je tam hot chick, a je to o lasce a takovych vecech“ . Dle traileru a plakatu a rozhovoru a vnitriniho hlasu (kecam, ten mi o filmech nic nerika) jsem vedel do ceho jdu, nelituji toho, film radim do jednech z nejlepsich komiksovek co jsem videl, smal jsem se celou dobu a chci si koupit blue ray… ale pribeh by fungoval stejne (mozna lepe) kdyby DP sel po Ajaxovi z duvodu, ze mu snedl jeho oblibenout pizzu.

17.2.2016 | 12:36:48
StrejdaMorty

#12 Ikso: chtěl jsem napsat to same Jako sorry, ale i kritici co neznaj deadpoola dali filmu 8/10 a to mu vytkli třeba blbosti typu, že v jedne scéně měl na hadrech škrabance a v druhe ne…

17.2.2016 | 12:37:57
Dragon94

#13 Kethel: :D Tak toho jsem si ani nevšiml :D Celkem odjeb no a takovej to člověk nám tu chce něco vykládat. :D

#19 Kethel #25 Piere
17.2.2016 | 13:11:06
Erzik

Pomalu mi přijde, že autor recenze to napsal schválně tak nekorektně, protichůdně a s chybami, za prvé proto aby se fandové zlobili a on nad tím onanoval a za druhé, protože takové krávoviny soudný člověk jen tak nesesmolí… Takže jestli je i za prvé správně, tak jsme tady teď všichni takový jeho unicorn :-D

17.2.2016 | 13:46:00
Lor

Komentáře mluví za vše. Btw: k té romantické lince… Reynolds v interview říkal, že se snažili držet tou love story „při zemi“, aby to nebyla hodina a půl Deadpoola jen jako šílence. Doporučuji tohle interview, je zajímavý, vtipný a dost tam i vysvětluje proč se pro určitě věci rozhodli tak jak se rozhodli. :) (viz. sedmá minuta) http://bcove.me/qxkcxh0d

#20 Nicolas
17.2.2016 | 14:18:21
Kethel

#16 Dragon94: Tak očividně si pan autor řekl: „Je to Marvel, to určitě spadá pod Disney.“ :-D Že jsou hrdinové Marvelu rozhození mezi 3 velká filmová studia už ho asi netankuje.

Jako sorry, ale když už píšu recenzi, zjistím si o tom snad nějaký info, jako třeba kdo to točí, jestli to je věrné předloze a podobně. Navíc by se měl pan autor možná také zamyslet nad faktem, že FOX (ano, tato společnost to točila) dva týdny před natáčením zkrátil rozpočet „jen“ na 58 milionů (původně se vyhádalo 65 kvůli ratingu R), což se samozřejmě projeví i na obsahu (který ale osobně považuji vůči předloze za dostatečně kvalitní). Beru ale, že ne každému to sedne. To, že je autor schopen takové chyby, nebo vynechání, pak jasně vypovídá o jeho (ne)kompetenci.

#25 Piere
17.2.2016 | 14:31:44
Nicolas

#18 Lor: diky za sdileni tohoto interview … bylo velmi zabavne :)

17.2.2016 | 15:05:31
Fordzy

Tak se mi zdá, že někdo tady nepochopil účel téhle cíleně nasertivní recenze.:D Ale takhle to autor plánoval, takže piště dál komentáře, ať se zasměju. P.S. Díky Zero

#23 Zero #24 Masinaka #27 StrejdaMorty
17.2.2016 | 15:46:52
PecaCZE

Když o tom tak přemýšlím, tak ta proměna na mutanta byla hrozná a celou bych ji vystřihl a natočil mnohem líp, než to co nám ukázali.

17.2.2016 | 15:48:51
redaktor
17.2.2016 | 15:57:04
Masinaka

#21 Fordzy: Jn, taky se tady v tý diskuzi dost bavím, hlavně, když hned v 1. odstavce je to napsaný. :D
#23 Zero: Díky moc, skvělý počtení to bylo. ;)

17.2.2016 | 16:09:37
Piere

#13 Kethel: #16 Dragon94: #19 Kethel: Umět pochopit psanej text je celkem um, že? Ale nevadí, každý umí něco jiného :D Celej odstavec je o tom mixu, kterej vypadá jako by ho vyplodil sir Walt Disney. To, že tam jsou daný přísady už spíš nechápu já, ale že to vypadá jak pohádka se šťstnym koncem, to mi přijde jako jedna z mála vtipnejch poznámek.

17.2.2016 | 19:28:09
Piere

A jinak děkuji za upozornění na začátku, teď můžu být naštvanej jenom na sebe, že jsem timhle ztratil pár minut svýho života (ale diskuze to zachránila). Člověka namlsaj na infantilní humor a pak dostane takovej suchej komentář. Smutnej příběh :/

17.2.2016 | 19:35:51
StrejdaMorty

#21 Fordzy: Tím pádem autor absolutně nechápe deadpoolův humor a tohle byl jen nějakej trapnej pokus jak toho docílit. Schovávat se teď za nějaký „jichichi to bylo naschvál“ je pozdě. Kdyby to bylo v duchu deadpoola, tak tomu dá pisatel 150% a zhejtuje tam představitele jinych roli (pokud někdo hrál hru Deadpool, tak tam výsitžně ukazuje tenhle humor na vlastním scénáři)

17.2.2016 | 20:04:14
Pimster

Na nějaký love story si může stěžovat jen dítě. Krásně se to tam hodilo a hlavně celá ta „romantická“ linka byly ve stylu Deadpool. Takovou love story nikde nevudíte a navíc je ironie to že je jediná love story která ze všech superhrdinskejch filmů funguje.

17.2.2016 | 20:07:26
Erzik

Maximum effort!

18.2.2016 | 7:17:34
pozitkar

#11 Dragon94: Přesně tak, do komiksu patří mimo jiné vznik a motivace superhrdiny. Že to celé bylo kvůli sexu, to se dá u filmu s takovým ratingem předpokládat :-)

18.2.2016 | 10:12:47
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktuální film

Logan

Název snímku: Logan
Premiéra: 2. 3. 2017
Režie: James Mangold
Hudba: Marco Beltrami
Scénář: Michael Green, Scott Frank, James Mangold
Žánr: Akční

Hrají: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Dafne Keen, Stephen Merchant, Richard E. Grant, Eriq La Salle, Elise Neal, Elizabeth Rodriguez, Doris Morgado, Reynaldo Gallegos, Dave Davis, Lauren Gros, Mark Ashworth, James Moses Black, Han Soto, David Kallaway.
Stopáž: 137 minut 

PROFIL FILMU
RECENZE FILMU
OHODNOŤTE FILM
OHODNOŤTE POSTAVY

Reklama

Nejlepší postavy

Momentka

Momentka

Filmy