Hunger Games
91/100 - 149×

Hunger Games

Severní Amerika byla zničena ve válce. Vznikla nová země – Panem. Panem tvoří bohaté hlavní město Kapitol a třináct přilehlých a o poznání chudších krajů. Jako trest za předešlé rebelie musí jednotlivé kraje každý rok vybrat jednoho chlapce a dívku do Hladových her. Tito splátci pak bojují v aréně na život a na smrt, dokud nezbude jen jeden. Tentokrát se do arény dostává Katniss Everdeenová a Peeta Mellark z dvanáctého kraje a tato jiskra zažehne plamen.

USA | 2012 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | | 120 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne (Hurikán)), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Sam Claflin (Finnick Odair), Elizabeth Banks (Effie Trinketová (Cetkie)), Donald Sutherland (Cornelius Snow), Natalie Dormer (Cressida), Mahershala Ali (Boggs),

Recenze Catching Fire – 80 %

Recenze Catching Fire – 80 %

Druhý film má za sebou první týden v kinech, tak se pojďme podívat, jaké to je. Článek může obsahovat spoilery z filmu.

8 0
29.11.2013

Bohužel či bohudík jsem před zhlédnutím četl knížky. Takže jsem předem věděl, co mě čeká a co mě nemine a vím o co jsem přišel. Musím však konstatovat, že po průměrném prvním díle tu máme druhý a povedenější díl.

Peeta či Hurikán?

Celým filmem jsou cítit emoce, což se u prvního filmu rozhodně říct nedalo. Ani jste neměli čas oblíbit si Rautu a už byla mrtvá. Tentokrát cítíte emoce již od prvních minut, kde vidíte Hurikána s Katniss, které opět čeká nepřízeň osudu. Nikdo neví, co bude dál, každý je nervózní. Situaci vygraduje návštěva prezidenta Snowa, který nám dá hlavní zápletku pro první polovinu filmu.

Hunger Games: Vražedná pomsta je také mnohem temnější a o něco drsnější. Celkem překvapivě nám tvůrci nabídnou mnohem více akce než v celém prvním filmu. Velkou část filmu si urve výstřední Cetkie Trinketová, která nás provede téměř celou první polovinou. Nechybí ani výborný kapitolský Leoš Mareš v podání Caesar Flickerman, jehož vystoupení začínající smíchem vždy pobaví, zvláště poslední momenty, kdy Caesarovi dochází slova, jsou výborné.

Celý film má velmi rychlý spád, takže oněch 146 minut uteče jak voda. Zápletka pro druhý film je mnohem zajímavější a složitější. Tady už to není jen o tom přežít arénu. Více se věnujeme trojúhelníku Peeta – Katniss – Hurikán. Také situaci ve dvanáctém kraji, která se velmi rychle zhorší, a hlavně přijdeme na to, že v Panemu začínají propukat rebelie, které mají za symbol reprodrozda.

Deja vu?

Když začínají 75. Hladové hry, nemůžete se zbavit pocitu, že už jste to jednou viděli, naštěstí tomu není věnována moc velká pozornost a tvůrci to vezmou pěkně hopem ani se nenadějete a jste opět v aréně.

Na aréně si tvůrci dali velmi záležet a je to vidět. Nebezpečí je cítit na každém kroku. Ten kdo knížku nečetl se, však neustále bude ptát, proč všichni pracují pro Katniss, která o ničem netuší a má v plánu všechny zabít.

Třináctý kraj existuje

Na konci nás čeká povedený cliffhanger a druhý díl tak nedá odpověď vůbec na nic, spíš vyvolá mnoho dalších otázek, na které čekejte odpovědi v závěrečných dvou dílech.

Svižný děj, který doprovází příjemná hudba. Postavy, které si oblíbíte a výborný závěr filmu. To vše a mnoho dalšího film pozvedá. Naopak najde se zde jako v každém filmu několik nesrovnalostí s knihou, což se někomu líbit nebude. Velkou výtku si zaslouží tvůrci titulků, kteří nepochopitelně překládají jména postav podle knihy, i když při dabingu prvního filmu se použila originální jména. Druhý film rozhodně stojí za to, a proto získává 80 %. Jaké je vaše hodnocení?

Své hodnocení můžete napsat a udělit v profilu filmu.

Diskuze /9

dada108

Film se jim povedl moc akorát, jsem musela své polovičce vysvětlit proč chce Katniss tak moc zachránit Peetu, když se líbá s Hurikánem. A jak bylo zmíněno v článku, proč jsou na straně Katniss. Kéž by se jim povedl i poslední díl, i když nebudou dva?

#2 1Bobesh1 #9 24ron 24
30.11.2013 | 8:14:49
1Bobesh1

#1 dada108: Ano, budou jeste dva filmy.

admin
30.11.2013 | 8:20:13
papaya

Jo opravdu povedenější než jednička, ale z knížky si toho už moc nepamatuju, tak ani nevim co je tam jinak oproti knížce. Ten konec se jim fakt povedl, teď se nemůžu dočkat dalšího dílu.

#4 1Bobesh1
30.11.2013 | 10:35:37
1Bobesh1

#3 papaya: Dnes večer vyjde článek Film vs. kniha :)

admin
30.11.2013 | 11:43:43
brona13

Prečo je je Gale Hurikán ?? Catching Fire bol ovela lepsi film ako Hunger Games

#6 1Bobesh1
7.12.2013 | 20:30:45
1Bobesh1

#5 brona13: V originále je to Gale, ale v knize je překládán jako Hurikán :)

admin
11.12.2013 | 18:39:47
Barney&RobinStinson

POdle mě je to ten nejlepší film, co sem kdy viděla ♥♥

9.1.2014 | 17:33:30
lilith23

Jednoznačne aspoň o polovicu lepšie ako jednotka. Nečítala som knižky takže neviem čo všetko sa rozhodli dať do filmu, ale navnadili poriadne. Peetu mám ako postavu veľmi rada a som zvedavá čo sa sním stalo (aj keď nejaké spoilery som už čítala).

18.1.2014 | 0:33:53
24ron 24

#1 dada108: Práve som si pozrel obidve časti a aj mňa by zaujímalo prečo, chce tak veľmi zachrániť Peetu. Ako je mi jasné, že k nemu niečo cíti, ale neviem čo presne lebo ona nevie vyjadrovať tie city. A neviem čo len hrá a čo myslí vážne. V prvom diely vidieť, že to len hrá, ale v tomto druhom sami zdá, že už to nehrá alebo to hrá? No vôbec sa v nej nevyznám!!! Knižky som nevidel. Mohol by mi to niekto objasniť ak sa dá? Ja len dúfam, že skončí s tým Peetom, viac sa mi páči ich chémia, ako s Galeom.

29.6.2014 | 13:44:14
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Síla Vzdoru 2.část

Hunger Games: Síla Vzdoru 2.část

Premiéra: 19. 11. 2015
Režie: Francis Lawrence
Scénář: Danny Strong, Peter Craig
Kamera: Jo Willems
Hudba: James Newton Howard
Hrají: Sam Claflin, Elizabeth Banks, Jennifer Lawrence, Stanley Tucci, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Jena Malone, Amanda Plummer
Stopáž: 135 minut

Ohodnoťte jednotlivé filmy:

Reklama

Síla Vzdoru část 1.

Thumbnail Play icon

Plakáty

Plakáty

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama