Filmy i seriály jsou součástí světa audioknih

Filmy i seriály jsou součástí světa audioknih

Audioknihy jsou čím dál víc v módě a samozřejmě se neobešly i bez knih, díky kterým vzniklo mnoho proslulých filmů a seriálů. Odhalte svět audioknih a ponořte se do něj tak jako my.

9 1
28.7.2016

Znáte audioknihy? Nechali jste si někdy předčítat doma rodiči? S audioknihami se můžete vrátit do dětských let a nechat si vyprávět příběhy přímo do uší od slavných hlasů. Audioknihy se u nás stávají čím dál tím více oblíbené a to nejen díky úspoře času, ale také i jako podpora volného času, možnost odreagování a také forma vzdělávání. Spousta filmů má knižní předlohy a z nich právě vznikly ty audioknižní. Poslechněte si příběhy, které znáte i z filmů.

Velkou nabídku (3000 titulů) a aplikaci pro poslech zdarma pro mobilní telefony a tablety (iOS, Android, Windows) kdekoliv a kdykoliv nabízí Audiotéka. Stahujte nahrávky v MP3 formátu ze stránek Audioteky. Všechny zakoupené audioknihy vám trvale a bezpečně ukládáme do virtuální online Poličky, díky které máte audioknihy vždy po ruce, ať jste kdekoliv a používáte jakékoliv zařízení. Níže uvádíme příklady těch nejzajímavějších filmových titulů.

Svět podle Garpa

načetl Martin Zahálka

Proslulý román Johna Irvinga líčí život a názory fiktivního spisovatele T. S. Garpa. Jako syn excentrické Jenny Fieldsové, která si usmyslela mít dítě bez manžela, dospívá Garp pod jejím vedením v dosti svéráznou osobnost. Po maturitě odjíždějí s matkou do Vídně, oba se stejným cílem: začít psát. Jenny sepíše svůj životopis Sexuálně podezřelá, kterým se rázem proslaví, a stane se vůdčí autorkou ženského hnutí. Garp zase napíše povídku, aby se mohl oženit s Helenou, ochotnou vzít si jedině spisovatele… Garp ale není výrazný spisovatel a ve své poněkud afektované tvorbě se vypořádává po svém s nejosobnějšími, stále bolestnějšími prožitky, jež jakoby přímo zhmotňovaly děsivé představy, které ho coby starostlivého manžela a otce pronásledují. Proslaví se až svým bulvárním románem Svět podle Bensenhavera, role veřejné osoby ho však zaskočí opět nepřipraveného. Přestože je Irvingův groteskní román plný komických situací, dotýká se citlivých a aktuálních témat dnešní civilizace – otázky individuality osobnosti, sexuality, ženského hnutí, násilí a strachu z neštěstí a ze smrti.

  • Filmová verze byla natočena v roce 1982.

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 

načetl Martin Stránský

Allan Karlsson má narozeniny. Je mu sto let. Vlastně důvod k oslavě. Starosta i místní tisk se připravují na velkolepou oslavu, stoletý stařík má však docela jiné plány. Jednoduše zmizí – a brzy je celé Švédsko kvůli jeho útěku vzhůru nohama. Jenže s podobnými věcmi už má Allan své zkušenosti – v mládí koneckonců uvedl do zmatku celý svět. Jonas Jonasson ve svém románu vypráví o jednom veselém útěku a také o šíleném životním příběhu svéhlavého muže, který se sice nikdy nezajímal o politiku, ale přesto byl vždy nějak zapleten do velkých historických událostí 20. století.

Forrest Gump

načetl Jan Hartl

„Jedno vám teda povim, bejt idiot neni žádnej med.“ První věta legendárního příběhu o Forrestu Gumpovi hovoří za vše. Neuvěřitelné příhody mentálně postiženého mladíka z amerického jihu zná snad úplně každý. Groom očekával okamžitý úspěch knihy, ale ta se bestsellerem nestala. Román se sice slušně prodával a ani u kritiků si nevedl špatně, ale autor chtěl mnohem víc, než jen průměrnou knihu. Plánoval se Forrestem proslavit a jeho sen se nakonec přece jen splnil. V roce 1994 byl podle románu natočen jeden z nejslavnějších a nejoblíbenějších filmů všech dob. Tato audiokniha obdržela ocenění AUDIOKNIHA ROKU 2013 – CENA POSLUCHAČŮ.

  • Audioknižní verze je úplně jiná než filmové zpracování.

Více audioknih naleznete na stránkách Audioteky. Čtěte ušima s Audiotékou!



Diskuze /7

kubeo88

Thank you for your post. I have read through some similar topics! However, your post gave me a very special impression, unlike other articles. I hope you continue to have valuable articles like these or more to share with everyone! shell shockers

19.11.2020 | 10:44:22
masuei

I really like the type of post that is simple so that everyone can understand and everyone can understand the message that the author wants to convey. Your style is unique but it is easy to understand what you want to say in this discussion. slither io

23.9.2022 | 4:40:12
customsplus

The centenarian is not interested in participating in the great celebration that the mayor and the local press are getting ready to throw for him. He just vanishes, and soon after, the entire country of Sweden is thrown into chaos as a result of his escape. penalty kick online

31.1.2023 | 16:39:10
trialtubby

The best kinds of posts are the ones that lay out their ideas clearly and use language that everybody can grasp. Even if your tone is unlike anybody else's in this conversation, you still manage to get your point through clearly. happy wheels game

10.2.2023 | 15:10:23
samsemliaa

The game that I want to introduce today is called duck life, I believe it is a great game and will not let you down with its interesting gameplay.

17.7.2023 | 6:01:19
implynumberless

I appreciate your article, however, has left me with a unique impression that none of the others had. I'm hoping you'll keep writing helpful pieces like this one for everyone to read. play happy wheels to relax.

20.7.2023 | 12:57:37
rosabella

Blog and wish to keep you informed of the latest developments. Also, consistently publish up-to-date articles for our perusal Retro games.

17.11.2023 | 5:02:15
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů