Madeline Zima

Madeline Zima

Celé jméno: Madeline Zima
Místo narození: New Haven, Connecticut, USA
Známé projekty: Heroes, Californication, Gilmorova děvčata

Datum narození: 16.9.1985 (31 let)

Svůj filmový debut si odbyla v šesti letech v thrilleru Ruka na kolébce. Rok poté se objevila v krátkometrážním režijním pokusu Daryl Hannah The last Supper. Nejvýznamnější dětskou roli pro ni znamenal seriál Chůva k pohledání. Roli Grace získala, když jí bylo osm a v seriálu strávila dalších šest let. Po jeho skončení se objevovala v televizních nebo teenagerovských filmech a hostovala v seriálech. Role v Californication ji pomohla vymanit se ze zaběhnutých kolejí. Momentálně připravuje dva filmové projekty My own love o zpěvačce upoutané na kolečkové křeslo a dramatickou komedii Family tree, o tom jak život dysfunkční rodiny oživí amnézie.

Madeline tráví mnoho času se svými sestrami, má spoustu koníčků a to od snowboardingu a jízdy na koni až po hraní na kytaru a psaní textů, nebo scénářů. Svému spisovatelskému umění se nyní věnuje intenzivně a pokouší se napsat román.


Výběrová filmografie:

1992 – Ruka na kolébce

1993 – “Chůva k pohledání“

1998 – The Rose sisters

1999 – Lethal vows

2003 – Lucy

2004 – Moderní popelka

2008 – Dimples

2009 – The Collector


Hraje v