Terra Nova Zhodnocení sledovanosti 1. série

Zhodnocení sledovanosti 1. série

Zhodnocení sledovanosti 1. série

První sérii nám 19. prosince zakončil poslední dvojdíl a teď fanoušci jen čekají, zda se jim dostane třeba opožděného dárku v podobě nadílky pokračování. Pojďme spolu zhodnotit první série co se týče čísel.


0 0
28.12.2011

Pokračování seriálu se většinou ani tak neodvíjí podle jeho kvalit, ale spíše se dívá na čísla – sledovanost a ratingy.

V dnešní době, kdy jde především o peníze, je to pochopitelná a samozřejmá věc.


Jak vidíte na grafu dole, sledovanost neklesala strmě dolů, jako to bylo například u druhé série loni zrušeného seriálu V, ale spíš by se dala připodobnit k jízdě na horské dráze – chvíli nahoře, chvíli dole. Přesto však byla vidět sestupná tendence a poslední díl si pustilo skoro o 2 miliony méně než pilotní dvojdíl, který měl sledovanost nejvyšší za celou první sérii. To nejsou dobrá čísla… Ale není to zase žádná katastrofa, zmiňovaný V (který ovšem běžel na stanici ABC) měl ve finále pouhých 5,2 milionů diváků.

Co říkáte na sledovanost? Pořád věříte, že seriál dostane druhou sérii, jak jste zvolili ve společné anketě?

Číslo Název Datum vysílání   Sledovanost (v milionech)
1 Genesis Part 1 27.9.2011 9,220
2 Genesis Part 2 27.9.2011 9,220
3 Instinct 3.10.2011 8,730
4 What Remains 10.10.2011 7,000
5 Runaway 17.10.2011 8,310
6 Bylaw 31.10.2011 6,560
7 Nightfall 7.11.2011 7,750
8 Proof 14.11.2011 7,010
9 Versus 21.11.2011 6,500
10 Now You See Me   28.11.2011 7,910
11 Within 12.12.2011 6,880
12 Occupation 19.12.2011 7,240
13 Resistance 19.12.2011 7,240

Diskuze /31

barahir

Čím déle to budou oddalovat, tím hůř, navíc je seriál asi hodně nákladnej, to tomu taky nepřidá. A aby to dělalo 15M, na to ty kvality asi nejsou.

redaktor
28.12.2011 | 11:47:21
Clear

Za mě je v seriálu až příliš těch rodinných záležitosti na úkor té scifi složky, ale docela mě překvapilo, že to v Americe zcela nepropadlo a že je tak dobře možné ty dvě části skloubit… Protože buď mají diváci rádi rodinné záležitosti a pustí ti třeba nějaký rodinný sitcom, nebo mají rádi scifi typu Stargate nebo Battlestar Galactica… a tady to je tak nějak v balíčku spolu. :D

28.12.2011 | 11:52:46
protislaw

Tak u Amíků mě to ani nepřekvapuje. Tenhle seriál je natočen pro masy a diváky všech kategorií, proto to nemá se scifi moc co společnýho. Dinosauři kvůli kterým se na to všichni díváme jsou okrajová záležitost a vůbec celej seriál se svou stupidností a amatérismem dá přironat snad jen k Falling Skies, zvláštní že pod obouma je Spielbergovo jméno. On totiž neumí točit kvalitní věci, jako JJ Abrams.. to je jenom ET, Transformers, Terra Nova nebo falling skies.. pro malý děcka natočený formou, že vám nezbývá než se na to dívat, abyste zjistili, jestli to může být ještě horší. Terra Nova by se měla přejmenovat na The Shannons, protože o ničem jiným to není.

28.12.2011 | 15:04:39
protislaw

osobně doufám, že druhá serie nebude, ty astronomický prachy by se měly vložit raději do jiných KVALITNICH projektů a ne do kapes béčkových herců a ještě horších scénaristů téhle tragikomedie.

28.12.2011 | 15:06:47
Londo

No jasně — co film, to propadák. Jeden vedle druhýho.

28.12.2011 | 15:44:03
DarkRufus

Co taky čekat od člověka, co si dá jako profilovou fotku 11.září. Tenhle seriál je prostě čistá oddechovka u který se nemusí přemejšlet.

28.12.2011 | 15:46:36
LordBathory

Američani jsou národ idiotů a tenhle seriál je toho důkazem. V půlce devátého dílu jsem si řekl: „Proč na to vlastně koukám? Vždyť je to trapný. Ta trapná idylická rodinka, vojáci, kteří vypadají jak vystřiženi z magazínů…“ Hrůza, přestal jsem na to koukat a jsem hluboce zklamán. Osobně si myslím, že by se měl Spielberg trochu vzchopit a vrátit se ke svým začátkům, to co dělá nyní, to je děs a hrůza. Zbytečně utrácí prachy.

28.12.2011 | 16:04:38
Clear

Je pravda, že se sci-fi Terra Nova příliš společného nemá, jen pár technologií nebo ty dinosaury, ale řekněme si, co dělá scifi tím, aby to bylo scifi? Musí tam být armáda nebo vesmírné bitvy? Je to prostě jiný podtyp „scifi“, to samé se myslím řešilo u FS, prostě jak je to o rodině, tak to podle vás není scifi…

28.12.2011 | 16:22:51
LordBathory

Clear: Samozřejmě neříkám, že to není sci-fi. Sci-fi je tak rozsáhlý pojem, že se už v dnešní době nedá jednoznačně definovat a zařadit. Ale u Terra Novy jde spíše o to, aby zaujala co největší počet nemyslících diváků a těch je v Americe velká spousta. Já osobně se raději kouknu na seriál, který mi něco dá, ale u Terra Novy jsem měl stále velice rozporuplné pocity. Pilot byl skutečně geniální, ale od třetího dílu šla úroveň jenom dolů. Seriál nejde vůbec do hloubky a je hrozně povrchní. Chápu, že Spielberg se snaží svými projekty hlavně bavit, ale čas od času by to chtělo sympatičtější a charismatičtější postavy a něčím okořenit příběh. Bohužel velké zklamání.

28.12.2011 | 16:40:16
LordBathory

Takovými kultovními sci-fi filmy byly například The Thing, Alien, Star Wars, 2001: A Space Odyssey, Solaris (od Tarkovskiho), ze seriálů potom asi Battlestar Galacticy všechny, všechny Stargate a samozřejmě klasiky jako třeba V, Red Dwarf, atd. :)

28.12.2011 | 16:42:04
Londo

Poslední skutečně původní SF seriál byla Stargate (pominu-li, že vyšla z filmu), a i u ní šla kvalita od pětky brutálně dolu. Předtím Babylon 5 a ještě před ním Star Trek. A před ním Dr. Who. Prakticky všechny ostatní jsou šablony — zejména seriály posledních deseti let. Lost mezi SF nepočítám.

28.12.2011 | 18:02:59
LordBathory

Jak já mohl zapomenout na tak podstatní kousky jako Star Trek a Dr. Who. Asi jsem se pořádně nezamyslel. :) No za posledních deset let jde veškerá filmová i televizní tvorba dost rapidně dolů…

28.12.2011 | 21:51:18
Clear

Ale prd, že jde dolů! To, na co vzpomínáte jsou malé kousky z celé historie filmu! A teď berete všechno, co se zrovna vysílá. Je jasné, že mezi tím je i spousta odpadu, ale za 10 let budete moct vyjmenovat na přelomové záležitosti posledních let a zařadit je mezi ty ostatní. Teď se dost jede na ty efekty, 3D, animace atd… viz Avatar (podle mě) výjimečná věc a tím, že má happy end ji pro mě rozhodně neshodíte.

28.12.2011 | 22:33:53
LordBathory

Sci-fi má své zlaté časy za sebou, přiznejme si to. :)

29.12.2011 | 10:48:49
lightbrand

Pro mě je Terra Nova jeden z nejlepších seriálů a tak nějak už s 2. sérií počítám, protože když už si ji něco zaslouží tak toto. Nic kvalitnějšího se stejně teď nevysílá.

29.12.2011 | 13:48:17
Clear

Scifi, že to má za sebou? :D Tak to budeš jistě rád příjemně v budoucnu překvapen (do 10 let jistě). :) Nejsou zlaté věky scifi, to víme všichni… ale myslím, že „za sebou“ to opravdu nemá :).

29.12.2011 | 19:05:43
tomcat

tyto diskuze mi hodne pripominaji diskuze o SGU kde si vetsina stezovala ze se nepodoba SG-1 nebo SGA a nedokazali pochopit ze SGU nema byt podobne jako predesle SG. a ted? je zruseno. a byl to pri tom skvely serial.. a co se tyce Terra Novy tak je to pro mě super seriál a to že se tam neukaze dej hned u 1. dilu neznamena ze to s toji za houby. dej se tam ukazoval celou dobu jen co jsme se dozvedeli o seskarich. a to ze je tam nejaka rodina s tim se da pocitat, kdyz se jedna o posledni sanci jak si zachranit a uzit zivot. proste posledni sance lidi na zivot atd. a osobne doufam ze dostane 2. serii. nechapu jak mohli zrusit V kdyz to byl super serial.

29.12.2011 | 22:01:18
Londo

LordBathory: Zapomenout jsi na ně mohl, nic proti. Uvedl jsem pouze seriály, které změnily pohled na žánr — ty, u nichž vedle popcornu a cocacoly musíš používat i mozek. Platí to zejména o Dr. Who, B5 a Treku, o něco méně je to nutné u sledování Stargate. Ta je spíš spojnicí mezi skutečně zásadními SF seriály a zmíněným popcornem.

Obávám se, že u žádného současného či v minulých letech zrušeného seriálu (Flashforward, V, Outcasts; Terra Nova, Falling Skies a další) mozek používat vůbec nemusíš, epizody prostě přijdou a odejdou. I takové seriály jsou třeba, ale ničím nevybočují z řady.

30.12.2011 | 7:02:24
Nummi

Londo: Pri Stargate Universe nemusis pouzivat mozog? Pri tomto seriali praveze musis, preto to malo aj taku nizku sledovanost. A este mi prosim ta vysvetli ako si prisiel nato, ze Falling Skies je zruseny serial?

30.12.2011 | 7:30:14
lightbrand

SGU byl právě mozkový seriál (ne pro nechápavé puberťáky (taky jsem si rýpnul :-), ale prosím, držme se tématu, tady jsme v Terra Nově ne na Antické lodi, ale je zajmavé, jak se taková diskuze může strhnout úplně někam jinam.

30.12.2011 | 17:28:44
die2x

LordBathory: Sci-fi rozhodně nemá nejlepší časy za sebou, hodně stupidní výrok. Jelikož sci-fi nemá žádná určená pravidla (můžeš si vymyslet cokoliv, můžeš vymyslet planetu, kde si vymyslíš vlastní fyzikální zákony a vše okolo), tak je objemným tématem, které se jen tak nevyčerpá. Jde jen o to, aby přišel další člověk, co vymyslí ve světě sci-fi něco originálního. Ale dál si žij v nostalgii. Připadá mi, že většina lidí dneska ani nic neumí, než kritizovat a leštit staré dobré věci (přičemž uznávám, že ve starších filmech a seriálech se najde víc kvality). Ale to neznamená, že ta kvalita z nových věcí je pryč. Stále pro mě vychází skvělé počiny.

A aby jste si nemysleli, že jsem nějaký obrovský fanoušek, na Terra Novu jsem se přestal koukat kolem 5. dílu. Ale dneska jsem se nudil a sjel jsem vše do konce a konec se mi velmi líbil. Nemám sice také rád vložku „alá Shannons“, ale nakonec musím uznat, že o nudu, hlavně v posledních dvou dílech, nešlo.

Takže nakonec mým verdiktem je, že druhou řadu bych chtěl vidět, ale jak již už zde bylo řečeno, rozpočet je fakt velký a to by mohlo druhou řadu v pohodě pohřbít.

30.12.2011 | 18:29:01
Londo

Nummi: V závorce mezi Outcasts a Terra Novou je středník, oddělující zrušené a nezrušené seriály.

A — ano, ani u SGU netřeba příliš přemýšlet. Není o čem.

30.12.2011 | 19:20:10
Migilenik

ehm, podle jakeho měřitka mel byt SGU „mozkovy“ serial?

31.12.2011 | 13:16:59
DaveeeBujnula

ehm FS není zrušené stále se vysílá, ale mezi první a druhou sérii je velká pauza, protože se to vysílá kolem prázdnin

3.1.2012 | 6:37:29
Nummi

A KEDY PRESNE ALEBO ODHADOM CASU BUDEME VEDIET, CI TERRA NOVA NE/DOSTALA 2. SERIU?

5.1.2012 | 10:00:01
Clear

To se právě neví, obhlížím to každý den… ale může to trvat i poměrně dlouho… např. až do května…

7.1.2012 | 12:48:34
lightbrand

Tak pokud byl dobrý zisk tak snad to povolí a navíc s tím na poslední chvíli nějak nešachovali a nepřesouvali časy vysílání, takže se to ani nesnažili pohřbít, tak snad 2. série bude :-)

8.1.2012 | 18:04:42
Nummi

Pravda je, ze ten serial je neskutocne drahy :( uz len pilot bol najdrahsi od cias „Lost“, este skor ako bol natoceny nejaky zaber :( cena epizody je az 4mil USD. Dost pochybujem, ze im to vykryje 7mil ludi.

podla mna, druha seria nebude, ale potesilo by ma, keby bola :)

8.1.2012 | 23:44:12
protislaw

Tak kdyby to mělo nějakou akci a příběh, tak by to bylo o něčem uplně jiným. Viděli jste například, že by tam někdo umřel ? Viděli jste nějakou krev ?? Rotrhal tam někoho dinosaur na kousky před zraky všech ostatních. Všechno je tam tak strašně americký.. nagelovaný vojáci, všeobecná idylka.. v podstatě žádná záporná postava ! pokud nepočítám lucase, o kterým vlastně víme minimum a zahrál si až v posledních dílech. No prostě tenhle seriál je passé.. už i na SyFy dávají serioznější věci než je tohle.

12.1.2012 | 20:30:16
lightbrand

Washingtonová? Krve tam bylo spousta. Ty z toho chceš nějaký masochistický krvavý lázně :-)

13.1.2012 | 0:01:06
Clear

No jo, ale taky na Syfy ruší jako o závod… takže asi tak. Tohle je to, co američtí diváci chtějí a sledují. O důvod víc, proč to nezruší…

14.1.2012 | 14:27:37
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Terra Nova je u konce


Bohužel se musíme rozloučit s dinosaury, protože seriál Terra Nova se už nevrátí s druhou řadou na televizní obrazovky. Dejte nám vědět v tomto fóru, jak na vás seriál působí.

Ohodnoťte seriál Terra Nova

Reklama

Poznejte dinosaury z blízka

Brachiosaurus

Brachiosaurus

Posvítili jsme si na nejúžasnější tvory, které se v seriálu vyskytly. Proto se s námi vydejte mezi brachiosaury. Víte, že kdyby si brachiosaurus chtěl zaplavat, tak by se utopil, kvůli své obrovské váze?

Anketa

Měl by seriál Terra Nova získat pokračování?

100%
0%
2 hlasů

Neznáte Terra Novu?

Thumbnail Play icon
Video přeložil @Harfist.

Momentky

Momentky

Narozeniny

Hlídejte si nás