Assassin's Creed
88/100 - 29×

Assassin's Creed

Assassin's Creed vypráví příběh mnoha hrdinských činů napříč dějinami a jejich vliv na události budoucí. Michaelu Fassbenderovi se líbila myšlenka přivést na filmová plátna muže, který dokáže skrze genetický kód vstupovat do zapomenutých vzpomínek svých předků, a tak vznikl první film na motivy herní série.

USA | 2016 | Vysílá se
vysílání
1 sezóna |
žánr
Akční, Dobrodružný, Historický
hrají
Michael Fassbender (Callum Lynch), Michael Fassbender (Aguilar de Nerha), Marion Cotillard (Sophia Rikkin), Jeremy Irons (Alan Rikkin), Ariane Labed (Maria), Michael K. Williams (Moussa), Michelle H. Lin (Lin), Brendan Gleeson (Joseph Lynch), Charlotte Rampling (Ellen Kaye), Javier Gutiérrez (Tomás de Torquemada), Hovik Keuchkerian (Ojeda),

Assassin's Creed má pojednávat zcela o novém příběhu, je to ale pravda?

Assassin's Creed má pojednávat zcela o novém příběhu, je to ale pravda?

Assassin's Creed má být film s novým příběhem, který se má jen lehce inspirovat předchozími hrami. V trailerech si nelze nevšimnout podobnosti s první hrou Assassin's Creed, kdy Desmond Miles dostal od společnosti Abstergo podobný úkol jako Callum Lynch. Jaké podobnosti jsou mezi hrou a filmem?

10 0
14.12.2016

Tvůrci filmu nás ujistili, že film Assassin's Creed si půjdou svou vlastní cestou a představí nám nové hrdiny, padouchy, lokace a hlavně příběh. Film se má odehrávat ve stejném světě, ze kterého známe hry, tudíž všechny postavy a události z her, které známe, skutečně existují. Film by tak měl být zcela originální. Přesto si díky trailerům nelze nevšimnout podobnosti především s první hrou nazvanou jednoduše Assassin's Creed. Nyní se podíváme na podobnostmi mezi hrou a filmem. Pokud jste hry nehráli, radši dále nečtěte. Článek se bude věnovat tématům ze hry, které se dost pravděpodobně objeví i ve filmu.

Kousek ráje

Celá první hra (a vlastně i ty následující) se točí okolo Kousku ráje – mystického předmětu, který dokáže klamat lidskou mysl. Ve hře je hlavním úkolem hrdiny Desmonda Milese, aby v minulosti pomocí svého předka zjistil, kde se Kousek ráje nachází. Ve filmu to vypadá, že nás obdobná, ne-li úplně stejná, zápletka také čeká. Callum Lynch od společnosti Abstergo dostane úkol, aby ve španělské inkvizici Kousek ráje našel.

(Jedna z nejmocnějších zbraní na světě. Foto: Ubisoft)

Boj s Abstergem

Ve hře v průběhu času Desmond zjistí, že Abstergo jsou novodobí templáři – kult, proti kterému asasíni bojují. Templáři se kdysi snažili ovládnout svět právě pomocí Kousku ráje a nyní jim jde v současnosti o stejnou věc. Tentokrát ke své věci využívají předky bývalých asasínů. Když se Desmond dozví pravdu o Abstergu, ihned ze společnosti uteče. Z trailerů se zdá, že nás čeká obdobná zápletka s Callumem Lynchem a ostatními vězni, kteří mohou být taktéž potomci bývalých asasínů.

(Callum se během filmu několikrát dostane do potyčky s Abstergem. Stejně jako Desmond. Foto: Ubisoft)

Sophia Rikkin

Ve hře se o Desmonda stará Lucy Stillman, jedna ze zaměstnankyní Absterga. V průběhu času si Desmond vytvoří k Lucy pouto a začne k ní něco cítit. Lucy je sice novodobou templářkou, ale časem si uvědomí, jak špatné věci Abstergo dělá. Proto se rozhodne přidat na stranu Desmonda. Zatím z trailerů není patrné, zda nás něco podobného čeká u Sophie Rikkin, ale zatím se zdá, že s ní Callum Lynch stráví spoustu času. A emocemi to mezi nimi vře už v traileru. I zde je možné, že Sophia během filmu vymění stranu a přidá se ke Callumovi. Má to ale jeden a háček a to že…

(Sophie určitě bude na Callumovi záležet. Foto: Ubisoft)

Šéf Absterga Industries

Sophie je dcera Alana Rikkina, samotného šéfa Absterga Industries. O to by bylo zajímavější, kdyby nezradila pouze templáře, ale i svého vlastního otce. A to se dostáváme k dalšímu bodu. Alan Rikkin se sice objevil na kratičkou chvíli v první hře, ale ve filmu bude mít podobnou roli jako Warren Vidic, který Desmonda přesvědčoval o důležitosti mise v minulosti. I Rikkin by měl být doslova posedlý Kouskem ráje. I zde tedy můžeme hledat příběhovou podobnost mezi hrou a filmem.

(Rikkin určitě bude oddaným templářem. Foto: Ubisoft)

Na závěr

Hra a film mají spoustu dalších podobností, o kterých bychom mohli mluvit. V článku jsme se ale zaměřili čistě na dějové podobnosti. Pochopitelně nás ve snímku čeká boj mezi asasíny a templáři, jak jsme zvyklí ze všech her. Některé typické rysy hry jsou cítit už i z trailerů – skákání z vysokých výšek, parkour, skryté čepele, různé druhy granátů a tak podobně. Vypadá to, že se režisér Justin Kurzel opravdu vyřádil. Snad to ocení fanoušci a film vydělá dostatek peněz, i když to studio tolik neočekává.

Jak se vám zatím líbí podobnost hry a filmu? Myslíte si, že je to dobře, že první film bude vycházet z první hry?

Diskuze /8

Masinaka

„Tentokrát ke své věci využívají předky bývalých asasínů“ Předky asi ne, co? :)

14.12.2016 | 18:58:25
Lex Luthor

Ezia Auditoreho nebo Edwarda Kanweye tam asi neuvidíme škoda to jsou mí dva nejoblíbenější Asasíni.

#5 Blackhand47XD
14.12.2016 | 20:51:49
Lex Luthor

Nevadilo by mi kdyby se film napojoval i na hru otázka je co ostatním

#4 téčko171
14.12.2016 | 20:52:27
téčko171

#3 Lex Luthor: Na internetech kolují spekulace, že ostatní vězni v Abstergu by měli být potomky postav z her. Potvrzený je Moussa, jehož předek byl Baptiste z Liberation. Pak je tam mlaďoch, který by mohl být potomkem Shaye Cormaca z Rogue a asiatka, která by zase mohla být z rodu Shao Jun.

#6 Chomy/Ema
webmaster
14.12.2016 | 21:02:46
Blackhand47XD

#2 Lex Luthor: Ezio cameo mít může, ve Španělsku za vlády Tomáse byl.

webmaster
15.12.2016 | 9:30:39
Chomy/Ema

#4 téčko171: Říkáš , že by tam mohl být i potomek Shaye Cormaca , to je můj nejoblíbenější asasín i když se potom přidal k templářům.!

16.12.2016 | 15:42:18
league

Vypadáto že ve filmu bude pravděpodobnost že se setkáme s Altairem.

18.12.2016 | 22:27:13
Kratos91

Jen škoda, že jste si k té Lucy nezjistili víc info, pak by to v tom textu dávalo větší smysl

překladatel
10.1.2017 | 13:54:18
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktuální film

Assassin's Creed

Název: Assassin's Creed
Režie: Justin Kurzel
Hudba: Jed Kurzel
Hrají: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Michael Kenneth Williams, Brian Gleeson a další.

PROFIL FILMU
OHODNOŤTE FILM
OHODNOŤTE POSTAVY – AKTUALIZOVÁNO
RECENZE FILMU

Nejlepší postavy z filmů

Reklama

Zajímavosti

Michael Fassbender promluvil o tom, proč se film moc nepovedl

Michael Fassbender promluvil o tom, proč se film moc nepovedl

Skoro se i zdá, že filmy podle herní předlohy jsou zakleté. Zatím žádný takový film nedokázal napodobit úspěch předcházejících herních titulů. Nepovedlo se to ani snímku Assassin's Creed v hlavní roli s Michaelem Fassbenderem. Ten nyní prozradil, co se nepovedlo.

Nejlepší film

Fotky z filmu

Fotky z filmu

Novinky

Bude se další díl odehrávat v Japonsku? Jsou tu dvě indície, které to naznačují

Bude se další díl odehrávat v Japonsku? Jsou tu dvě indície, které to naznačují

Všichni zřejmě nedočkavě očekáváme další příběh asasínů, který se bude odehrávat v Řecku. Jenže co bude dál? Možná pro vás máme odpověď, kam se podíváme s našimi hrdiny v další hře. Chytří fanoušci hraním předchozích her našli skrytý odkaz, který vede k velice zajímavým myšlenkám.

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama