Heroes (Hrdinové)
83/100 - 168×

Heroes(Hrdinové)

Mysleli si, že jsou jako ostatní, dokud v sobě neobjevili nadpřirozené schopnosti. Hrdinové se vracejí s novou řadou.

USA | 2006 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | NBC | 43 minut
žánr
Dobrodružný, Komiksový, Sci-fi
hrají
Pruitt Taylor Vince (Caspar Abraham), Dylan Bruce (James Dearing), Clé Bennett (M. F. Harris), Aislinn Paul (Phoebe Frady), Toru Uchikado (Ren Shimosawa), Eve Harlow (Taylor Kravid), Zachary Levi (Luke Collins), Kiki Sukezane (Miko Otomo), Robbie Kay (Tommy Clarke), Danika Yarosh (Malina), Ryan Guzman (Carlos Gutierrez), Judith Shekoni (Joanne Collins), Rya Kihlstedt (Erica Kravid), Gatlin Green (Emily Duval)

Podobnost Carlosova příběhu s jinými filmy a seriály

Podobnost Carlosova příběhu s jinými filmy a seriály

Také vám připadá příběh Carlose podobný s něčím, co už jste viděli někde jinde? Inspiroval se Tim Kring postavami jako jsou Zorro, Batman, nebo Daredevil?

14 0
20.10.2015

Příběh Carlose GutierrezeHeroes Reborn vám může připadat podobný s jinými příběhy, které jste už mohli číst na stránkách komiksů, nebo vidět v seriálech a filmech. Tim Kring se zkrátka musel někde inspirovat. Dnes se podíváme, kde to mohlo být.

Určitá podobnost nelze popřít s příběhem Zorra. Pokud budeme odkazovat zatím na poslední film z roku 1998 v hlavní roli s Antoniem Banderasem, tak zde původním Zorrem byl Diego De La Vega, který předal masku svému nástupci Alejandru Murrietovi. Ten ještě předtím, než nasadil černou masku, ztratil bratra rukou svého největšího nepřítele – kapitána Harrisona.

(Tim Kring se možná inspiroval filmem Zorro: Tajemná tvář. Foto: MovieDB)

V seriálu Carlos přebírá masku po svém bratrovi Oscarovi, který rovněž umírá a je zabit zatím Carlosovo největším nepřítelem kapitánem Dearingem. Navíc Zorra i Carlose spojuje mexicko-španělský původ. Inspirace Zorrem je v seriálu cítit snad v každé scéně a je možné, že Kring bral inspiraci právě tady.

Tim Kring se sice vždycky chlubil, že nikdy nečetl žádný komiks a jeho příběhy nevycházejí z žádné jiné předlohy. Ať mu to věříte nebo ne, Kring má štěstí se se svými postavami trefit do známějšího a staršího příběhu. Podobnost Carlose nemusíme hledat jen v Batmanovi, kde snad každého diváka jejich podobnost praštila do očí, ale například i v Daredevilovi. Postava kněze Mauricia a jeho mentorování je podobné tomu, co jsme mohli vidět v Daredevilovi minulý rok. Zároveň příběh Carlose je oproti jiným v Heroes Reborn nejtemnější a jinak laděný.

(Kněz a jeho mentorování hrdiny jsme mohli vidět i v Daredevilovi. Foto: Netflix)

Co zatím říkáte na postavu Carlose? Zamlouvá se vám? A kterého hrdinu, kterého již znáte vám nejvíce připomíná?

Diskuze /1

Allien9

Jasně, že Zorra. Tmavší, španělsky mluvící, původně chudák, potom chudák s maskou. ;-) Strašný klišé, ale dá se.

Allien9
20.10.2015 | 22:51:42
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Hlídejte si nás

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama