Once Upon a Time (Bylo, nebylo)
87/100 - 417×

Once Upon a Time(Bylo, nebylo)

Zlá královna, macecha Sněhurky, mocnou kletbou přenesla téměř všechny pohádkové bytosti do světa lidí, do zapadlého městečka Storybrooke. Na svoji skutečnou totožnost si nepamatují, žijí celkem běžné životy a ani jim není divné, že město nikdo z nich neopouští, vůbec nestárnou a v rukách starostky je soustředěna všechna moc. Podle legendy může kletbu zrušit jediný člověk, dcera Sněhurky a Prince Krasoně, kterou z království zachránili ještě jako nemluvně těsně před tím, než ostatní kletba uvěznila v Storybrooku. Adoptivní synek starostky věří, že tou osobou, a zároveň jeho biologickou matkou, je praktická a nezávislá Emma Swan z Bostonu…

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | ABC | 42 minut
žánr
Drama, Fantasy, Rodinný
hrají
Josh Dallas (David Nolan), Jennifer Morrison (Emma Swan), Jared Gilmore (Mladší Henry Mills), Robert Carlyle (Pan Gold), Robert Carlyle (Rampelník), Josh Dallas (Princ Krasoň), Meghan Ory (Ruby), Meghan Ory (Červená Karkulka), Eion Bailey (August W. Booth), Dylan Schmid (Baelfire), Emilie de Ravin (Belle French), Sebastian Stan (Jefferson), Josh Dallas (Princ James), Jamie Dornan (Šerif Graham), Ginnifer Goodwin (Sněhurka)

Rekapitulace epizody 4x07 The Snow Queen

Rekapitulace epizody 4x07 The Snow Queen

V epizodě The Snow Queen se Emmina magie dostala mimo kontrolu a v minulosti jsme se dozvěděli o původu Sněhové královny. Více v následující rekapitulaci.

3 0
20.11.2014



Chyťte Sněhovou královnu!

Emma měla dostat na starost malého Neala, a proto jej šla vyzvednout na setkání nových maminek, kam patřila i Mary Margaret, neboť Emmu tak úplně nepočítá. Emma se rozrušila a svou magií rozsvítila láhev s mlékem. A jak bylo patrné, Mary Margaret pocítila strach, svěřit jí Neala do rukou.

K tomu nakonec ani nedošlo, neboť ji zavolal David, že pravděpodobně našli Sněhovou královnu ukrytou ve věži s hodinami. Emma, Elsa, David a Hook tam tedy vpadli a Emma královnu pomocí kouzelné svíčky spoutala.



Mimo kontrolu

Zatímco Hook, Elsa, David a Belle prozkoumávali zrcadlo ve věži a zjistili, že je falešné, Sněhová královna zmrazila vchod na stanici šerifa, aby si mohla s Emmou promluvit nerušena. Královna Emmě připomínala, že si jsou podobné víc než si sama připouští, a že její rodina se jí bojí a nestojí o ni. Emma nakonec ,,vybouchla'' a udělala svou magií ve zdi díru – její schopnosti se dostali mimo kontrolu. A královna zmizela pryč.

Když ostatní přivedli Golda, aby je dostal dovnitř, byla již Emma venku a náhodou lehce zranila Davida. A když Mary Margaret Emmu okřikla, Emma utekla pryč.

V epizodě jsme také viděli pár scén s Robinem a Reginou. Robin se snažil bojovat se svými city, aby mohl pomoct své ženě. Nakonec to však nevydržel a s Reginou se políbili.

Menší prostor zde dostal i Will, když v Babiččině bistru hovořil s Robinem. Ten jeho přízvuk je prostě nejlepší :D. A na konci uzavřela Sněhová královna konečne dohodu s Rampelníkem – on jí vrátí její stuhy, a ona mu poví, co ještě potřebuje na odporoštění se od dýky.



Tři princezny Arendellské

V dávné minulosti, v Arendellu, se jeden muž pokusil unést tři malé princezny. Nejstarší z nich, Ingrid, náhodou použila svou magii a své sestry zachránila. Své pouto, že budou vždy po boku Ingrid stát, ,,zpečetily'' třemi stuhami, které budou pořád nosit.

O několik let později, chtěly Helga a Gerda pomoct Ingrid s ovládáním magie, a společně se vydaly za Rampelníkem. Ten výměnou za jejich stuhy, dal Ingrid rukavice a pro jistotu i zlatou urnu, která by ji v připadě nejvyšší nouze dokázala uvěznit, aby nikomu neublížila.

Když pak po Ingrid vyjel vévoda z Kravákova, Helga se rozhodla, že s nimi ukončí diplomacii. Vévoda vyhrožoval, že se od něj všichni dozví, o schopnostech, které má Ingrid, a Ingrid zasáhla. Bohužel, vévoda strčil do cesty Helgu a utekl. Helga v okamžiku zmrzla a rozpadla se na kusy. A když Gerda spatřila, co Ingrid udělala, hned ji zavřele do urny, aniž by si ji pořádně vyslechla. Pabbiho pak požádala, aby vymazal jakékoliv zmínky o jejích sestrách.



Hodnocení epizody: 70%

Zdroj: ABC

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Nepřehlédněte

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Závěrečná epizoda Leaving Storybrooke uzavřela dlouhou sedmiletou cestu seriálu. Splnila naše očekávání a byla seriálu důstojným finálem?

Děkujeme

Děkujeme za vaši přízeň

Děkujeme za vaši přízeň

Sedm pohádkových let je u konce a celá naše redakce vám tímto děkuje za vaši dlouholetou přízeň.

Reklama

Fotky z finále

Fotky z finále

Nejlepší postavy

Narozeniny herců

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama