Pretty Little Liars (Prolhané krásky)
87/100 - 471×

Pretty Little Liars(Prolhané krásky)

Čtyři nejlepší kamarádky odkrývají pravdu o smrti jedné z nich, zatímco někdo odhaluje jejich největší tajemství.

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | Freeform, ABC Family | 42 minut
žánr
Drama, Mysteriózní, Rodinný
hrají
Troian Bellisario (Spencer Hastings), Shay Mitchell (Emily Fields), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis), Tyler Blackburn (Caleb Rivers), Ian Harding (Ezra Fitz), Keegan Allen (Toby Cavanaugh), Lindsey Shaw (Paige McCullers), Janel Parrish (Mona Vanderwaal)

10 největších rozdílů mezi seriálem a knihami

10 největších rozdílů mezi seriálem a knihami

Do konce seriálu nám zbývají ještě minimálně dvě sezóny, ale knižní série, podle které seriál vznikl, se chýlí ke konci. V čem se knižní série lidí od seriálu?
(POZOR, článek vám může vyzradit fakta z knih! Pokud se je chystáte číst a chcete být překvapeni, tento článek raději neotvírejte)

6 1
5.12.2014

Do konce seriálu nám zbývají ještě minimálně dvě sezóny, ale knižní série, podle které seriál vznikl, se chýlí ke konci. Dnes v Americe vychází poslední díl.

A i když by tento seriál bez knih, které napsala Sara Shepard, nikdy nevznikl, poměrně dost se od nich liší. Zde máte vypsaných 10 největších rozdílů. Co si scénáristé přidali a co vynechali?



Žádný Caleb

Jen těžko si představíme Pretty Little Liars bez Caleba Riverse (hodně fanoušků špatně neslo i jeho krátký odchod do Ravenswoodu). Hannin oddaný a technicky nadaný přítel ale v knihách není vůbec. Jen si to představte: žádná scéna ve sprše, žádné jejich společné scény, které mají fanoušci tak rádi.

Hanna randí s Mikem

Přece Hanna nezůstane na ocet. A když už nějak zpracujete nepřítomnost Caleba, představte si, jak Hanna randí s Ariiným bráchou, Mikem Montgomerym. Představit si je dohromady v seriálu je těžké, ale v knihách je to obrovská láska! (Na jejich vztah byla v seriálu malá narážka: ve flashbacku, ve kterém se dozvídáme, že se ti dva políbili).

Žádná Paige

Když už jsme zmínili Caleba, přidejte si na seznam chybějících postav i Paige McCullers. Ale i přesto je v knihách Emily bisexuálka.

Emily má dítě

V knize Emily porodí dítě, které dá k adopci. Skandál! Emily ho chtěla dát bohaté celebritě, ale pak si uvědomila, že je ta paní opravdu bláznivá. Místo toho dala malou Violet jiné rodině.

Toby zemřel

Místo toho, aby se stal hlavní postavou a zamiloval se do Spencer, Tobyho Cavanaugha v knihách potkala brzká smrt. Jeho knižní verze se Spencer sotva promluvila. Ale kamarádil se s Emily, jako tomu bylo i v seriálu.

Maya je naživu

Spousta fanoušků doufá, že Mayu St. Germain Lyndon nezabil a v knihách opravdu živá je. Ale stejně není s Emily. Místo toho je Maya výborná kamarádka Jenny.

Ezra není tak impozantní

Ano, i v knihách si Ezra Fitz začal s Ariou, ale skončilo to hned poté, co jejich vztah odhalila -A a Ezra opustil město. Rozhodně se nejedná o takovou lásku jako v seriálu. Noel Kahn je v knihách pro Ariu mnohem vhodnější přítel.

Žádný N. A. T. klub

Stále se snažíme přijít na kloub záhadnému N. A. T. klubu, ve kterém byla Melissa, Jason, Garret a Ian. Ale toto tajemství rozhodně v knihách nerozluštíme, protože tento „spolek“ vznikl až pod rukami scénáristů.

Načasování Aliiné „smrti“

Ano, i v knihách se Alison pohřešuje a pak vyjde najevo, že je naživu. Ale „zemřela“ mnohem dříve, už v sedmé třídě a ne až na střední škole. A mezi její „vraždou“ a terorem od -A uběhly tři roky a ne jen jeden, jako je tomu v seriálu.

Hanna v Radley

V seriálu je Spencer jediná z Lhářek, která stráví nějaký čas v Radley jako pacientka. V knihách tam ale skončí Hanna poté, co -A odhalí její bulimii.

Jakých dalších velkých rozdílů jste si všimli? Líbí se vám více knihy nebo seriál? Dokážete si seriál představit bez výše uvedených postav?

Zdroj: Freeform, ABC Family

Diskuze /11

Ojika

Tak já jsem nikdy knihu nečetla, ale přemýšlela jsem o tom, že si ji přečtu. Nejvíce mě asi překvapilo, podle toho co jsem si teď přečetla to, že je Hanna s Mikem. :) Kniha by mohla být zajímavá.

#2 TerkaAndy
5.12.2014 | 14:30:00
TerkaAndy

#1 Ojika: Já se bojím, aby se mi to pak nemotalo dohromady.. Mám v plánu si knihy přečíst, až seriál skončí (takže mám ještě času dost:D)

#3 ZuziJ #8 Ojika
5.12.2014 | 16:44:17
ZuziJ

#2 TerkaAndy: Já jsem knížky četla a ani se mi to neplete, beru to každý zvlášť (navíc si spoustu věcí ze seriálu nepamatuju :D). Mě docela bavily, ale dost se pro mě prolínaly pasáže, které mě bavily (hlavně s Hannou, Arií) a naprosto nudné (především Emily).

A mimochodem, když odhlídnu od toho, že je Mike mladší a že fandím jak Haleb tak Hanně s Holbrookem, tak se mi představa Hanny s Mikem docela líbí. :)

5.12.2014 | 21:40:25
Anne397

Víte někdo, kde ty knížky sehnat? Já už je delší dobu plánuju číst, ale nikde jsem nenašla první díly. Všude byly nejdříve od šestého dílu.

#6 ZuziJ #7 Jemily
6.12.2014 | 0:33:47
xmalinka

No konec … Emily bez Paige… < To ani kupovat nebudem ;) Nie ze by som bola inak orientovana.. To nie.. Ale serialy mi k sebe pasuju a uz by som to asi moc porovnavala.. Ale super clanok .. Vzdy som rozmyslala, ze ci sa scenaristi drzia kniznej predlohy ale ako vidim.. Tak asi len namet je spolocny :D

#6 ZuziJ #8 Ojika
6.12.2014 | 8:08:35
ZuziJ

#4 Anne397: ja si vsechno pujcovala z knihovny :)

#5 xmalinka: mas pravdu, vicemene jen namet. V knizce ani nejsou az tak velky kamosky, ten dej je rozdelenej vetsinou tak, ze jedna kapitola je o Hanne, pak druha o Spence, o Arii, Em a tak se to toci dokola, az v tech poslednich dilech co jsem cetla byly vic dohromady..

6.12.2014 | 15:37:15
Jemily

#4 Anne397: Já našla na ulož.to a mám to v tabletu :)

#9 brabciikkuba
6.12.2014 | 20:22:43
Ojika

#2 TerkaAndy: Jo, tak to bych se také bála, že se mi to bude plést… :D Hodně věcí ze seriálu si ani už nepamatuju a ještě do toho číst knihu by asi moc rozumné nebylo. :)

#5 xmalinka: Spíš mi seděla Emily více k Maye, abych pravdu řekla, ale s Mayou bych řekla, že už nebude a kdyby měla být i bez Paige.. To by bylo špatné. :)

6.12.2014 | 21:08:18
brabciikkuba

#7 Jemily: Máš to v češtině? Já našel v čj jenom první ostatní v angličtině a má angličtina není zase tak dobrá abych všemu rozumněl. hodíš sem odkaz ?

#10 Holka
6.12.2014 | 22:56:21
Holka

#9 brabciikkuba: V češtině ostatní díly na internetu nejsou. Tuším, že i z Ulož.to, byl ten 1. díl stažen.

12.12.2014 | 22:23:12
1monimoni1

ak mate niekto knizky chcem vas poprosit, na link na stiahnutie. diky

28.12.2014 | 18:16:25
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Reklama

Narozeniny herců

Partneři

Pretty Little Liars

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama