Upravujeme uživatelský profil a představujeme Bednu

Upravujeme uživatelský profil a představujeme Bednu

20.2.2017 14:34


Přinášíme vám nové funkcionality, které zcela jistě ocení každý náš návštěvník. Díky novým funkcím budete vědět, kolik času jste strávili sledováním vašich oblíbených seriálů a které seriály byste rádi ještě viděli, jen jste na sledování ještě neměli čas.


Přidejte si seriály do Bedny

Bedna nahrazuje funkci Oblíbených seriálů a posouvá laťku přehlednosti o něco výš. Jak to funguje? Vše začíná tím, že si seriál přidáte do Bedny na stránce seriálu. Po přidání se seriál zařadí do nového seznamu, ve kterém se vám budou všechny seriály třídit na tři skupiny:

Rozřazování do skupin je spojeno s funkcí Zhlédnuto, kterou jsme představovali nedávno. Díky označování epizod jako zhlédnutých se vám seriály budou přesouvat podle následujících pravidel. Pokud jste zařadili do Bedny seriál, od kterého jste neviděli ani jednu epizodu, zařadí se do skupiny Chci vidět. Pokud označíte alespoň jednu epizodu jako zhlédnutou, tak se seriál zařadí do Rouzkoukaných seriálů. Pokud jste viděli všechny doposud odvysílané epizody, zařadí se seriál do Dokoukaných seriálů, a to i v případě, že se nová epizoda vysílá třeba příští týden. Budete mít lepší přehled o tom, co jste viděli a co ne.

U skupiny Rozkoukané seriály budete mít vždy uvedenou poslední zhlédnutou epizodu s odkazem na tuto epizodu. Nechybí ani přehled, kolik epizod a řad jste viděli. Takže si lehce spočítáte, kolik vám toho ještě zbývá zhlédnout. U Dokoukaných seriálů máte přehled, kolik času jste jejich sledováním strávili. U skupiny Chci vidět vidíte, před jakou dobou seriál začal a kolik epizod a řad seriál má, uděláte si tedy představu, jak časově náročný seriál bude.

Nový profil s přehledem sledování

Kromě Bedny jsme pro vás přepracovali ještě uživatelský profil. Hned na první pohled si můžete všimnout, že jsme do profilu přidali záložky: Hodnocení, Sledováno, Spravované seriály a Seriály v Bedně. V hodnocení máte přehled, čemu jste dali palec nebo jakou epizodu jste ohodnotili. Jaké seriály redaktor spravuje, si můžete prohlédnout v záložce Spravované seriály a pod Seriály v Bedně vidíte všechny seriály, které má uživatel v Bedně. Schválně jsme přeskočili první záložku Sledováno, kterou si teď přiblížíme.

Přidali jsme počítadlo, které vám ukáže, kolik času jste celkově strávili sledováním seriálů. Stačí si jen jednotlivé epizody označovat jako zhlédnuté, nebo ještě lépe epizody rovnou ohodnoťte. Ohodnocené epizody se vám rovnou označí za zhlédnuté. Funkce Sledováno vám pak nasčítá, kolik epizod a seriálů máte zhlédnutých. Sledováno pak také obsahuje přehled dle seriálů, kolik času jste sledovali jednotlivé seriály, včetně procentuálního vyjádření, kolik procent z celkového času jste sledovali daný seriál.
Možná se teď ptáte, proč jsme to celé nespojili do jedné funkce. Výhodou rozdělení je, že údaje v uživatelském profilu jsou veřejné, můžete se podívat, kolik času proseriálovali vaši známí nebo vaši oblíbení redaktoři.

Blog: Jak označit všechny odvysílané epizody za zhlédnuté? 

Teď už tedy víte, co je ode dneška na Edně nového. Jak se vám tyto novinky líbí? Nejvyšší čas se zaregistrovat a začít si přidávat seriály do Bedny a označovat epizody za zhlédnuté. Kolik času jste sledováním seriálů strávili?



Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!