Legends of Tomorrow
71/100 - 149×

Legends of Tomorrow(DC's Legends of Tomorrow)

Když už ani samotní hrdinové nestačí, svět potřebuje legendy. Jedna z legend se bude zoufale snažit zabránit tomu, co se má stát, protože spatřila budoucnost. Rip Hunter, který umí cestovat v čase, má za úkol sestavit velice nesourodou skupinu složenou z hrdinů a padouchů, kteří by společně čelili nezastavitelné hrozbě. Kvůli této hrozbě je v sázce nejen osud naší planety, ale také samotný čas. Může tento tým porazit nesmrtelnou hrozbu, která je naprosto odlišná od všeho, co doposud viděli?

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Brandon Routh (Ray Palmer), Victor Garber (Martin Stein), Franz Drameh (Jefferson Jackson), Arthur Darvill (Rip Hunter), Caity Lotz (Sara Lance), Wentworth Miller (Leonard Snart), Dominic Purcell (Mick Rory), Ciara Renée (Kendra Saunders), Falk Hentschel (Carter Hall), Casper Crump (Vandal Savage), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Neal McDonough (Damien Darhk), Matt Letscher (Eobard Thawne), Nick Zano (Nate Heywood), Maisie Richardson-Sellers (Amaya Jiwe)

Odhalení Savitara pomohlo lépe pochopit Barryho zprávu z budoucnosti

Odhalení Savitara pomohlo lépe pochopit Barryho zprávu z budoucnosti

Na začátku druhé řady Stein s Jaxem našli tajnou zprávu Flashe, který je varoval před blížícím se nebezpečím. Zprávu jsme sice částečně pochopili, ale s odhalením identity Savitara zpráva dostává mnohem jasnější obrysy. Článek obsahuje spoilery z epizody I Know Who You Are ze seriálu Flash.

14 0
10.5.2017

Všechny komiksové seriály na stanici CW jsou propojeny a některé tahy mají tvůrci vymyšlené dlouho dopředu. Není tomu jinak ani v případě seriálů Flash a Legends of Tomorrow. V průběhu druhé řady Martin Stein a Jefferson Jackson našli tajnou zprávu Barryho Allena z roku 2056, kterou poslal kapitánu Ripu Hunterovi.

(Barry a jeho tajná zpráva. Foto: CW)

Samotnou zprávu jsme již několikrát rozebírali, její celý obsah byl odhalen až v epizodě Invasion!. V podstatě se týkala flashpointu, který Flash vytvořil na začátku třetí řady. Tato zpráva ovšem dostává mnohem zřetelnější obrysy, když k tomu přičtete aktuální dění v seriálu Flash. Pro přesvědčení přidáváme původní Barryho zprávu:

Válka přichází, kapitáne Huntere, a z nějakého důvodu budete povolán zpět do Central City. Takže musíte vědět, že zatímco vy a váš tým jste byli v časové zóně, udělal jsem rozhodnutí, které ovlivnilo časovou osu. Jak víte, kdykoliv změníte minulost, změny ovlivní přítomnost a i budoucnost. Když se vrátíte zpět, budete v nové časové ose, kde minulost a budoucnost všech byla ovlivněna, včetně té vaší. Když se vrátíte zpět, nevěřte nikomu a ničemu. Ani mně.

Nejdůležitější jsou především poslední dvě věty, kde Barry zdůrazňuje, ať nevěří nikomu. Ani jemu. Nyní dává perfektní smysl proč. Jelikož bylo odhaleno v epizodě I Know Who You Are, že samotným Savitarem je Barry Allen, nyní už je pochopitelné, proč budoucí Flash varoval tým před sebou samotným. I tvůrce seriálu Andrew Kreisberg potvrdil, že úzce souvisí s odhalením Savitara.

Co říkáte na toto malé propojení obou seriálů? Opravdu to měli tvůrci dopředu vymyšlené, nebo je to čistě jen náhoda, že události do sebe pasují?

Diskuze /12

Lex Luthor

Reverse Flash byl hlavní záporák druhé série, bylo potvrzené, že je to ten se kterým se Barry rozloučil na konci 1 dílu třetí série, když se vrátili s Flashpointu, takže myslím, že to měli připravené dopředu.

10.5.2017 | 17:18:12
Holldir

Ok tak přeloženo do obecné češtiny nám autor článku chce říct, že Savitar se objeví ve třetí serii LoT. Protože pokud ne tak by tento názor byl naprosto nesmyslný. Proč by dávali do seriálu varování před někým kdo v seriálu není hm?

10.5.2017 | 17:21:12
scottt1

Mna by zaujimala jedna vec. V roku 2024 Flash nevie, kto je Savitar. V roku 2056 poslal Barry spravu Ripovy. Lenze v roku 2024 sa Flash stratil (podla novin RF). Tak ako sa potom stal s Flasha Savitar? Ako poslal Barry spravu v 2056? Ak 2056 existuje, tak naco mal RF tie noviny?

#7 nowas
10.5.2017 | 19:21:30
Holldir

To je Barry z jiného času. Myslíš, že bude flashem stále ještě v sedmdesáti letech?

#6 stasidlo
10.5.2017 | 19:37:33
Holldir

Navíc nemůže jen tak poslat vlasovku Ripovi do časovýho vakua či jak tomu nadávají. Takže spíš cestoval do roku 56 jen proto, že věděl kdy a kde bude a tohle bylo asi jediné co věděl o jeho pozici. Takže aby ho kontaktoval musel být ve stejném čase a na stejném místě…logické

10.5.2017 | 19:39:31
stasidlo

#4 Holldir: No, k těm sedmdesáti letům, kouzelník Abra Kadabra je tuším z roku šest tisíc sto něco.. :D Ale i tak zná Flashe, dokonce říkal: nečekal jsem, že budeš tak mladý..... Začínám si myslet, že Barry tu bude ještě dlouho… :D

10.5.2017 | 20:32:14
nowas

#3 scottt1: Flash zmizel protože byl na dně.. jakmile ho navštívil minulí Flash a dal mu naději.. tak se zase vrátil :-)

#8 totti
10.5.2017 | 20:49:54
totti

#7 nowas: Flash zmizol v apríli 2024. V seriáli cestoval do februárai 2024, čiže 2 mesiace pred zmiznutím

#9 mima33
10.5.2017 | 21:53:00
mima33

#8 totti: netreba to riešiť. Je to jednoducho plothole ako sto iných vecí v týchto seriáloch.

Som dosť sklamaná, že sa ta správa (ak teda) týka len Savitara. Nechápem načo to montovali teda do Legiend. Nie každý sleduje všetky štyri seriály. Dúfam, že to bude mať aj iný význam.

10.5.2017 | 22:08:09
Holldir

Asi tak. Z logického hlediska by tohle bylo naprosto nesmyslné dávat to do jiného seriálu kde ten padouch není…no a jinak Flash je i daleko v budoucnosti, ale ne Barry, ale už jinej Flash kterej po něm převzal oblek…proto ho zná i ten vocas kterého jsi zmiňoval. Ale Barry sám zmizel v roce 2024 při boji s nějakým šaškem a dál se neví nic určitého. A navíc ty noviny z první serie flashe jsou zcela irelevantní poněvadž jsou z časové osy kterou nepozměnil Eobard takže je tato informace zcela zbytečná a již neplatná. Barry který by poslal tuto zprávu by byl buďto z minulosti nebo by mu bylo skoro 70 let…

11.5.2017 | 0:31:04
Lennis

Zapomínáte na další paradox. Flash v první sérii ovlivnil budoucnost. Ten boj v těch novinách z prvních dílů první série odkazoval na boj s Revers Flashem! Během něj Flash v roce 2024 zmizel, boj se přesunul do roku 198×, kdy RF zabil Barryho matku. A… no raději nic, zkrátka RF způsobil časovou odchylku s paradoxy, které měly následky, včetně vymazání RF z časové osy, ačkoliv ani to se zcela nepovedlo.

11.5.2017 | 13:46:19
Holldir

RF nemůže být zcela vymazán. To, že žije dál za to může speed force. Ta ho udržela na živu v určitých momentech například první serie flashe kde si ho všichni pamatují i když se nikdy nenarodil. Nevím zda ten boj o kterém se psalo v novinách byl boj s RF, ale každopádně byl z časové osy kdy se Barry stal flashem myslím až v roce 2024 a Eobard mu do života nezasáhl. Z této časové osy jsou ty noviny. Pokud je ta událost spojená s časem tak se jí lze dočkat i v následujících dílech. Pokud by se týkala někoho jako například RF tak se jí dočkat nelze a nikdy se to nestane

11.5.2017 | 17:34:00
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Tým Legend je každoročně obměňován, kdy se postupně přidávají nové postavy a ty staré se někam v klidu odklidí. Důvodem této rotace jsou peníze. Stanice nechce platit své herce, které jsou se seriálem spojeni již delší dobu, proto se jich rychle a efektivně zbavuje. Kdo je další na řadě?

Fotografie

Fotografie

Novinky

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

O kvalitě seriálu si můžeme myslet ledacos, ale pokud stanice CW něco umí, rozhodně to jsou jubilejní epizody. Jedné takové se právě dočkáme u Legends of Tomorrow a pochopitelně se do seriálu musí vrátit nějací staří známí. Captain Cold je prvním, kdo hlásí návrat.

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama