True Detective (Temný případ)
93/100 - 375×

True Detective(Temný případ)

Stanice HBO představuje nový formát osmidílného seriálu. V každé sérii se rozehrává zcela nový příběh s novými postavami, které řeší jeden velký a temný případ. Z pohledu detektivů i kriminálníků divák proniká nejen do policejního vyšetřování, ale také svědomí postav, a skrze ne zcela lineární vyprávění v nečernobílém světě nadnáší zásadní filozofické otázky života.

USA | 2014 | Pauza
vysílání
5 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Detektivní, Drama, Krimi
hrají
Matthew McConaughey (Rustin Cohle), Woody Harrelson (Martin Hart), Colin Farrell (Ray Velcoro), Rachel McAdams (Ani Bezzerides), Taylor Kitsch (Paul Woodrugh), Mahershala Ali (Wayne Hays)

V True Detective si kromě Farrella zahraje i Vince Vaughn

V True Detective si kromě Farrella zahraje i Vince Vaughn

Oznámení, které před několika dny rozvířilo zvěsti týkající se castingu k druhé sérii True Detective, má brzké pokračování. Ke Colinu Farrellovi se přidává další herec.

3 0
23.9.2014

Colin Farrell alias detektiv Ray Velcoro se musí vypořádat a zároveň spojit s bývalým zločincem a obchodníkem Frankem Semyonem. Toho si zahraje americký herec Vince Vaughn známý například z filmů Nesvatbovi, Vybíjená nebo Stážisti. Oba dva herce dnes potvrdila i stanice HBO.

Krom toho také známe režiséra prvních dvou epizod. Po Carym Fukunagovi, který se na druhé sérii podílet nebude, přichází režisér Justin Lin známý například prací na posledních čtyřech dílech série Rychle a zběsile.

Zdroj: HBO

Diskuze /7

de_FACTO

krása v reakci na Vaughna. opatrnost v reakci na Lina; dobrej režisér (Fast and Furious 5, 6, neskutečně výborný, zvlášť ne tolik opěvovaná šestka, totální masakr, totální akčňák), ale zatim se ještě nikde neosvědčil, že by hrábnul skrz svaly (rodina ve FaF jasnýýýý, áále nic tak extra). třeba ještě bude nějaký překvápko pro ženskou roli. Elisabeth Moss super a zvládla by s přehledem, ale Jessica Chastain nebo Eva Green, to by byly střely skrz.

23.9.2014 | 23:07:30
Kafka Tamura

Začínám mít o druhé sérii dost velké pochybnosti. Scénář napíše kdo? Někdo z muzikálu ze střední? :)

23.9.2014 | 23:18:17
Anillion

Trošku přešlap, myslím…

24.9.2014 | 6:51:41
Ailinel

No nejsem si jista, jak Lin pojme o poznání sofistikovanější žánr než FaF…:( začínám mít obavy.

24.9.2014 | 7:20:34
de_FACTO

já bych se trochu i učil z tý historie. Matthew McConaughey, Heath Ledger, blá blá blá, ohranej argument, jasný, ale pravdivej. nevšim jsem si, že by je všichni takhle milovali před svejma zlomovejma výkonama. a trademark obou před byli veskrze romantický komedie. neříkám, že věštím stejnej osud Vaughnovi, říkám, že už několikrát předsudky v těhle ohledech byly jen a jen předsudky. a většina teď obdivuje ty, ke kterým ty předsudky měla.

24.9.2014 | 15:56:07
pasazer

Myslím že Farrell je slušná volba ale s Vincem si teda jistý nejsem, no ale uvidíme ))

24.9.2014 | 20:27:14
zbyshek

Nechápu lidi co píší, že Vince Vaughn je špatná volba! Myslím, že všichni, kteří mají tento názor by určitě odsoudili před 1. sérií obsazení McConaugheyho, protože před tím hrál v trochu lehčích žánrech. A teď co? No, má Oscara a všichni byste mu nejradši líbali zadky za ten jeho výkon. Já taky. Takže se zamyslete :)

29.9.2014 | 1:03:14
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Recenze třetí řady

Recenze: Třetí Temný případ znovu a lépe, jenže jako přes kopírák

Recenze: Třetí Temný případ znovu a lépe, jenže jako přes kopírák

Scenárista a tvůrce seriálu Nic Pizzolatto se ve třetí řadě Temného případu vrací zpátky na místo činu – do série Rustina Cohla a Martina Harta. Uspět se snaží s recepturou, která si už diváky získala. Vlastní instrukce následuje velmi dobře, do výsledku ale nepřidává mnoho nového.

Nejlepší postavy

Reklama

Třetí Temný případ

Třetí Temný případ

Tip na čtení

Kdo stvořil úvodní znělky Temného případu?

Kdo stvořil úvodní znělky Temného případu?

Seriál True Detective se může pyšnit jedněmi z nejpoutavějších úvod­ních znělek v televizní historii. Pečlivý je výběr záběrů, hudby i celá myšlenka. A to u všech tří sérií. Přečtěte si, čí umělecký mozek je pomáhal stvořit a jaké další práce už má za sebou.

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama