Arrow
90/100 - 1 401×

Arrow

Přes den si Oliver Queen hraje na bohatého, bezstarostného dědice a pod rouškou noci se stává maskovaným ochráncem města. Snaží se napravit to, co napáchala jeho rodina. Za pomocí luku a šípu s různými vylepšeními se snaží vrátit zašlou slávu Starling City.

USA | 2012 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Stephen Amell (Oliver Queen), David Ramsey (John Diggle), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), Paul Blackthorne (Quentin Lance), Willa Holland (Thea Queen), Katie Cassidy (Dinah Laurel Lance), Echo Kellum (Curtis Holt), Rick Gonzalez (Rene Ramirez), Colton Haynes (Roy Harper Jr.), Juliana Harkavy (Dinah Drake), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Susanna Thompson (Moira Queen), Katie Cassidy (Dinah Laurel Lance ze Země 2), Manu Bennett (Slade Wilson), Kirk Acevedo (Ricardo Diaz)

Producentka Wendy Mericle mluví o Flashpointu a Prometheovi

Producentka Wendy Mericle mluví o Flashpointu a Prometheovi

Ohledně páté řady seriálu Arrow toho bylo prozrazeno už spoustu, ale i přesto nám tvůrci seriálu nabízí další a další střípky z nadcházející série. Tentokrát se producentka Wendy Mericle rozhovořila o Flashpointu a Prometheovi.

23 2
25.8.2016

Blížící se pátá řadu seriálu Arrow se podle slov producentky Wendy Mericle vrátí zpátky ke kořenům, ale zároveň nebude ignorovat události, které se staly v ostatních DC Comics seriálech stanice CW. „U tohoto seriálu jsme vždycky plánovali, že jeho základem bude kriminální drama. Jak přišel Flash, tak se nám ve světě objevili metalidé. Pak jsme tu měli Damiena, který ovládal magii. Myslím, že pátá řada, která je první sérii v tomto podobná, tuto kapitolu uzavře. Chtěli jsme se vrátit zpátky ke kořenům a snažili jsme se zjistit, co je pro tento seriál specifické. Co je zač náš vesmír? Vrátíme se zpátky k otázce, co je Arrow zač,“ řekla Wendy Mericle.

Wendy Mericle to řekla jasně, pátá řada by měla obsahovat minimum superschopností či magie, seriál se prostě vrátí zpátky k reálnosti. Ta samozřejmě přijde i s hlavním padouchem, jehož jméno je Prometheus. Jeho inteligence je podobná Batmanovi a Lexu Luthorovi. „Nebude mít žádnou magii či superschopnost. Má velmi osobitou zášť vůči Oliverovi a dá mu to najevo velmi zajímavým a vražedným způsobem,“ řekla Wendy Mericle o Prometheovi.

(Takto bude vypadat seriálový Prometheus. Foto: CW)

Vzhledem k tomu, že seriál Arrow je součástí již velkého komiksového světa, tu není možnost, že by mohl ignorovat události z konce druhé řady seriálu The Flash, kde Barry Allen způsobil Flashpoint. „Flashpoint nám poskytuje zajímavé začátky pro všechny naše seriály. Je to možnost, kdy máme přístup k tlačítku ‚reset‘, tedy pokud bychom ho chtěli využít. Dveře k tomu máme stále otevřené, to je na tom to zábavné. Můžeme si s tím hrát. Myslím, že to něco ovlivní málo a něco zase hodně,“ řekla Wendy Mericle.

Hlavním tématem páté řady by měl být tentokrát především samotný Oliver, protože Prometheus vznikl díky němu. Uvidíme, jak si s ním Oliver a jeho tým poradí.

Zdroj článku: Comic Book

Diskuze /33

Pimster

Mě napadlo že využijí Flashpointu tak že vrátí Tommyho. Prohodí ho za Malcoma který jakoby v první serii zemřel a Tommy to dává Oliverovi/Arrowi za vinu.

25.8.2016 | 17:07:53
I Like Al Sah-Him

No konečne sa to bude točiť zas okolo Olivera :D Už to s tou Felicity preháňali :D Už sa ne 5 sériu celkom teším, a keď som prečítal že sa to vráti k realnosti som ešte radšej :D

25.8.2016 | 18:36:51
Harmasan

No tak po tomto článku si myslím, že už si snad nikdo nemůže stěžovat. Už se těším :D

#10 lukascoolarik
25.8.2016 | 20:02:14
Stardos

Mám takový pocit, že Prometheus bude Tommy :D

#5 I Like Al Sah-Him
25.8.2016 | 20:21:26
I Like Al Sah-Him

#4 Stardos: Aby to ešte nebol ten priateľ toho Curtisa :D :D Zášť preto že ho nebude mať rád lebo Curtis u neho bude tráviť hodne času :D

#6 HellTsuku
25.8.2016 | 21:27:24
HellTsuku

#5 I Like Al Sah-Him: Neboj zamiluje se do něj i Curtis :D

25.8.2016 | 21:49:25
Holldir

Je zábavné jak si každej stěžuje na felicity a přitom v každém déle těch scén které se týkaly pouze olivera a felicity bylo velice málo. V díle kde se řešila svatba bylo asi jen pět minut scén které se týkaly jen a pouze jejich vztahu…a každej z toho dělá drama

#8 Pe_Ter
25.8.2016 | 23:11:06
Pe_Ter

#7 Holldir: Tu nejde ani tak o minúty ich dvoch spolu na scéne ako skôr o sympatie k danej postave… Ja proti „Olicitie“ nic nemam ale chápem rôznych ľudí, keď majú vlastný názor na postavu lebo im nesadne no :D

25.8.2016 | 23:50:58
Holldir

Já moc dobře chápu co myslí, ale řeknou olicity a přitom je sere jen felicity což je jako docela podstatný rozdíl ve významu věty bych řekl:)

baví mě lidi chytat za slovo:D

#13 Pe_Ter
26.8.2016 | 0:31:47
lukascoolarik

#3 Harmasan: Ale může. Přiznávám, že takhle „na papíře“ to zní dobře. Nebudu to odsuzovat, dokud neuvidím, jak to zpracovali, ale po tom, co přinesla třetí a čtvrtá řada, už tvůrcům nevěřím ani slovo.

čestný člen redakce
26.8.2016 | 7:57:03
Es

Konečně žádná magie :-). Vypadá to slibně. Je dobře, že tvůrci jsou pro flash point paradox i v Arrow, bylo by mi líto, kdyby to ignorovali. Jsem taky ráda, ze nepadla zmínka o Felicity. Já proti ní samotné nic nemám, ale tvůrci z ní opravdu udělali otravnou ženskou. Doufám, že se už s Oliverem k sobě nevrátí.

26.8.2016 | 8:08:55
SikyCZ

Takže pokud restartuji arrowa, Tommy může být ten zaporak ale i laurel se může vrátit

26.8.2016 | 15:54:08
Pe_Ter

#9 Holldir: Mňa by zaujímalo hlavne to, čo tých ľudí na Felicity tak serie… Však je normálna akurát na jej svojský prístup/humor k veciam… Niekto napíše, že je preafektovaná… alebo naivná a čo taká Laurel? To isté detto akurát Fel neni schopná skákať po budovách a to už svojím spôsobom neni schopná ani Laurel :D

26.8.2016 | 16:30:38
Buggyman

Sere je to , že tvůrci dávají Felicity tolik prostoru ,až z ní udělali hlavní postavu.Příkladem je tomu její rodina ,hloupá smrt Laurel a k tomu ,že je ráda ,že Oliver je s felicity .Třešničkou na dortu je to na konci , že nikam neodchází což je významově naserte si ti co chtějí vztah Green Arrow a Black Canary jak je tomu v komixu .

#15 Pe_Ter
26.8.2016 | 17:45:15
Pe_Ter

#14 Buggyman: Tak nevidím žiaden dôvod aby nebola Felicity považovaná za jednu z hlavných postáv… Aj tak ich tam je jak maku tak prečo nie ona? Čo sa týka odchodov a príchodov je to v tomto seriály úplne bežné pri všetkých postavách takže tak… Čo sa týka držania dejovej linky s komixom tak sa deje to isté ako pri ostatných seriálov s komixovou predlohou. A sme zas pri tom istom, že ide iba o sympatie k postave, napríklad mne nesadla Laurel a celkovo jej Black Canary ale to neznamená, že ju budem všade iba „hejtovať“.

26.8.2016 | 19:42:37
Holldir

Jako zda je sere, že to není podle komiksu tak to chápu celkem, ale to už je jen vedlejší…je však zábavné jak nejvíc zmiňují slovo olicity…tímto zabíjí své vlastní komentáře a chce se mi brečet. Jedna věc je napsat něco a věc druhý napsat něco úplně jiného, že:)

#20 téčko171
26.8.2016 | 20:27:45
Buggyman

Ono s pojmem Olicity se pojí mnoho věcí.Došlo ke zhoršení seriálu samého a přineslo to pár špatných věcí .Ta největší je to ,že kvůli tomu zabili Laurel a tím došla trpělivost mnohých .Když se začali lidé na to ozývat začali být degradováni a to nebylo všechno. Olicity fans začali napadat tvůrce komixů o Green Arrow a obvinovali je , že nenávidí ženy nebot nechtěli dát felicity do jejich komixu .Dále napadali herečku Laurel psychopatickými komentáři . Stephen Amell (oliver) obvinil ty co upozornují na to ,že seriál se zhoršil ,že nejsou fanoušci toho seriálu jinak by se na něj i tak dívali. Stephen se měl prý cítil dotčen tím ,že nebude hrát filmového arrow i když nebyl dosud oznámen a Willa Holland ( Thea ) měla hloupé komentáře ,proč nehraje filmového Flashe ten seriálový.Celé toto zakončuje pan Guggenheim ,který posral scénář k filmu Green Lantern a svou neznalostí DC světa si myslí ,že Wonder Woman ukradla pózu Elektře . Omlouvám se za dlouhý komentář a to s tím dotčením Stephena řekla Willa tak sem to nějak neověroval .

26.8.2016 | 23:18:05
misa.k

Prometheus bude snad Tommy protože je mi líto že dějovou linku tvůrci moc neposunuli :-)

26.8.2016 | 23:46:49
AvenjQ

Tak kto bude chcet zničit mesto tentokrát ?

27.8.2016 | 9:32:51
téčko171

#16 Holldir: Moc nechápu, na co narážíš, Olicity je velice přesné označení problému. Felicity jako takovou jsem měl v první a druhé řadě rád, byla to zábavná, ale nikoli trapná, postava, úplně akorát. To až Olicity, což je již dlouhodobě vžité pojmenování dementní romantické linky kolem Olivera a Felicity, ze zpočátku dobré postavy udělalo naprosto nesnesitelnou krávu. Stejně tak z Olivera. Nebudu ti tady vypisovat konkrétní příklady rozdílů v chování v období první a druhé řady a období od třetí řady dál, jednak už jsem to dělal nejmíň milionkrát, pod milionem zdejších článků i v diskuzi (a stejně se za pár měsíců zase najde někdo, kdo bude remcat), něco málo už ti vypsal nahoře Buggyman, a jednak na ten seriál očividně koukáš, těch změn sis snad sám všiml. I kdyby náhodou třeba nevšiml, není ti ani trochu divný, že po třetí řadě začalo podezřele velké množství dlouhodobých diváků ten seriál nemít úplně v lásce a postavu Felicity vyloženě nesnášet? Čím to asi bude, hele…

webmaster
27.8.2016 | 10:08:41
Exie_

Tak v komiksu Tommy stal z mrtvých. Vlastně Oliver si myslel, že je mrtvý a čas si to bral za vinu jako v seriálů. Stal se z něho Archer jako jeho otec. Cituji, „byl jeho přítelem“… Sami tvůrci řekli, že seriálový Prometheus nemá nic společného z komiksovým… Takže je šance, že pod maskou je Tommy. Komiksového Promethea vůbec neznám. …Slyším to jméno poprvý.

#22 Harmasan
27.8.2016 | 14:20:58
Harmasan

#21 Exie_: Pokud bude ten flashpoint, tak je možné všechno :)

27.8.2016 | 19:32:24
Holldir

Všude se postavy mění to je v každém seriálu a považuji to za zcela normální…někdo je sympatickej někdo ne. Mě felicity připadá v pohodě i nadále jen je to hold trochu jinak…

#24 téčko171
27.8.2016 | 19:34:09
téčko171

#23 Holldir: Fajn. V tom případě je však i reakce diváků na změnu chování té postavy (k horšímu) zcela normální a neměl bys s ní tedy mít nejmenší problém. :)

#25 Exie_
webmaster
28.8.2016 | 8:57:17
Exie_

#24 téčko171: Reakce diváků bude „What the fuck“. Pro ty, kteří jsou komiksoví fandové, tak budou rádi. Přeci jenom důvod a zápletka tam je.

Aneb vám zde vytáhnu úryvek od tvůrcu. „We can't tell you his name, but we can tell you his game. Season 5's villain is somebody Oliver unwittingly created in Season 1 when he was a killer in a hood. This guy is going to be collateral damage who lost someone to the Hood and spent the last several years training and plotting for revenge. He will be a true dark mirror to Oliver Queen.“

Padnej důvod zde je. Nemusí to být on. Resp. Tommy měl v Oliverovi velkou důvěru, ale Oliver neměl v něm. Viz. proč by mu nikdy neřekl, že je Arrowem.

Z komiksu: I know you, Oliver Queen… I know what you are… And these… These aren't the last people you're gonna get killed.

Taky, že Merlyn strávil kvůli popálenin v komiksu několik let v komátu.

https://www.youtube.com/watch?…

1:14 podívejte se na tu sochu. Někdy si projíždím best díly Arrow, když je nuda. Článek o tom z kterého jsem i trochu čerpal, protože mám i já podobný názor najdete na netu.

Hold každý si na to musí udělat názor sám.Kdyby to tak bylo, tak 5. série by mohla být úspěšná, a nebo to je někdo jiný, protože už nemají koule vytáhnout mrtvou postavu ze záhrobí a udělat z ní záporaka, nebo spíš neutrální postavu.

#28 Baltik
28.8.2016 | 15:29:53
Exie_

Myslím si taky, že Prometheus v 5. sérii zabije nějakou hl. postavu. Vůbec my nepřekvapilo, kdyby Tommy v obleku Prometheuse zabil svého otce. :D

28.8.2016 | 15:59:42
I Like Al Sah-Him

Hmm, Roy sa má vrátiť do seriálu, že? V komikse mu práve Prometheus odsekol ruku (teraz som o tom pozeral na youtube) :D A teória že Prometheom bude Tommy sa mi tiež pozdáva, hoci herec čo ho hral je teraz hlavnou postavou v inom seriály (Niečo ako Chicago MED či čo). Podľa mňa však Prometheovi dali schválne taký kostým aby nás nalákali na rodinu Merlinovcov :D Len aby to neibo lniekto iný, komu Oliver napr. zabil otca v prvej sérii :D

28.8.2016 | 17:31:40
Baltik

#25 Exie_: Tak jsem rozklikl youtube link, dívám se na video. Pak jsem klikal na další podobné video ve sloupci napravo, a další a další a další a další a další…Docela výhoda, že od té doby uběhlo tolik roků, člověk to všechno zapomene a chvíli se i zdá, že ty scény vidím poprvé a baví mě to jako poprvé.

28.8.2016 | 18:49:35
29.8.2016 | 17:00:19
league

Myslím si že Prometheus zabije Theu. Můj vlastní názor podle komisu je Oliver bez rodiny. A tamty scény s Theou byli taky nic moc třetí série oživení v lazarový studni. Thea má krvežíznivost a pak umírá. A byla zachráněná lotusovým květem.

#31 Pe_Ter #32 HellTsuku
30.8.2016 | 0:25:36
Pe_Ter

#30 league: oživená aby umrela :D ale bol by to fajn krok (pričom som si jej postavu obľúbil a chýbala by mi viac ako Laurel) akurát o tom pochybujem, tento seriál je dosť slabý, čo sa týka umierania hlavných postáv :D

30.8.2016 | 14:45:50
HellTsuku

#30 league: Mám sice Theu rád, ale je to pravděpodobněj­ší :)

31.8.2016 | 10:56:00
league

Také přemýšlým aby se seriál vyrovnal komiksu zabití Felicity a Oliver vztah s Evelin.

31.8.2016 | 22:36:29
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Arrowa

Seriál Arrow odstartoval svou existenci na podzim roku 2012 a skončil na začátku roku 2020. Byl tu s námi dlouhých sedm a půl let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Seriálový vesmír

Seriál Arrow zapadá do širšího komiksového světa, který se vysílá na stanici CW. Díky tomu můžete kromě něj sledovat i seriály The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, Black Lightning a Batwoman, které spadají do stejného univerza. Seriálem Arrow proto nic nekončí, ba naopak začíná. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama