Dexter
94/100 - 585×

Sledovat

Dexter

Ve dne pracuje jako krevní analytik u policie. V noci brutálně vraždí ty, na které spravedlnost nedosáhla.

USA | 2006 | Ukončeno
vysílání
9 sezón | Showtime | 50 minut
žánr
Drama, Krimi, Thriller
hrají
Michael C. Hall (Dexter Morgan), Jack Alcott (Harrison Morgan), Jennifer Carpenter (Debra Morgan), Julia Jones (Angela Bishop), Johnny Sequoyah (Audrey Bishop), Alano Miller (Logan), Clancy Brown (Kurt Caldwell), Jamie Chung (Molly Park), Julie Benz (Rita Morgan), Mark Pellegrino (Paul Bennett), Christina Robinson (Astor Bennett), Preston Bailey (Cody Bennett), James Remar (Harry Morgan), Lauren Velez (Maria Laguerta), David Zayas (Angel Batista)

Spin-off stále může vzniknout. O čem by však byl?

Spin-off stále může vzniknout. O čem by však byl?

Showrunner Dextera Scott Buck a prezident stanice Showtime David Nevins uzavřeli dohodu na další dvouletou spolupráci. Na dotaz, zda je stále možné, že vznikne spin-off k seriálu o sériovém vrahu Nevins odpověděl: „No jistě! Se Scottem Buckem jsme dnes uzavřeli novou dohodu. Závěry si vyvoďte vlastní.“ V následujícím článku jsme se tedy o něco takového pokusili a zapřemýšleli, jak by takový spin-off asi mohl vypadat.

3 0
2.8.2013

Dexter představuje pro Showtime nejvýdělečnější a nejsledovanější seriál, jaký byl u nich kdy vysílán. Není divu, že se David Nevins nepouští myšlenek o tom, jak ještě víc podojit tuhle krávu, ze které tečou dolary. Případný spin-off by si jistě své prvotní publikum našel. Měl by ale šanci uspět i v horizontu dvou či více sérií? A čem či o kom by vlastně měl být?

Dexterova sestra se jeví hned jako první možnost. Řekněme, že její postava přežije finále seriálu, zatímco její bratr ne. Může se starat o Harrisona, může se stát dalším sériovým vrahem – možná na útěku, a třeba ne sama. Mohla by ji doprovázet Vogel, Hannah či Harrison. Anebo by naopak zasvětila svůj život hledání dalších sériových vrahů. V každém případě ale mluvíme vlastně pouze o takovém pokračování Dextera bez Dextera. V jakékoliv nekriminální dějové linii si Deb prostě představit neumíme.

Ocitáme se v Miami o několik let později. Matthewse nadobro dostihlo stáří, Batista je v důchodu, Quinn se uchlastal a Masuka odjel někam za exotikou. Celé oddělení vražd Miami Metro se změnilo, a i když všichni znají příběh sériového vraha Dextera Morgana, netuší, že jeho v krvi narozený syn zdědil všechny tátovy geny. A tak puberťák či už dospělý Harrison, kterého vychovala Debra (anebo Hannah), vraždí dál. S delší časovou mezerou by se něco takového možná i dalo brát v úvahu, ale místo Dextera bez Dextera bychom sledovali spíše Dextera s jiným Dexterem.

Z dramatu se stane komedie. Pokud by se hlavním hrdinou spin-offu měl stát úchylák Vince, hutnou atmosféru by vystřídaly lehce pubertální gagy. Z Masuky a jeho ikonického smíchu by se tak stal hláškující sexuální všeználek, u kterého by nás nezajímalo, jak se má v práci, ale co dělá ve svém soukromém životě. Tohle by už nebyl Dexter. To by bylo možná ještě perverznější Californication s dvakrát kratší stopáží.

„Dexter? Jo, toho jsem kdysi znala. Sériovej vrah, dopadli ho. Mě ne.“ Měla by Yvonne Strahovski na to, utáhnout vlastní seriál? Možná měla. Ať už bychom sledovali její vraždící začátky, anebo se přenesli do doby po Dexterovi, nemusela by to být nuda. Svůdná a „nevinná“ blondýna s tváří anděla a duší ďábla, to by mohlo fungovat. Vraždilo by se dál, jen trochu jinak a za jiným účelem. A určitě ne v Miami. A Dexter Morgan by v takovém spin-offu prakticky ani nemusel být příliš zmiňován.

Pátrání po zločincích už pověsil na hřebík. Teď si chce konečně užívat své zasloužené penze a dát si do pořádku svůj osobní život. Své původní práci se ale nikdy prostě nevyhne, a tak se za barem Papa's stane alespoň radícím seržantem ve výslužbě, k němuž si pro pomoc chodí nováčci z oddělení vražd. Angel ve svém důchodovém věku jednoduše zjistí, že míchání drinků a smažení hamburgerů se s chytáním kriminálních živlů prostě nedá srovnat.

Zpátky do minulosti. Nemáme nejmenší tušení, jak vlastně svá mladá léta a později i lehce starší léta prožil Dexterův pokrevní bratr. Sice bychom již věděli, jak by celá tahle show skončila, ale sledovat Brianovy začátky a případné vraždy, to by jistě nemuselo být od věci. A v hlavní roli by samozřejmě zůstal Christian Camargo, který by retrospektivně vyprávěl, jak to s ním vlastně doopravdy bylo.

Detektiv Joey Quinn to v životě neměl nikdy lehké. Průšvihy jednoduše přitahoval a když si klacky pod nohy neházel sám, dělal to za něj někdo jiný. Mohl by ale Quinn dospět do vlastního seriálu? Stát se pořádným poldou, který má na to, aby dál řešil vraždy? Jak by asi taková Kriminálka Miami Metro mohla vypadat?

Cenami ověnčený a davy milovaný John Lithgow jako Arthur Mitchell, alias Trinity Killer. Snad vůbec nejoblíbenější a nejcharismatičtější Dexterova nemesis vraždila již dlouho před tím, než se setkala s Dexterem. Sledovat osudy despotického otce rodiny Mitchellů, který se před ostatními chová jako pokorný beránek, ale ve skutečnosti je chladnokrevným vrahem, to by mohlo být jistě zajímavé.

S poslední možností se pak už dostáváme do jiných sfér – pokud bychom tedy nebrali v úvahu, že by vznikl seriál o Dexterových počátcích, což se vzhledem k častým flashbackům v seriálu a existenci animované série Early Cuts nezdá příliš pravděpodobné. Spin-off by nakonec nemusel vůbec těžit z nějaké vedlejší postavy, ale postavil by se takřka na vlastní nohy s novou postavou a společný by měl snad jen nápad, lokaci, či provedení. Možností zde může být jistě spousta, ale žádná dost dobrá nás upřímně nenapadá.

Na závěr se vás tedy nemůžeme nezeptat: Chtěli byste, aby takový spin-off vůbec vznikl? A když už, tak s kým v hlavní roli? A o čem? Podělte se o tom s námi v diskuzi.

Zdroj: Showtime

Diskuze /28

IngloriousBastard

myslím že … z ponukanych možnosti by som si asi vybral Harrisona

2.8.2013 | 22:04:52
barahir

Buď Harrisona, nebo Briana, jenže u toho víme, jak skončil.

čestný člen redakce
2.8.2013 | 22:15:10
PecaCZE

Harrison, Brian a Trinity by byly fajn… a u Trinityho by jsme viděli jak zabil Ritu.

2.8.2013 | 22:30:51
PaSta

Za mě Brian nebo Trinity… :)

2.8.2013 | 22:37:20
sedlo03

Upřímně doufám, že spin-off nebude potřeba.

2.8.2013 | 22:43:59
BitchHunter

Tenhle článek je dost „spoileroidní“, protože ještě nevíme, jak Dexter skončil, ale admin to ví, díky fotkám z natáčení. A v článku je zmíněno, jak Dexter skončil.

#7 nemco8lk #10 iHyi
3.8.2013 | 3:08:01
nemco8lk

Já na spoileroidní fotky z natáčení nevěřím :D Nemyslím, že při natáčení posledních dílů Dextera a rozuzlení toho, na co všichni čekáme – jak to s ním dopadne – by štáb dopustil, aby se fotky dostaly ven. Natáčelo by se to utajeně někde ve studiu. I když by nějaké existovaly z exteriérů, pak nemusí jít ještě o skutečný skon Dextera, třeba jde jen o natáčení nějaké jeho představy, či noční můry a podobně. Všichni netrpělivě čekáme, jak to dopadne, takže pokud by takové fotky skutečně existovaly, už by jich byly plné noviny, internet i televize… #6 BitchHunter:

3.8.2013 | 7:10:31
bohdy

Doufám, že žádný spin-off nebude.

3.8.2013 | 7:33:23
RIP

dalo by se vidět všechny spin ofy i tak jak si to zde popsal, snad nejvíce by byla sympatická Hannah, ale to nevíme jak dopadne v nynější serii kde se má objevit, úpřímně si ale myslím, že spin of není potřeba, Dexter je jenom jeden, ale věřím že Buck by vymyslel stejně dobrý seriál jen s jiným tématem ;)

3.8.2013 | 11:00:31
iHyi

#6 BitchHunter: Nic spoileroidního v tomto článku není. Počítám pouze s předpokladem, že Dexter zemře. Nikdo z veřejnosti a ani já netuším, jak seriál skončí.

čestný člen redakce
3.8.2013 | 11:20:17
skylines

Já bych dal více prostoru Herrymu. Ale jenom minisérii třeba o pěti nebo maximálně deseti dílech.

3.8.2013 | 14:52:24
Lervin

A vono to bude o Zachu Hammiltonovi… (blé)

3.8.2013 | 20:09:18
Cellos

kdyz uz tak tipuju spíš harrisona s tím že dexter pokud nepřežije poslední díl, by byl něco jako ýplod jeho fantazie jako byl dexterovi harry, to by už mohlo trochu dávat smysl

#14 estrado
3.8.2013 | 22:44:14
estrado

#13 Cellos: no toby mohlo ale ja si myslim že by už nic k dextrovi neměli natačet prostě nechte dextra dextrem

4.8.2013 | 10:39:03
zbyshek

Chápu, že z toho chtějí ještě vytřískat nějaké dolary, ale podle mého by to točit neměli.

4.8.2013 | 10:59:58
marwin836

Já bych bral Masuku.

4.8.2013 | 20:51:24
Capo

na pobavenie je tento článok dobrý, ale povedzme si pravdu – urobiť kvalitný spinoff po tak výbornom seriáli je skoro utópia! nie je šanca, aby to dosiahlo hĺbku a kvalitu pôvodného seriálu a určite to po pár dieloch stratí veľkú časť publika…keď by sme si zobrali ako príklad len Debru – OK, Carpenter je slušná herečka, ale mať postavu Debry ako main topic celého seriálu?? come on:) ešte tak Masuka – to by mohla byť slušná zábava, ale úplne iný typ žánru ako je Dex…

5.8.2013 | 9:12:48
PenaPP

V tomto případě bych se bez spin-offu raději obešel ;)

5.8.2013 | 11:05:33
Ripper16

ja bych teda take nechtel zadny spin-off..ale pokud by uz nejaky meli natacet, tak bych se asi nejradeji mrknul na briana…

5.8.2013 | 13:13:36
gemini32

brala bych nejvíce Hannah! je děsně sexy :3

#26 jeremiah
5.8.2013 | 13:36:18
turcmen

Po zhlédnutí nového dílu se docela bojím, že to ke spin-offu směřuje… ! Vypadá to, že pokud bude tak podle mě o Zachu Hamiltonovi

5.8.2013 | 16:20:39
LacicikDex

Bojíme sa, čo bude na konci…a po seriáli. Je to divný pocit, že za ôsmimi sériami sa už nebude nič diať. No na druhej strane…spin-off.. neviem neviem. Možno v najlepšom treba prestať úplne. A ak nejaký spin-off bude a nevydarí sa, tak si môžeme povedať, že Dexter je klasika a je naj… :-)

5.8.2013 | 20:40:31
Mishka

Masuku rozhodně ne.. jako dílčí postava ano, celý seriál? :D Ne.. :D Harrison by mi přišel moc jasný, nebylo by to nic čerstvého.. Napadá mě ten kluk, co se tam teď obejvil, že by to bylo o něm.. Nebo něco třeba právě na osvětlení… Trinity, Brian. osobně spin-off nepotřebuju, ale dívala bych se.

7.8.2013 | 18:13:48
Leeroy

Nie, prosím nie… aj keď Dexter bude chýbať, ale aj tak si myslím, že je najlepšie Dextera ukončiť so cťou s vedomím, že žiadna séria nebola vyložene slabá. Toto proste smrdí prachmi, a podľa mňa to by to nemohlo dopadnúť dobre.

10.8.2013 | 4:15:49
hoolio88

Pěkný by mohl být spin-off s Doakesem nebo s Trinitym ;)

11.8.2013 | 14:21:33
jeremiah

#20 gemini32: jedině Hannah :)

12.8.2013 | 14:19:20
MoniqueGleek

Doufám, že spin-off nebude.Dexter je prostě jenom jeden a nenahraditelnej :)

13.8.2013 | 1:04:56
carlos88

spin off celý seriál ještě víc znehodnotí, než celá osmá série s tím zprzněným finále, skvělé herecké výkony ostatních postav si zasloužily lepší rozloučení v seriálu, pokud měl být konec celého seriálu, měl být otevřený, takhle se vše uzavřelo, Dexter zprovodil své blízké z jeho světa, svoji sestru dokonce z živého světa a vesele si bude zabíjet dál někde mezi dřevorubci, stupidenější konec, tak geniálního seriálu, který snad nemá obdoby by nemohl být, při spinn off čekám buď to, že odhalí, že Dexter byl masový vrah, nebo jeho syna, který bude pokračovat… nicméně tomu nic v seriálu nenasvědčovalo… takže pro mě velké zklamání, nejnadějnějšího seriálu který tu od roku 2006 byl… což je velká škoda :/

29.1.2014 | 2:21:56
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Hlídejte si nás

Reklama

Narozeniny

Sérioví vrazi

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama