Supernatural (Lovci duchů)
95/100 - 764×

Supernatural(Lovci duchů)

Za smrt matky bratrů Sama a Deana Winchesterových mohou temné síly. Jejich otec a Dean si z hledání pomsty a ničení jiných temných sil a tvorů vytvoří životní poslání, jen mladší Sam se snaží o normální život pryč od rodinné minulosti. Když však otec zmizí, nemá na výběr a přidává se k Deanovi. Při všem, co je na cestách čeká, se strach stává luxusem, který si nemohou dovolit.

USA | 2005 | Ukončeno
vysílání
15 sezón | CW, The WB | 43 minut
žánr
Drama, Fantasy, Hororový
hrají
Jensen Ackles (Dean Winchester), Jared Padalecki (Sam Winchester), Jim Beaver (Bobby Singer), Misha Collins (Castiel), Mark Sheppard (Crowley), Mark Pellegrino (Lucifer), Jeffrey Dean Morgan (John Winchester), Aldis Hodge (Jake Talley), Lauren Cohan (Bela Talbot), Timothy Omundson (Kain),

Co znamená Řeka by měla končit u pramene?

Co znamená Řeka by měla končit u pramene?

Tuto středu se do seriálu vrací postava Kaina, poslední osoba, která by mohla Deanovi pomoci zbavit se Znamení. Proto není od věci připomenout si výrok Metatrona z epizody S10E10 The Hunter Games Řeka by měla končit u pramene a jeho potenciální význam.

13 0
16.2.2015

Tuto větu pronesl Metatron během mučení Deanem. Protože se ale v seriálu neděje nic náhodou, dá se předpokládat, že se jedná o důležité vodítko pro zbavení se Kainova znamení. Proto vám nabízíme tři možnosti, co by Metatronův výrok mohl znamenat.

Adam a Eva v zahradě Eden

Vzhledem k tomu, že Znamení pochází od Kaina, „zdroj“ by mohl poukazovat na vznik lidstva a zla jako takového, což by nás vzalo na cestu zpět až do zahrady Eden. Zahrada je místo, kde vše začalo a to doslova- slavné jablko poskytlo prvotní hřích. Pokud Kainovo znamení chápeme jako označení zla, pak onen strom by byl jeho zdrojem. Když už známe Kaina, nebyla by přece představa potkání Adama nebo Evy (Kainových rodičů), tak šílená. Oba dva by mohli hrát důležitou roli v ukončení prokletí Deana.

(Freska Michelangela ze Sixtinské kaple představující prvotní hřích. Zdroj: Wikipedia.org)

John a Mary Winchesterovi

Je také možné, že „zdroj“ poukazuje přímo na Deana, což by znamenalo jeho rodiče, Johna a Mary. Během desáté řady se objevilo či vrátilo několik členů rodiny- Castielova dcera, Crowleyho matka, dokonce byl zmíněn Adam, Samův a Deanův nevlastní bratr, během dvoustého dílu. Možná že tohle všechno je jen předzvěstí návratu Deanových zesnulých rodičů nějakým způsobem (tvaru či formě). Právě oni dva jsou určitě u zdroje „Deanovy řeky“ a hráli zásadní roli v mytologii celého seriálu, ať už to zahrnovalo cestování časem či současnost.

(John, Mary a Dean Winchesterovi. Autor: The WB)

Zabití Sama

„Zdroj“ může také odkazovat na vznik Kainova znamení a První čepele, což nevěstí nic dobré pro chudáka Sama. Lucifer si zkoušel ochočit Ábela jako svého mazlíčka, ale Kain ho zastavil. Uzavřel s Luciferem smlouvu, aby poslal bratrovu duši do Nebe a na oplátku si vzal duši Kaina, čímž z něj udělal démona a prvního Rytíře pekla. Nicméně, aby zpečetili svou úmluvu, musel Kain zabít svého bratra Ábela pomocí První čepele.

Historie se svým způsobem opakuje, takže je zcela možné, že k ukončení svého prokletí bude muset Dean zabít svého bratra, jako to udělal Kain. Winchesterovi zemřeli tolikrát, že se nezdá být přitažené za vlasy, pokud se rozhodnete věřit právě v tuto hypotézu. Nicméně, zmínka o Adamovi v muzikálu by mohla poskytnout zadní vrátka a možná by stačilo, kdyby ho Dean vytáhl z klece a ihned ho zabil (namísto Sama).

(Adam, Dean a Sam Winchesterovi. Autor: The CW)

„Zdroj“ zkrátka může být cokoli. Zdroj zla, zdroj Kaina, zdroj Znamení, zdroj Deana. A to je právě to geniální na této frázi a zároveň nesnesitelnou částí Supernatural. Prozatím můžete akorát vášnivě diskutovat o možném významu a sledovat, zda jste měli pravdu, protože je celkem jasné, že do konce desáté řady bude po všem a nebude to nic pěkného.

Pokud vás napadá další možný význam fráze Řeka by měla končit u pramene, neváhejte se o své názory podělit v diskuzi pod článkem.

Zdroj: BuddyTV.com

Diskuze /6

Kimberlly

Tak tieto hypotézy vyzerajú veľmi dobre. Keby to bolo to prvé, tak si myslím, že by to bola studňa, z ktorej by mohli čerpať pre ďalšie série! :) Ale aj to zabitie Sama vyzerá skvelo. Aj keď by ma to nepotešilo, ale pre dej seriálu by to bolo skvelé, ale samozrejme s tým, že by sa mu aj tak nič nestalo! :D

16.2.2015 | 10:45:43
Thomcore

Posledná varianta už by nikoho tak nešokovala. Zato teória „Adam a Eva“ znie veľmi dobre. Určite ako tvorca by som šiel touto cestou a priniesol niečo nové zo sveta nadprirodzených ve­cí.

P.S. Stále očakávam aj návrat Lucifera aj keby len na chvíľku.

16.2.2015 | 13:09:00
Deanmon

Mě se nejvíce libí teorie o zabití Sama, to by bylo opravdu skvělý plot twist a mohlo by to teda znamenat přivedení Adama zpět,ale hned ho potom zabít? :D asi by se k tomu zrovna nehlásil, ale už jen kvůli tomu myslím že by to bylo dost zajimavé:)

16.2.2015 | 16:51:31
Sejka

teda on ten adam je zavřenej s luciferem, ne? Tak to oni ho vytáhnou aby ho zachránili, jenomže bude chudák tak zmagořenej od lucifera, že ho dean nakonec bude muset zabít.. vuala..

16.2.2015 | 21:49:39
Angelus25

Myslim si že Dean bude muset zabít Kaina protože ho ma odnej takže on bude ten pramen ,Kain se nemohl zbavit znamení protože je demon a Lucifer by dva tísíce let uveznen takže už nemel jak ale je divné že když se lucifer dostal z vezení nepovolan Kaina jako prvního rytíře ale uvidíme jak to bude dal

18.2.2015 | 20:21:15
jajush

Takže po odvysílání epizody je jasný,že Dean asi půjde po Samovi, ale zajímalo by mě, jestli do toho zatáhnou i toho Adama. Těším se co nás čeká dál :-)

18.2.2015 | 22:03:47
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Carry on

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Plakáty: Jak šel čas

Plakáty: Jak šel čas

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama