Gilmore Girls (Gilmorova děvčata)
92/100 - 210×

Gilmore Girls(Gilmorova děvčata)

Příběh svobodné matky a její dcery, ale zároveň příběh dvou nejlepších kamarádek, odehrávající se v trochu bláznivém městečku Stars Hollow. Skvělé dialogy, ulítlé nápady, komplikované vztahy a spousta kofeinu, to jsou Lorelai a Rory.

USA | 2000 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW, The WB, Netflix | 42 minut
žánr
Komedie, Rodinný, Romantický
hrají
Lauren Graham (Lorelai Gilmore), Alexis Bledel (Rory Gilmore), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Edward Herrmann (Richard Gilmore), Scott Patterson (Luke Danes), Matt Czuchry (Logan Huntzberger), Melissa McCarthy (Sookie St. James), David Sutcliffe (Christopher Hayden), Sean Gunn (Kirk Gleason), Keiko Agena (Lane Kim), Liza Weil (Paris Geller),

Co dnes dělají herci z Gilmorových děvčat?

Co dnes dělají herci z Gilmorových děvčat?

Dveře do jakých seriálů či filmů otevřela hercům Gilmorova děvčata? Vybrali jsme dvacet z nich (z toho šestnáct jich dnes vystoupí na ATX festivalu na velkém setkání s fanoušky) a podívali jsme se, kam se po seriálu ubíraly jejich kroky.

11 0
6.6.2015

Lauren Graham (Lorelai)

(Vlevo: Lauren Graham v Gilmore Girls. Vpravo: Lauren Graham v roce 2015. FOTO: CW/NBC)

Lauren před Gilmorkami hrála v několika filmech i seriálech, ale do srdcí fanoušků se zapsala jako Lorelai Gilmorová, ve svých 33 letech tak ztvárnila postavu svobodné matky, která v 16 letech otěhotněla. Lauren se i nadále věnuje herecké kariéře, podobnou roli si zahrála v seriálu Parenthood (2010) a vidět jsme ji mohli třeba v komedii Božský Evan (2007). Dnes je jí 48 let.

Alexis Bledel (Rory)

(Vlevo: Alexis Bledel v Gilmore Girls. Vpravo: Alexis Bledel v Us & Them. FOTO: CW/FOX)

Alexis Bledel byla z počátku modelkou, tuto dráhu však dala k ledu, když v 19 letech vyhrála bez předchozích hereckých zkušeností konkurz na roli Rory. V první sérii si tak můžete všimnout toho, že jí její seriálová máma Lauren Graham často drží kolem ramen, to z toho důvodu, aby Alexis věděla, kde má v dané scéně stát. Po Gilmorových děvčatech jsme Alexis mohli vidět ve filmech Sesterstvo putovních kalhot (2005 a 2008), Sin City (2005) a měla si zahrál i v seriálu Us & Them, který byl ale před premiérou zrušen. Dnes jí je 33 let (v tom věku začínala hrát Lauren Graham).

Scott Patterson (Luke)

(Vlevo. Scott Patterson v Gilmore Girls. Vpravo: Scott Patterson v roce 2015. FOTO: CW/Twitter)

Postavu majitele bistra měla v původním scénáři ztvárnit žena, to se naštěstí nestalo a role připadla tedy 42letému Scottu Pattersonovi. Scotta jsme mohli vidět v hororové sérii SAW či v televizním filmu Betonové propasti (2010). Dnes je mu 56 let.

Kelly Bishop (Emily)

(Vlevo: Kelly Bishop v Gilmore Girls. Vpravo: Kelly Bishop v Bunheads. FOTO: CW/ABC Family)

Herecká kariéra Kelly Bishop byla již před seriálem poměrně obsáhlá a byla často obsazována do rolí matek. Někteří z nás si ji možná pamatují z filmu Hříšný tanec (1987) či ze Skvělých chlapů (2010). Ve svých 56 letech si opět zopakovala roli matky, ale i babičky Emily Gilmorové. Po Gilmorových děvčatech jsme si Kelly mohli užít v dalším seriálu z pera Amy Sherman-Palladino Bunheads (2012). Dnes je jí 71 let.

Liza Weil (Paris)

(Vlevo: Liza Weil v Gilmore Girls. Vpravo: Liza Weil v roce 2015. FOTO: CW/Twitter)

Úhlavní nepřítelkyně a nejlepší kamarádka Rory, to vše byla Paris, kterou ztvárnila Liza Weil. Liza původně usilovala o roli Rory, tu tehdy 23letá herečka nedostala ale Amy Sherman-Palladino se tak zalíbila, že pro ni napsala roli Paris. Kromě Gilmorek jsme Lizu mohli vidět v seriálu Grey's Anatomy (2005), Private Practice (2007) či Bunheads (2012) a pravidelně se objevuje v seriálu How To Get Away With Murder (2014). Dnes je jí 38 let.

Keiko Agena (Lane)

(Vlevo: Keiko Agena v Gilmore Girls. Vpravo: Keiko Agena v roce 2015 s Hep Alien. FOTO: CW/Twitter)

Představitelce nejlepší kamarádky Rory, Keiko Ageně, bylo v seriálu 27 let, přestože hrála 16letou dívku. To si nejspíše odnesla ze seriálu Beverly Hills, 90210, ve kterém se na začátku své kariéry mihla. Po Gilmorových děvčatech jsme Keiko neviděli nikde pravidelně, objevila se ve filmu Šéfe, jsem v tom (2009) či v seriálu Castle (2009). Dnes je jí 42 let.

Danny Strong (Doyle)

(Vlevo: Danny Strong v Gilmore Girls. Vpravo: Danny Strong v roce 2015. FOTO: CW/MSNBC)

Dannyho jsme před Gilmore Girls mohli znát třeba ze seriálu Buffy the Vampire Slayer (1997), jako Doyle se k obsazení seriálu přidal až ve 4. sérii, kdy mu tehdy bylo 30 let. Danny se ovšem prosadil především jako scenárista, časopis Variety jej označil za jednoho z top 10 scenáristů, které stojí za to sledovat. V současné době stojí za seriálem Empire (2015), ale také napsal scénář k posledním dvěma dílům Hunger Games (2014 a 2015). V televizi se objevil například v seriálech Mad Men nebo Justified. Dnes je mu 41 let a už je držitelem dvou cen Emmy.

Jared Padalecki (Dean)

(Vlevo: Jared Padalecki v Gilmore Girls. Vpravo: Jared Padalecki v Supernatural. FOTO: CW)

Pro Jareda Padaleckiho role Deana odstartovala hereckou kariéru. Tehdy 18letý kluk z Texasu nejspíš vůbec netušil, že bude kromě Gilmorových děvčat známý také díky roli Sama ze seriálu Supernatural (2005). Zahrál si také v hororových filmech Dům voskových figurín (2005) a Pátek třináctého (2009). Dnes je mu 32 let.

Matt Czuchry (Logan)

(Vlevo: Matt Czuchry v Gilmore Girls. Vpravo: Matt Czuchry v The Good Wife. FOTO: CW/CBS)

Matt Czuchry po roli boháče Logana přijal v roce 2009 roli mladého právníka Caryho Agose v právnickém seriálu The Good Wife, kde hraje doteď. Dnes je mu 38 let.

Liz Torres (slečna Patty)

(Vlevo: Liz Torres v Gilmore Girls. Vpravo: Liz Torres v Devious Maids. FOTO: CW/Lifetime)

Liz Torres se po Gilmorových děvčatech objevila pouze v různých epizodních rolích seriálů Devious Maids, Desperate Housewives, Scandal nebo Private Practice. Dnes je jí 57 let.

Yanic Truesdale (Michel)

(Vlevo: Yanic Truesdale v Gilmoe Girls. Vpravo: Yanic Truesdale v Mohawk Girls. FOTO: CW/OMNI)

Po Yanicu Truesdaleovi se skoro slehla zem. Objevil se pouze v kanadských seriálech Mauvais Karma, Rumeurs nebo La théorie du K.O. pro francouzsky mluvící obyvatele. Krátce se mihnul i v kanadském (anglickém) Mohawk Girls. Dnes je mu 45 let.

John Cabrera (Brian)

(Vlevo: John Cabrera v Gilmore Girls. Vpravo: John Cabrera v roce 2012. FOTO: CW/YouTube

John Cabrera si po Gilmore Girls zahrál například v seriálu Studio 60 on the Sunset Strip, Numb3rs a také v postapokalyptické sérii H+, kterou zároveň napsal. Dnes je mu 39 let.

Milo Ventimiglia (Jess)

(Vlevo: Milo Ventimiglia v Gilmore Girls. Vpravo: Milo Ventimiglia v Gothamu. FOTO: CW/FOX)

Milo Ventimiglia se proslavil v seriálu Heroes, objevil se také v minisérii Mob City, komiksovém Gothamu anebo v mystery novince The Whispers. Dnes je mu 37 let.

Todd Lowe (Zack)

(Vlevo: Todd Lowe v Gilmore Girls. Vpravo: Todd Lowe v True Blood. FOTO: CW/HBO)

Po Gilmorových děvčatech byla Toddova nejvýznamnější role v upírském seriálu stanice HBO True Blood. Dnes je mu 38 let.

Sean Gunn (Kirk)

(Vlevo: Sean Gunn v Gilmore Girls. Vpravo: Sean Gunn v Guardians of the Galaxy. FOTO: CW/Marvel)

Seriálový Kirk se objevil znovu v dalším seriálu Amy Sherman-Palladino jménem Bunheads. Nakrátko si také střihl roli v Glee nebo v Bones. S kolegou Johnem Cabrerou si zahrál ve sci-fi H+ a diváci ho mohli poznat i ve filmu Strážci Galaxie. Dnes je mu 41 let.

Jackson Douglas (Jackson)

(Vlevo: Jackson Douglas v Gilmore Girls. Vpravo: Jackson Douglas v roce 2015. FOTO: CW/Twitter)

Herecké role Jacksona Douglase se po účasti v seriálu nijak nenavýšily. V roce 2012 se objevil ve filmu Guilt Trip se Sethem Rogenem, od roku 2011 daboval několik postav v jedenácti epizodách Family Guy. Režíroval ale dvě epizody seriálu Bunheads. Dnes je mu 46 let.

Melissa McCarthy (Sookie)

(Vlevo: Melissa McCarthy v Gilmore Girls. Vpravo: Melissa McCarthy ve Spy. FOTO: CW/20th Century Fox)

Kariéra Melissy McCarthy stoupla strmě vzhůru. Kromě seriálu Samantha Who? získala v roce 2010 hlavní roli v komedii Mike & Molly, zahrála si i ve třetí Pařbě, nově je v kinech její komedie Spy a chystá se do dámského remaku Ghostbusters. Dnes jí je 44 let.

David Sutcliffe (Christopher)

(Vlevo: David Sutcliffe v Gilmore Girls. Vpravo: David Sutcliffe v Cracked. FOTO: CW/CBC)

Mezi dvě největší televizní role Davida Sutcliffea patří lékařské drama Private Practice a kanadská kriminálka Cracked. Dnes je mu 45 let (respektive bude 8. června 2015).

Emily Kuroda (Paní Kimová)

(Vlevo: Emily Kuroda v Gilmore Girls. Vpravo: Emily Kuroda v roce 2013. FOTO: CW/IdeateTV)

Herečce Emily Kuroda přistály po Gilmorových děvčatech spíše menší role v méně známých filmech či seriálech, zato jich ale měla hodně. Za zmínku stojí: RED, Just Us Guys, The Bold and the Beautiful, Sequestered nebo Under One Roof. Dnes je jí 62 let.

Edward Herrmann (Richard)

(Vlevo: Edward Herrmann v Gilmore Girls. Vpravo: Edward Herrmann v The Good Wife. FOTO: CW/CBS)

Známý herec Edward Herrmann se do televize podíval hned několikrát. Navštívil pár epizod Grey's Anatomy, Law & Order či Harry's Law, v roce 2012 dostal větší roli v seriálu The Good Wife a naposledy se v televizi objevil v jedné epizodě seriálu Perception. Zemřel 31. prosince 2014 ve věku 71 let.

Na článku se podíleli @iHyi a @chir.

Zdroj: CW, The WB, Netflix

Diskuze /12

Lucifrid

Já se na ty Gilmorky jednou taky budu muset podívat. Snad dřív než v důchodu.

#2 chir
webmaster
6.6.2015 | 23:25:49
chir

#1 Lucifrid: Gilmorky jsou perfektní, hlavně je tam hromada popkulturních narážek a ještě jsem dodnes všechny nepochopila. A nejlepší je to, že se v hodně věcech i trefily! Perfektní seriál. :)

#4 Lucifrid
čestný člen redakce
6.6.2015 | 23:34:40
barahir

iHyi, že ten panel nahraješ… .-)

#5 iHyi
čestný člen redakce
6.6.2015 | 23:40:06
Lucifrid

#2 chir: No právě, musim vědět, o čem to pořád všichni mluví :D Jako pár dílů jsem kdysi viděla, mamča na to koukala, ale stejně… jednou si je pustim. Napsala bych po vzoru kluků, že „až vyrostu“, ale u mě tak maximálně, až dospěju :D

#7 barahir
webmaster
6.6.2015 | 23:50:34
iHyi

#3 barahir: No Entertainment Weekly má dělat video, takže doufám, že nebude potřeba :-)

#6 barahir
čestný člen redakce
6.6.2015 | 23:52:31
barahir

#5 iHyi: Ale bude pak ke shlédnutí záznam? Dneska nemůžu nocovat.

#8 iHyi
čestný člen redakce
7.6.2015 | 0:17:12
barahir

#4 Lucifrid: GG minimálně jednou ročně jsou povinnost! :D Příští rok se chystám poprvé na anglickou verzi, jelikož si syslím v šuplíku HDčko.

čestný člen redakce
7.6.2015 | 0:21:55
iHyi

#6 barahir: Údajně ano. Ale jsem si jistej, že se to snad někde objeví :)

čestný člen redakce
7.6.2015 | 0:25:55
YGHY007

Jeden z mojich oblubenych serialov a to som chlap… :-)

7.6.2015 | 2:17:44
LenGaj

Gilmorky mají bezkonkurenčně nejlepší český dabing :-)

7.6.2015 | 12:00:24
Mastafa

Co dnes dělají? Šous*ají. Co by dělali.

9.6.2015 | 17:17:58
kocanda42

Jako komunikace mámy s dcerou-úžasná,už kvůli tomuto seriálu jsem si přála dceru-bohužel-mám dva kluky ?-)dívali jsme se oba s manželem-už se těšíme na nové 4 díly!!!

8.2.2016 | 22:45:35
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S08E04: A Year in the Life: Fall

cz100%
DOKONČENO

Titulky přeložil @iHyi.

Návod: České titulky v Netflixu

Fotky z pokračování

Fotky z pokračování

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Sledujte nás

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama