Avengers Recenze Strážců Galaxie 2

Recenze Strážců Galaxie 2

Recenze Strážců Galaxie 2

Strážci Galaxie se ve dvojce musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc jim přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. Jak se líbil film redaktorům Edny po návštěvě kina?


31 0
14.5.2017

@tom99

James Gunn má zkrátka svůj ujetý styl, který na Strážce Galaxie totálně sedí. Odlehčené filmy jsou fajn. Úplně je nevyhledávám, ale Gunn předvádí se Strážci opravdu skvostní podívanou, která uchvátila i mě.

Humorných scén je opravdu dostatek a přitom nepůsobí vůbec rušivě jako například v Age of Ultron. Je to takový zdravý humor, který potěší. Většinu těchto scén (a v podstatě celý film) si pro sebe krade Drax, který oproti jedničce dostává mnohem víc prostoru. Sype jednu hlášku za druhou a jeho přímá upřímnost mě několikrát dostala. Každá postava v podstatě dostane na plátně svůj patřičný čas, možná Gamora je trochu zastíněna, zvlášť v první části filmu.


Vedlejší postavy se také povedly. Myslel jsem, že budu mít problém s Yonduem, Nebulou či Mantis, ale tato trojice byla naprosto úžasná a dýchá samotným Strážcům na záda. Původně jsem vůbec netušil, jak si představím Ega. Inu, Gunn má opravdu velkou fantazii a naservíroval nám poměrně logickou a zajímavou zápletku o živé planetě, že jsem se sám nestačil divit. To se mi líbilo. Je to nové, inovativní, neokoukané. Hudba se také povedla a je jedno, jestli se bavíme o písničkách nebo vážném soundtracku.

Co tedy tomuto filmu chybí? Dá se říci, že nic. Nedokážu říct ani jednu věc, která by byla na filmu špatně. Plné hodnocení mi ovšem z nějakého důvodu svědomí nedovolí dát. Ale o něm to v podstatě ani není. Důležitý je, že film dokázal skvěle zabodovat a režisér překonal sám sebe. 85%

@Blackhand47XD

Na Guardians of the Galaxy 2 jsem se z letošních Marvelovek těšil asi nejméně, ale i tak jsem měl nemalá očekávání. Nejvíce mne zaujaly nové postavy, tedy až na záporáky, kteří se drží klasického standardu.

Mantis jako podivínka neznalá civilizace k týmu hezky sedla. Mnohem víc mě však bavili „původní Strážci“, kteří ve filmu neměli moc prostoru, a to už je co říct. K tomuto týmu samozřejmě neodmyslitelně patří Yondu, kterého známe již z prvního dílu a již tam jsem si jej stihl pořádně oblíbit. Druhý díl posunul jeho postavu na novou úroveň a dal mu zároveň mnohem více prostoru. Stejného prostoru se pak dostal Kraglin, který si to zasloužil jen proto, že jeho představitel je režisérův bratříček. Největším zklamáním celého filmu byl Ego, který svou pravou podobu ukázal asi na pět sekund. Poslední takto osekaný záporák byl Ultron, na kterém měl stát celý film, a všichni víme, jak to dopadlo. Dále bych vystřihl celou linku s Nebulou, bez níž by byl film mnohem lepší.

Abych nepsal jenom o postavách, tak musím pochválit světy, které byly opravdu fantasticky vytvořené. Hudba se mi více líbila v prvním filmu, ale ani tady nebyla k zahození. Dávku humoru, kterou si pro nás Gunn nachystal, jsem tentokrát nezvládl pobrat celou. Postavy svůj humor vyčerpaly již v předchozím díle a nyní ničím novým nepřekvapí. Pár gagů se ale vždycky najde. Obyčejní diváci se budou u filmu náramně bavit, těm inteligentnějším však doporučuji dávku Cimrmana. Někteří si možná řeknou, že jsem až moc kritický, ale musím se řídit svými emocemi. Odpouštět se tentokrát nebude. S těžkým srdcem dávám filmu 65%.

@Valada06

Věděl jsem, že když půjdu na další Strážce Galaxie, uvidím velmi bizarní film. Ani ve snu mě ovšem nenapadlo, že dvojka bude ještě stokrát šílenější než její předchůdce. Ano, film jako celek stále funguje, chlámající se Drax vás rozseká skoro v každé druhé scéně, Rocket opět nešetří břitkými poznámkami a malý Groot vás dojme i pobaví zároveň.

Přesto všechno si nemůžu pomoct a měl jsem pocit, že některé vtipy jsou až moc vynucené. Další samostatnou kapitolou je podivný příběh s Peterovým otcem. Korunu tomu nasazují trochu zvláštní zlaté bytosti, jejichž stovky lodí ostatním aktérům většinou sloužily jako cvičný cíl. Vím, že ten film nemůžu brát úplně vážně, nejednou mi ale nezničitelnost hlavních aktérů přišla úplně do očí bijící. Co se týče vizuálu, tak až na pár trochu podivných záběrů vás opět čeká překrásná podívaná. To vše samozřejmě dokresluje pro Strážce typická a po všech stránkách dokonalá hudba z osmdesátých let.

Takový film se jednoduše nevidí každý den a určitě stojí za zhlédnutí. I když pro mě osobně tohle pokračování rozhodně nepřekonalo první díl, určitě by ho měl vidět minimálně každý komiksový fanoušek a hrozně mě zajímá, jak to bude vypadat, až se Strážci dají v Infinity War dohromady se skupinou Avengers. 80%

Film můžete ohodnotit i vy v jeho profilu.

FOTO: Marvel Studios

Thumbnail Play icon

Diskuze /21

Miss_Electra

No, ja nie som zvedavá len na Strážcov s Avengers, ale vraj bude aj GoG 3, takže ma zaujíma čo z toho bude :o

14.5.2017 | 15:15:06
LALI1987

Blackhand, tak nabudúce si nechaj cimrmana, na takéto retardované názory nájdeš možno 7 ľudí, čo s tebou budú súhlasiť…

#3 bloodywerewolf
14.5.2017 | 16:21:51
bloodywerewolf

#2 LALI1987: tiež neviem čo by tam bolo až tak moc kriticke jedine to že bez tej nebuly by to fakt šlo ale inač asi nič z toho praveže tak nevidim humor si praveže postavy udržali ak nie aj vylepšili niektore linka so živou planetou tiež dobra i ked miestami sa dal pribeh už predvidať … ale inač ajn troška koniec bol zrychleni ale inač kvalitu si udržali určite ciže 65 % je veľmi podhodnotené číslo

14.5.2017 | 16:56:17
Vojtislav

Já od toho filmu čekal o hodně víc.. Nebyl špatnej, ale opravdu jsem čekal něco víc.. Škoda

redaktor
14.5.2017 | 17:51:57
Historic

Implicitní osočení diváků, kteří se dobře bavili, z nedostatku inteligence hádám nepřinese kladnou odezvu

Kraglin k ostatním dle mého v pohodě zapadl, není třeba za tím hned vidět protekci. Sean Gunn mimochodem ztvárnil v obou filmech i Rocketa, takže se rozhodně neflákal.

Jestli mi na Strážcích něco vadilo, tak zacházení s Mantis. Vlastní prostor nulový, slouží akorát jako Draxův odrazový můstek a berlička k posunutí děje.

#8 KevSpa
webmaster
14.5.2017 | 20:15:50
totti

Nejaké moc vysoké hodnotenie tu máte. Podľa mňa by si to zaslúžilo menej.

#7 Blackhand47XD
14.5.2017 | 20:37:38
Blackhand47XD

#6 totti: Mých 65% je pořád hodně? :D

#10 totti
webmaster
14.5.2017 | 21:17:06
KevSpa

#5 Historic: K tomu gifu… tak nějak. A marně se snažím pochopit, co má cimmrmanovský humor s tímhle společného. Ale chápu, že když potřebuju diváky hodně moc urazit, tak to asi poslouží dobře. A nebo to prostě nechápu, protože jsem se u filmu bavila, tudíž mám nízkou inteligenci.

#9 Lucifrid
webmaster
14.5.2017 | 22:31:35
Lucifrid

#8 KevSpa: Souhlas. Bylo to parádní a nějak nevím, co za hlubokomyslné myšlenky a sofistikovaný humor hledat ve filmu, který měl nabídnout čistokrevnou zábavu a nic víc.

webmaster
14.5.2017 | 22:42:48
totti

#7 Blackhand47XD: Osobne by som dal tak medzi 50–60%, ale aj so 65% by sa dalo súhlasiť.

15.5.2017 | 4:51:23
Erzik

Taky moc nechápu tyhle „kritiky“. Já se šel bavit. A to se povedlo nad očekávání dobře. Linka byla svižná a pochopitelná. Vtípků takové kvanto, že to hlava a hlavně bránice nestíhali, takže maximální spokojenost. Za mě určitě dobrých 95%!

15.5.2017 | 8:15:07
fidonoir

Některé hlubokomyslné recenze mě nevyvádí z údivu: Jdu na Strážce Galaxie a pak se děsně dívím, že jsem dostal zábavného Gunna a nedostal dumajícího Woody Allena tak jsem tomu dal 65%

Za mě zcela srovnatelné pokračování jedničky, ano není tam „Uauuu efekt“ prvního dílu, ale z nějakého důvodů ho dost recenzentů u dvojek vždy čeká a pak napíšou, že tam nebyl :-) :-) :-)

U mě poctivých 80% a dal bych i víc, ale subjektivně: chybělo mi posunutí celého univerza k finále Infinity War.

#13 league #16 OliviaBenson. #18 DramaQueen
15.5.2017 | 10:19:20
league

#12 fidonoir: Tak jako byla to prdel jak zabili tu příšeru a pak si jdou pro odměnu a čourhnou jim ty baterie taky tam bylynějaký parodie na filmy ale nejvíc mě nasralo že Youndu se objetoval a zemřel jako já byl tak nasranej! Jinak trojka bude další rok protože už mají režiséra a natáčí.

#15 Blackhand47XD
15.5.2017 | 11:38:33
league

Jinak mám informace co bude v Infynyty war prý to bude z pohledu Thanose ta první část infinyty war a právě že oni jim zamítli deadpoola. Protože Deadpool tam měl hlavní roli v komiksu proti Thanosovi.

#21 Ratemus
15.5.2017 | 11:41:54
Blackhand47XD

#13 league: Příští rok trojka nebude. Momentálně se natáčí třetí Avengers, kde se Strážci objeví, ale jejich samostatný film bude nejdříve 2020, kde má Disney termíny pro zatím neoznámené filmy.

webmaster
15.5.2017 | 11:42:35
OliviaBenson.

#12 fidonoir: naprosto přesně moje slova :D souhlasím se vším (y)

15.5.2017 | 11:54:07
Hed94

Já bych tomu filmu dal 70%. Jednička nastavila laťku opravdu vysoko a dvojka jí zkrátka přeskočit nedokázala.

Co mi na filmu doopravdy vadilo byli ty nucené emoční scény. Upřímně já jsem se u toho filmu bavil, ty vtipy byly neskutečný… ale když jsem v tom kině seděl a byla tam taková ta pasáž s citama, kdy se něco stalo a pak tam řešili city… pak se zas něco stalo a zas Yondu s Rocketem si povídali o citech atp… a pak eště někdo… tak jsem opravdu málem usnul… a co sem se koukal po kině tak jsem nebyl sám.

Tenhle ,, americkej styl ,, kdy tam ty city tahaj zbytečně tomu fakt hrozně uškodil. Kdyby to tam nebylo, nebo to udělali tak aby to nevypadalo tak strašně nuceně tak by to bylo hned o 15% lepší.

15.5.2017 | 14:17:19
DramaQueen

#12 fidonoir: Přesně tak, děkuju.

15.5.2017 | 19:09:09
Pant3r

Já myslím že film byl dobrej, malý groot tam byl lepší než v jedničce ale kdyby Nebula dostala více prostoru tak by sem se neurazil. za mě 90%. Kraglin se k nim zcela hodil nevím proč se to nekterým nelíbilo. Jinak hlašky.. AWESOME!!!!

Nevím proč sem ukradl těch 10% :/

#20 Pant3r
15.5.2017 | 20:55:00
Pant3r

#19 Pant3r: Jo a ješte hudba v jedničce byla dobrá ale ve vol. 2 určite mnohem lepší.

15.5.2017 | 20:56:12
Ratemus

no po dvojce Dvou dní Ultrona jsem se bál i tady, řikal jsem si to bude trapný jako Quicksilver v Apocalypse, prostě vše co jsme viděli, jen nuceně pro potřeby pokračování ve větším množství a taky že ano, ale s překvapením to někde fungovalo a někde ne, emoce šly jen někde, jinde mě vyloženě sraly ale hlavní je humor a o ten v téhle serii jde a kdo hledá intelektuální lamentování nad životem a filosofování o bytí, tak není chyba ve filmu ale v něm, prostě to není ten typ filmu…pro mě nejlepší postava filmu je Yondu, Kurt Russel hrál Ega jehož pojetí nemá s komiksem nic společného, ale zde mi to nevadilo, naopak mi přišlo mnohem lepší a zajímavější a jako padouch byl výbornej, motivaci měl logickou a uvěřitelnou i když pravého Ega jsme viděli asi pět vteřin ale nevadí, nejhorší postava je ta velekněžka která riskuje tolik protožejí byly ukradnuty baterky, no to je motivace jak víno,alespon ten Adam bude doufám jedna z hlavních postav dalších fází…nějakej vývoj konečně měly i postavy, hlavně Nebula, trochu i Rocket a Yondu, což je fajn…Groota jsem nežral prostě jsem z něj neuchcával jako snad celé kino které udělalo úúúúúú při každém záběru…nevim co si mám myslet o Draxovi, znám ho jako bručouna, pesimistu a vraždící stroj, tady je plný humoru a pořád se tlemí.....ve výsledku se mi to možná líbilo více než jednička, má to své mouchy ale rozhodně to není špatné, já se výborně bavil, tahle serie mě baví více než ta Iron manova a rozhodně se těším na poračování

#14 league: proti Thanosovi se postavilo plno postav, ne jen Deadpool…

15.5.2017 | 21:30:38
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nominuj Ednu na Křišťálovou lupu

Pomoz Edně usednout na trůn v kategorii Zájmové weby 

Hlasujte pro Ednu!

Reklama

Aktuální film

Spider-Man: Homecoming

Název: Spider-Man: Homecoming
Premiéra: 6.7.2017 (ČR/SR)
Režie: Jon Watts
Scénář: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, Erik Sommers, Jon Watts, Chris McKenna
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Tom Holland, Marisa Tomei, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Zendaya, Tony Revolori, Chris Evans, Laura Harrier, Martin Starr, Selenis Leyva, Donald Glover, Angourie Rice, Logan Marshall-Green, Hannibal Buress, Jon Favreau
Stopáž: 133 minut 

O FILMU | TRAILER | PLAKÁTY

VAŠE HODNOCENÍ

RECENZE | POSTŘEHY

Marvel Cinematic Universe

PRVNÍ FÁZE

 

DRUHÁ FÁZE

 

TŘETÍ FÁZE

Postavy