Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Deště Kastameru

Deště Kastameru

Pokud i Vás zajímalo, co všichni mají s těmi Dešti Kastameru a proč je to tak důležitá píseň, že po ní byla pojmenována dnešní epizoda, pak si rozhodně přečtěte tento článek, který bez dějových spoilerů vysvětluje vznik této písně.

5 0
3.6.2013

Deště Kastameru jsou písní, která je známá napříč Sedmi královstvími a oslavuje Tywina Lannistera potažmo celý rod Lannisterů.

Píseň pojednává o zničení rodu Reynů Tywinem Lannisterem. Rod Reynů byl vyhlazen poté, co se vzbouřil proti svému lennímu pánovi, Tytosu Lannisterovi, kterého většina jeho vazalů považovala za slabého. Aby obnovil dominanci a respekt rodu Lannisterů, tak Tytosův syn Tywin vypochodoval proti rodu Reynů, aby ukončil jejich rebelii. Na konci rebelie byl hrad Kastamer rozbořen a všichni členové rodu Reynů popraveni. V originálním znění se také slovo deště (rains) rýmuje příznačně se slovem Reynové (Reynes).

Slova písně také poukazují na fakt, že stejně jako u Lannisterů, tak i u rodu Reynů byl v jejich znaku lev. Jejich lev byl ale na rozdíl od toho lannisterského červený. Rebelii Reynů proti Lannisterům se proto také někdy říká Střet lvů.

Během desetiletí, během kterých Tywin obnovil dominanci rodu Lannisterů se Deště Kastameru staly velmi populární písní mezi vojáky a tvoří jakousi hymnu rodu Lannisterů. Někdy je také písní říkáno jednoduše lannisterská píseň.

V knižní předloze se vypráví také o příběhu, který na píseň vtipně poukazuje. Ve chvíli, kdy se lordu Tywinovi zdálo, že některý z jeho vazalů se pokouší o rebelii, stačilo mu pouze poslat před jeho hrad pěvce, který zahrál Deště Kastameru a dotyčný vazal si rázem vzpomněl na osud rodu Reynů a pomyšlení na rebelii ho rázem opustilo.

Více o písni se můžete dočíst tady.

Thumbnail Play icon

Zdroj: HBO

Diskuze /9

cardellini

nazov.. je celkom prihodny

3.6.2013 | 11:00:34
LadyKamčatak

V trochu jiném, ale nádherném podání od Karliene: http://www.youtube.com/watch?…

#3 Aul #8 Albertos
3.6.2013 | 11:21:06
Aul

#2 LadyKamčatak: Zajímavé zpracování. Zní to taky dost dobře.

3.6.2013 | 13:37:37
Murazd

a i tohle provedení je celkem povedené:

http://www.youtube.com/watch?…

3.6.2013 | 14:21:05
Donald_cze

Nejlíp to ale stejně zpívá Malukah http://www.youtube.com/watch?…

#8 Albertos
3.6.2013 | 16:19:20
alda.ali

Mám z toho husí kůži…

3.6.2013 | 17:43:22
Lord Mole

Pro mě nejlepši verze ta od the National.. a to asi proto, že tu skupinu poslouchám už pár let. :)

4.6.2013 | 18:07:12
Albertos

#2 LadyKamčatak:
#5 Donald_cze: Ta písnička je už sama o sobě hrozně pomalá. A i přesto, že maj obě nádherný hlas, tohle je prostě o trošku jiné tragedii než o lásce. :) Navíc Karliene tam přidává hrozně tonů navíc podle mě, ještě jí hrozně zpomaluje navíc

4.6.2013 | 18:53:10
Sparrow

Tak přidávám sem další verzi dešťů, snad se bude líbit http://youtu.be/a4dc0OjFAw8

7.6.2013 | 8:28:29
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama