Bill Paxton

Bill Paxton

Celé jméno: William Paxton
Místo narození: Fort Worth, Texas, USA
Známé projekty: Terminátor, Komando, Vetřelci, Predátor 2

Datum narození: 17.5.1955Datum úmrtí: 25.2.2017 (61 let)

Málokterý herec se může chlubit takovým výsledkem, že byl zabit Vetřelcem, Predátorem i Terminátorem. Bill Paxton však vedle toho posbíral mnoho dalších zajímavých rolí, obzvláště ve spolupráci s Jamesem Cameronem.

Nikdy však neprorazil do opravdu zajímavé role hlavní, protože i v Twisteru ho zastínilo po většinu filmu tornádo. Nejvíce si ho asi pamatujete jako hlavního posluchače v Titanicu.

Výběrová filmografie

  • 1984 – Terminátor
  • 1985 – Komando
  • 1986 – Vetřelci
  • 1989 – Nejbližší příbuzenstvo
  • 1990 – Predátor 2
  • 1994 – Pravdivé lži
  • 1995 – Apollo 13
  • 1996 – Twister
  • 1997 – Titanic
  • 2000 – Ponorka U-571
  • 2000 – Vertical Limit
  • 2001 – Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů
  • 2004 – Thunderbirds

Hraje v

Žánr

Akční · Animovaný · Detektivní · Dětský · Dobrodružný · Dokumentární · Drama · Erotický · Fantasy · Historický · Hororový · Hudební · Katastrofický · Komedie · Komiksový · Krimi · Lékařský · Mysteriózní · Nadpřirozený · Parodie · Politický · Právnický · Psychologický · Reality show · Rodinný · Romantický · Sci-fi · Soap opera · Špionážní · Sportovní · Talk show · Thriller · Válečný · Western · Životopisný

Rok vzniku

starší · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020 · 2021

Počáteční písmeno

123 · A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z