Julie Benz

Julie Benz

Celé jméno: Julie M. Benz
Místo narození: Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Známé projekty: Dexter, Defiance, No Ordinary Family

Datum narození: 1.5.1972 (47 let)

Julie Benz vyrůstala v malém městečku Murysville poblíž Pennsylvánie. Nikdo z její rodiny neměl k herectví moc blízko, půlka rodiny byli doktoři a druhá závodně krasobruslila. Julie bruslila od tří let, ale ve čtrnácti utrpěla vážnou zlomeninu a s bruslením byl konec. Julie se tedy vrhla na herectví. Nejdříve hrála v místním divadle, potom se rozhodla herectví i studovat a je absolventkou New York University.

Její první rolí před kamerou byl malý štěk v hororovém povídkovém filmu Dvě ďábelské oči. Poté se stala expertem na hostující role v seriálech, její nejvýznamnější rolí byla upírka Darla, kterou si zahrála jak v seriálu Buffy the Vampire Slayer, tak v jeho spin-offu Angel. Ve filmu jsme ji mohli vidět například v Punisherovi, nebo v posledním Rambovi. Momentálně zažívá díky Dexterovi pracovně velmi vytížené období, jen pro letošní a příští rok má ohlášených pět projektů


Julie se po desetiletém manželství v roce 2008 rozvedla s americkým hercem a komikem Johnem Kassirem, který se proslavil jako strážce krypty v seriálu z produkce HBO Příběhy ze záhrobí.

Julie ráda sleduje seriály, mezi její nejoblíbenější patří Chirurgové, Californication, Tráva a NIP/ Tuck. Také ráda cestuje a sbírá věci z každého místa, které navštíví. Jejím nejoblíbenějším úlovkem je smaragdový prsten, který našla na ulici v Knoxville.

Výběrová filmografie:

1997 – Lepší už to nebude

1997 – Buffy přemožitelka upírů

1999 – Angel

2000 – Satanova vyšší dívčí

2003 – Král džungle 2

2008 – Saw 5

2008 – Rambo: Cesta do pekla a zpátky

2008 – Kat: Válečná zóna

2009 – Boondock Saints II: All Saints Day

2009 – Bedrooms

2010 – Kidnapping Caitlynn


Hraje v

Žánr

Akční · Animovaný · Detektivní · Dětský · Dobrodružný · Dokumentární · Drama · Erotický · Fantasy · Historický · Hororový · Hudební · Katastrofický · Komedie · Komiksový · Krimi · Lékařský · Mysteriózní · Nadpřirozený · Parodie · Politický · Právnický · Psychologický · Reality show · Rodinný · Romantický · Sci-fi · Soap opera · Špionážní · Sportovní · Talk show · Thriller · Válečný · Western · Životopisný

Rok vzniku

starší · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020 · 2021

Počáteční písmeno

123 · A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z