Julie Benz

Julie Benz

Celé jméno: Julie M. Benz
Místo narození: Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Známé projekty: Dexter, Defiance, No Ordinary Family

Datum narození: 1.5.1972 (45 let)

Julie Benz vyrůstala v malém městečku Murysville poblíž Pennsylvánie. Nikdo z její rodiny neměl k herectví moc blízko, půlka rodiny byli doktoři a druhá závodně krasobruslila. Julie bruslila od tří let, ale ve čtrnácti utrpěla vážnou zlomeninu a s bruslením byl konec. Julie se tedy vrhla na herectví. Nejdříve hrála v místním divadle, potom se rozhodla herectví i studovat a je absolventkou New York University.

Její první rolí před kamerou byl malý štěk v hororovém povídkovém filmu Dvě ďábelské oči. Poté se stala expertem na hostující role v seriálech, její nejvýznamnější rolí byla upírka Darla, kterou si zahrála jak v seriálu Buffy the Vampire Slayer, tak v jeho spin-offu Angel. Ve filmu jsme ji mohli vidět například v Punisherovi, nebo v posledním Rambovi. Momentálně zažívá díky Dexterovi pracovně velmi vytížené období, jen pro letošní a příští rok má ohlášených pět projektů


Julie se po desetiletém manželství v roce 2008 rozvedla s americkým hercem a komikem Johnem Kassirem, který se proslavil jako strážce krypty v seriálu z produkce HBO Příběhy ze záhrobí.

Julie ráda sleduje seriály, mezi její nejoblíbenější patří Chirurgové, Californication, Tráva a NIP/ Tuck. Také ráda cestuje a sbírá věci z každého místa, které navštíví. Jejím nejoblíbenějším úlovkem je smaragdový prsten, který našla na ulici v Knoxville.

Výběrová filmografie:

1997 – Lepší už to nebude

1997 – Buffy přemožitelka upírů

1999 – Angel

2000 – Satanova vyšší dívčí

2003 – Král džungle 2

2008 – Saw 5

2008 – Rambo: Cesta do pekla a zpátky

2008 – Kat: Válečná zóna

2009 – Boondock Saints II: All Saints Day

2009 – Bedrooms

2010 – Kidnapping Caitlynn


Hraje v