Jennifer Carpenter

Jennifer Carpenter

Celé jméno: Jennifer Leann Carpenter
Místo narození: Louisville, Kentucky, USA
Známé projekty: Dexter, Quarantine, Limitless

Datum narození: 7.12.1979 (37 let)

Jennifer Lean Carpenter chtěla být herečkou už od osmi let. Studovala původně na Walden Thetre Company v rodné Lousianě, ale přestoupila na newyorský Juiliard. Ještě před dokončením studií byla obsazena do broadwayského představení The Crucible, kde si zahrála po boku Liama Neesona a Laury Linney. Ta byla jejím výkonem tak okouzlena, že se přimluvila za její obsazení do hororu The Exorcism of Emily Rose. Svým výkonem v hlavní roli Emily Rose se zapsala do širšího povědomí diváků i kritiky.

Na filmovém plátně jsme ji mohli dále vidět například v remaku španělského hororu REC The Quarantine, nebo v režijním debutu Stuarta Townsenda Battle in Seattle. Role v Dexterovi je jejím první televizním projektem.


Má sestru chiropraktičku, jako malá závodně běhala přespolní běh a ráda chodila s tátou střílet. Na Silvestra roku 2008 spolu se svým seriálovým kolegou Michaelem C. Hallem utekli do Big Sur v Kalifornii a po roce a půl utajované známosti se ještě tajněji vzali.

Výběrová filmografie:

2004 – Někdo to rád blond

2004 – D.E.B.S.

2005 – V moci ďábla (the Exorcism of Emily Rose)

2007 – Vzpoura v Seattlu

2008 – Karanténa


Hraje v