Laura Linney

Laura Linney

Celé jméno: Laura Leggett Linney
Místo narození: New York City, USA
Známé projekty: Ozark, The Big C, Truman Show, John Adams

Datum narození: 5.2.1964 (54 let)

Laura Linney se narodila v New Yorku 5. února 1964. Její otcem byl scénárista divadelních her Romulus Linney, Laura však po jejich rozvodu žila s matkou – zdravotní sestrou. Studovala herectví na Julliardu a na herecké škole v Moskvě. Na Broadwayi se objevila poprvé ve hře Six Degrees of Separation (Šest stupňů odloučení). Ve devadesátých letech se dostala poprvé na filmovou scénu.

Má za sebou několik nominací na cenu Tony, miluje svého zlatého labradora, Meryl Streepovou a koblihy. Žije se svým mužem Marcem Schauerem. Kdysi učila hluché a autistické děti.


Výběr z filmografie:

  • Lék pro Lorenza (1992)
  • Kongo (1995)
  • Prvotní strach (1996)
  • Truman Show (1998)
  • Na mě se můžeš spolehnout (2000)
  • Láska nebeská (2003)
  • Tajemná řeka (2003)
  • Život Davida Galea (2003)
  • Kinsey (2004)
  • V moci ďábla (2005)
  • Divoši (2007)
  • The Detials (2011)
  • Hyde Park on Hudson (2012)

Hraje v

Podpoř nás v Křišťálové Lupě 2018

Ceny českého internetu jsou opět v plném proudu. Podpoř Ednu i ty!

Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek. Více informací o použití cookies.
OK