Laura Linney

Laura Linney

Celé jméno: Laura Leggett Linney
Místo narození: New York City, USA
Známé projekty: Ozark, The Big C, Truman Show, John Adams

Datum narození: 5.2.1964 (55 let)

Laura Linney se narodila v New Yorku 5. února 1964. Její otcem byl scénárista divadelních her Romulus Linney, Laura však po jejich rozvodu žila s matkou – zdravotní sestrou. Studovala herectví na Julliardu a na herecké škole v Moskvě. Na Broadwayi se objevila poprvé ve hře Six Degrees of Separation (Šest stupňů odloučení). Ve devadesátých letech se dostala poprvé na filmovou scénu.

Má za sebou několik nominací na cenu Tony, miluje svého zlatého labradora, Meryl Streepovou a koblihy. Žije se svým mužem Marcem Schauerem. Kdysi učila hluché a autistické děti.


Výběr z filmografie:

  • Lék pro Lorenza (1992)
  • Kongo (1995)
  • Prvotní strach (1996)
  • Truman Show (1998)
  • Na mě se můžeš spolehnout (2000)
  • Láska nebeská (2003)
  • Tajemná řeka (2003)
  • Život Davida Galea (2003)
  • Kinsey (2004)
  • V moci ďábla (2005)
  • Divoši (2007)
  • The Detials (2011)
  • Hyde Park on Hudson (2012)

Hraje v

Nábor: Piš pro Ednu

Hodně našich fanoušků nám píše, že se chce na chodu Edny taktéž podílet. Hodně z vás však stále nenašlo odvahu nám napsat. Nyní máte možnost, abyste se stali naším redaktorem a pomohli nám s chodem celého webu.

Žánr

Akční · Animovaný · Detektivní · Dětský · Dobrodružný · Dokumentární · Drama · Erotický · Fantasy · Historický · Hororový · Hudební · Katastrofický · Komedie · Komiksový · Krimi · Lékařský · Mysteriózní · Nadpřirozený · Parodie · Politický · Právnický · Psychologický · Reality show · Rodinný · Romantický · Sci-fi · Soap opera · Špionážní · Sportovní · Talk show · Thriller · Válečný · Western · Životopisný

Rok vzniku

starší · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020 · 2021

Počáteční písmeno

123 · A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z