Cobie Smulders

Cobie Smulders

Celé jméno: Jacoba Fransisca Maria Smulders
Místo narození: Vancouver, Kanada
Známé projekty: HIMYM, Avengers, Agents of S.H.I.E.L.D.

Datum narození: 3.4.1982 (35 let)

Jacoba Fransisca Maria „Cobie“ Smulders se narodila 3. dubna 1982 ve Vancouveru v Kanadě. Je to kanadská herečka a bývalá mezinárodní modelka. Cobie se narodila holandskému otci a britské matce. Byla pojmenována po své holandské tetě, Jacobě, pročež získala svou přezdívku Cobie. Má sedm sourozenců Julii, Marka, Fionu, Amy, Melissu, Adama a Scotta.

Jako dítě chtěla být doktorkou nebo mořská bioložka, ale na střední škole se začala zajímat o hraní. Vystoupila v několika školních inscenacích. V roce 2000 dokončila střední školu Lord Byng Secondary School s vyznamenáním a byla zvolena jako „Nejuznávanější“. Při dospívání ji objevila modelingová agentura a jako modelka cestovala po světě, například New York, Karibik, Paříž, Japonsko, Milán, Řecko, Afrika nebo Německo. Mluví plynně francouzsky a v současnosti bydlí v Los Angeles v Kalifornii.


Poprvé si zahrála jako host ve Showtime sci-fi seriálu Jeremiah. Poté hostovala v mnoha televizních seriálech, v seriálu The L Word několikrát. Její první stálá role byla v ABC seriálu Veritas.

Filmografie

  • Candy from Strangers (2001)
  • Lovci netvorů (2002)
  • Jeremiah (2002)
  • Veritas (2003)
  • Tru Calling (2003)
  • Walking Tall (2004)
  • Ill Fated (2004)
  • Smallville (2004)
  • Andromeda Stoupající (2005)
  • Dlouhý víkend (2005)
  • The L Word (2005)
  • Escape (2006)
  • The Storm Awaits (2007)
  • The Slammin' Salmon (2008)
  • Jak jsem poznal vaši matku (2005-současnost)
  • Avengers (2012)

Hraje v

Podpoř nás ve finále Křišťálové lupy

Pomozte nám prozkoumat křišťálový vesmír

Podpoř nás ve finále Křišťálové lupy 2017 v kategoriích Zájmové weby a Cena popularity.

Hlasuj pro Ednu!