1883
96/100 - 49×

Sledovat

1883

Prequel seriálu Yellowstone, ve kterém sledujeme rodinu Duttonovu, jež se vydává na cestu na západ přes Velké pláně k poslední baště nezkrotné Ameriky. Jde o drsné převyprávění Západní expanze a intenzivní studii o jedné rodině prchající před chudobou, aby nalezla lepší budoucnost v americké zaslíbené zemi – Montaně.

USA | 2021 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Paramount+ | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Western
hrají
Tim McGraw (James Dutton), Faith Hill (Margaret Dutton), Isabel May (Elsa Dutton), Sam Elliott (Shea Brennan), LaMonica Garrett (Thomas), Audie Rick (John Dutton), Marc Rissmann (Josef), Eric Nelsen (Ennis), James Landry Hébert (Wade)

Billy Bob Thornton se přidává k obsazení yellowstonského prequelu

Billy Bob Thornton se přidává k obsazení yellowstonského prequelu

Tvůrce Taylor Sheridan získal na palubu prequelu k seriálu Yellowstone další zvučné jméno, kterým je několika cenami ověnčený herec Billy Bob Thornton. Kromě něj známe i další dva nové herecké přírůstky.

0 0
12.9.2021

Obsazení seriálu 1883 se dále rozšiřuje. Kromě Sama Elliotta, Faith Hill a Tima McGrawa, které jsme si představili v předešlém článku, se můžeme těšit i na herce Billyho Boba Thorntona (Fargo, Goliath). Bohužel ale neztvární hlavní postavu, půjde pouze o hostující roli. Zahraje si maršála Jima Courtrighta. Podrobnější informace o jeho postavě nemáme.

Nicméně známe dva nové přírůstky do hlavních rolí, které zastanou Isabel May (Alexa & Katie) a LaMonica Garrett (Arrow, Designated Survivor). Isabel ztvární nejstarší dceru Jamese a Margaret Duttonových jménem Elsa. Skrz její oči toho uvidíme spoustu, s čím se musí rodina potýkat, když se vydají karavanou povozů na cestu z Texasu za lepším životem do nehostinného teritoria v Montaně, kde Duttonovi sídlí v současnosti v seriálu Yellowstone. LaMonica Garrett se představí jako pravá ruka pinkertonského agenta Shey Brennana, jehož jméno prozatím nebylo prozrazeno. Ten se sveze společně s Duttonovými a mnoha dalšími, kteří zaplní karavanu 30 povozů.

(Tři nové přírůstky k prequelu 1883. Foto: Deadline)

Podle dostupných informací bylo na tento seriál skutečně postaveno oněch 30 povozů, kterými se rodiny vydají na epickou a dobrodružnou cestu. Sheridan totiž nechce využívat CGI, kdy by se postavilo například deset povozů a zbylých 20 by se dodělalo počítačově. Dokonce i rozpočet na 1883 byl vyšší, než je tomu u čtvrté série Yellowstoneu, která startuje 7. listopadu. Prequel 1883 pak čeká premiéra 19. prosince. První sérii by mělo tvořit deset epizod.

Výkonný ředitel 101 Studios David Glasser o seriálu řekl následující:

Na tomto příběhu je krásné to, že je to doba, u níž jsme už zapomněli, co je rodina ochotná udělat, aby nalezla své místo k usazení a jakými riziky a zkouškami a trápením si musí lidé procházet. Jde v tom o skutečné nesnáze, lidé po cestě za lepší budoucností pro své rodiny umírají. Jádrem příběhu je vždy rodina a spatříte to z nevinné perspektivy dcery Elsy, dále očima jejích rodičů a také očima oné báječné postavy jménem Shea, kterou ztvární Sam Elliott. Shea už toho spoustu zažil a nachází se nyní na své pravděpodobně poslední cestě. Dojde také na odhalení důvodů, proč se každá z postav rozhodla odejít za lepším životem. Svět, který Taylor Sheridan vybudoval, je ohromný.

Zdroj: Deadline (1, 2)

Co říkáte na tři nové herecké posily? A co na vyjádření Davida Glassera? Skutečně nás čeká nefalšovaná podívaná na tuto dobu?

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Sledujte nás

Filtr seriálů








Reklama