1883
96/100 - 49×

Sledovat

1883

Prequel seriálu Yellowstone, ve kterém sledujeme rodinu Duttonovu, jež se vydává na cestu na západ přes Velké pláně k poslední baště nezkrotné Ameriky. Jde o drsné převyprávění Západní expanze a intenzivní studii o jedné rodině prchající před chudobou, aby nalezla lepší budoucnost v americké zaslíbené zemi – Montaně.

USA | 2021 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Paramount+ | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Western
hrají
Tim McGraw (James Dutton), Faith Hill (Margaret Dutton), Isabel May (Elsa Dutton), Sam Elliott (Shea Brennan), LaMonica Garrett (Thomas), Audie Rick (John Dutton), Marc Rissmann (Josef), Eric Nelsen (Ennis), James Landry Hébert (Wade)

V Yellowstonu jsme nahlédli do roku 1893

V Yellowstonu jsme nahlédli do roku 1893

Yellowstonský prequel nás sice zavede do roku 1883, ale už nyní jsme se dozvěděli pár střípků o osudu jedné hlavní postavy, protože jsme v mateřském seriálu Yellowstone nahlédli do doby o deset let později, tedy do roku 1893.

2 0
14.11.2021

Seriál 1883 ještě ani nezačal a už jsme se dočkali prvního crossoveru se seriálem Yellowstone. V premiéře čtvrté řady jsme totiž nahlédli do března roku 1893, kdy už v Montaně stojí Yellowstonský ranč rodiny Duttonových. V této scéně jsme se dočkali zejména čtyř postav, z nichž jedna bude sehrávat v 1883 hlavní roli – James Dillard Dutton, tedy hlava rodiny, jehož ztvární herec Tim McGraw. Můžeme tak s jistotou říci, že James, zkráceně zvaný J.D. Dutton, události prequelu 1883 přežije. Celá scéna v Yellowstonu je o tom, že na jeho pozemky dorazí skupina indiánů a jejich vůdce Red Bear, tedy Rudý medvěd, Jamese žádá, aby zde mohl pohřbít svého otce, který se na této půdě narodil. Ten k tomu svolí a ukáže tím, že se k indiánům chová s úctou. Dokonce jim daruje i jednoho ze svých volů, aby se po dlouhé cestě nasytili.

(James Dutton se stává první crossoverovou postavou seriálů Yellowstone a 1883.)

James Dutton se však tady nenachází sám. Po svém boku má dva syny – Spencera Duttona a Johna Duttona, který je jedním z nejméně tří Johnů Duttonů v rodině. V Yellowstonu totiž máme Johna Duttona, jehož roli zastává Kevin Costner, a i jeho otec se jmenoval John Dutton, kterého jsme mohli rovněž v seriálu vidět ve flashbacku a ztvárnil ho herec Dabney Coleman. V traileru k 1883 (a také v anotačním obrázku jeho článku) můžeme vidět mezi Jamesem a Margaret malého chlapce, kterým by asi měl být John. Takže jestli mu v této době má být kolem pěti let, tak by mu v roce 1893 už mělo být patnáct, což by celkem dotyčné scéně odpovídalo. Jeho mladší bratr Spencer je však teprve chlapec a hádáme, že při cestě Duttonových z Texasu do Montany ještě nebude na světě. Je ale pravděpodobné, že jeho matka Margaret buď bude už při cestě těhotná nebo otěhotní v průběhu ní, jelikož Spencer vypadá tak na devět let. Jeden z těchto bratrů by tak mohl být pravděpodobně dědečkem současného Johna Duttona ze seriálu Yellowstone. V 1883 se ale především zaměříme na jejich starší sestru Elsu, která bude jednou z hlavních postav.

(Vlevo John Dutton, vpravo Spencer Dutton.)

Foto: Paramount

Viděli jste už premiéru čtvrté řady Yellowstonu? Poznali jste v ní hned Tima McGrawa coby Jamese Duttona z chystaného prequelu?

Diskuze /1

Diabol

Teším sa, že tento seriál Edna podporuje a snáď získa aj Titulky

4.12.2021 | 22:04:25
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Sledujte nás

Filtr seriálů








Reklama