1923
91/100 - 28×

Sledovat

1923

Prequel seriálu Yellowstone, který navazuje na prequel 1883. V něm sledujeme další generaci rodiny Duttonových v době, kdy hornatý západ postihnou enormní sucha, Prohibice a Velká hospodářská krize.

USA | 2022 | Pauza
vysílání
2 sezóny | Paramount+ | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Western
hrají
Harrison Ford (Jacob Dutton), Helen Mirren (Cara Dutton), James Badge Dale (John Dutton, Sr.), Brandon Sklenar (Spencer Dutton), Darren Mann (Jack Dutton), Marley Shelton (Emma Dutton), Michelle Randolph (Elizabeth Strafford), Aminah Nieves (Teonna Rainwater), Julia Schlaepfer (Alexandra), Isabel May (Elsa Dutton), Brian Geraghty (Zane Davis), Jerome Flynn (Banner Creighton), Timothy Dalton (Donald Whitfield), Sebastian Roché (otec Renaud), Jennifer Ehle (sestra Mary)

1932 mění svůj název a rok svého dění

1932 mění svůj název a rok svého dění

O připravovaném seriálu 1932, který se zaměří na další generaci rodiny Duttonových, víme už pár měsíců. Avšak dnes vyšla na světlo nová informace, a to ta, že seriál mění svůj název na 1923.

2 1
21.6.2022

Yellowstonský prequel, která naváže na seriál 1883, se oficiálně přejmenovává z 1932 na 1923, čímž se mění i období, v němž se bude odehrávat, o jedno desetiletí dopředu. Původně se měl seriál změřit na dobu Velké hospodářské krize a Prohibice a to vlastně jistým způsobem zůstane součástí i nové verze.

Dění v roce 1923 totiž zahrne důsledky první světové války, která skončila v roce 1918, a také začátek Prohibice, která započala v roce 1920. V tomto období budeme sledovat další dvě generace Duttonových, kteří zažívají nesnáze, když se snaží přežít v obrovském suchu, v zemi bezpráví a během prohibice a navíc se v okolí čím dál více rozšiřuje kradení dobytka. To vše ještě podkresluje velká hospodářská krize v Montaně, která předstihla tu celonárodní téměř o celou dekádu. Jak můžete z tohoto popisu vyčíst, pozadí této doby bude vlastně téměř stejné, jako by tomu bylo v roce 1932, jedinou výjimkou tak budou dozvuky války, které se nejspíš někteří členové rodiny účastnili.

(Ztvární Ford a Mirren starší verze Jamese a Margaret? Nejspíš ano. Foto: Paramount)

Už víme, že si v seriálu zahrají Helen Mirren a Harrison Ford a jelikož se bude seriál odehrávat o dekádu dřív, lze už s velkou pravděpodobností říct, že tato dvojice ztvární starší verze Jamese a Margaret Duttonových, které si v 1883 střihli Tim McGraw a Faith Hill. Těm by totiž ve dvacátých letech 20. století mělo být okolo osmdesáti, což odpovídá věkům Mirren i Forda.

Zdroj: Deadline

Diskuze /1

4391

No vida, já jsem doteď věřil tomu, že James Dutton zemřel v jednom flashbacku v Yellowstone (začátek epizody 04×08). Ale je fakt, že jsme to neviděli, jenom bylo slyšet jak sebou praštil o zem…

16.11.2022 | 19:17:03
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nepřehlédněte

V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

Za měsíc a půl se dočkáme premiéry seriálu 1923. První prequel seriálu Yellowstone tady s námi pobyl jen jednu sérii, avšak v roce 1923 se zdržíme o rok více. Bude totiž složen ze dvou řad a už se navíc uvažuje o dalších yellowstonských prequelech.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama