1923
91/100 - 28×

1923

Prequel seriálu Yellowstone, který navazuje na prequel 1883. V něm sledujeme další generaci rodiny Duttonových v době, kdy hornatý západ postihnou enormní sucha, Prohibice a Velká hospodářská krize.

USA | 2022 | Pauza
vysílání
2 sezóny | Paramount+ | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Western
hrají
Harrison Ford (Jacob Dutton), Helen Mirren (Cara Dutton), James Badge Dale (John Dutton, Sr.), Brandon Sklenar (Spencer Dutton), Darren Mann (Jack Dutton), Marley Shelton (Emma Dutton), Michelle Randolph (Elizabeth Strafford), Aminah Nieves (Teonna Rainwater), Julia Schlaepfer (Alexandra), Isabel May (Elsa Dutton), Brian Geraghty (Zane Davis), Jerome Flynn (Banner Creighton), Timothy Dalton (Donald Whitfield), Sebastian Roché (otec Renaud), Jennifer Ehle (sestra Mary)

V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

Za měsíc a půl se dočkáme premiéry seriálu 1923. První prequel seriálu Yellowstone tady s námi pobyl jen jednu sérii, avšak v roce 1923 se zdržíme o rok více. Bude totiž složen ze dvou řad a už se navíc uvažuje o dalších yellowstonských prequelech.

5 0
6.11.2022

Když před pár lety započalo vysílání seriálu Yellowstone, málokoho tehdy napadlo, jaký úspěch tato značka nakonec přinese. První dvě série na sebe až tak moc neupozornily a i na naší stránce byl seriál takovým nenápadným hráčem bez pořádného webu. Zásadní změna ale nastala s příchodem třetí řady, s níž jsme u nás na Edně rozjeli fanweb a na své domácí půdě Yellowstone zaznamenal dvakrát větší sledovanost a začalo se o něm všude mluvit. S další sérií se sledovanost zase zdvojnásobila a na světě byl nový seriálový hit, který může konkurovat oblíbeným seriálům a značkám jako jsou Game of Thrones, The Walking Dead či Vikings. S takovým úspěchem se vedení Paramountu rozhodlo značku Yellowstonu rozšířit a nabídnout další seriály ze stejného světa. Jako první se představil prequel 1883 a ve fázi příprav je i yellowstonský spin-off s prozatímním názvem 6666 a něco jakoby spin-off k 1883 s názvem 1883: The Bass Reeves Story. Ty jsou ale teprve v raných fázích, což se ale už nedá říct o druhém yellowstonském prequelu 1923, jehož se dočkáme na konci tohoto roku.

1923 naváže na předchozí seriál 1883, v němž jsme sledovali putování první generace Duttonových do Montany. V novém seriálu, v němž se posuneme o 40 let dopředu, se podíváme na další generaci Duttonových a pojítkem mezi těmito seriály bude postava Johna Duttona, Sr., v 1883 malého chlapce, v 1923 již dospělého muže.

(Postava Johna Duttona, Sr. bude nejspíš jediná, kterou ze seriálu 1883 uvidíme.)

1883 sklidil u diváků ohromný úspěch a fanoušci by rádi viděli pokračování se stejnými postavami. Nicméně tvůrce Taylor Sheridan onen seriál vždy zamýšlel pouze jako jednosezónní projekt, na který ale naváže další seriál, tedy 1923. Většina z vás tak už mohla předpokládat, že i tento seriál bude tvořen pouze jednou řadou, ale nakonec se ukázalo, že tomu tak nebude. Sheridan totiž tento projekt připravuje ve formě dvou řad a každou z nich bude tvořit osm epizod. Důvodem je to, že má být příběh natolik rozsáhlý, že by prostě jedna řada nestačila. Seriál se samozřejmě natáčí v domovské Montaně a aby nám Sheridan potvrdil, jak velký rozsah tato sága bude mít, prozradil, že natáčení dále probíhá i v Jižní Africe, v Tanzanii a také na Maltě. Lze předpokládat, že s těmito oblastmi bude nějak souviset dějová linka s první světovou válkou, která měla značný vliv na postavu Spencera Duttona.

1923 by však neměl být posledním prequelem, jakého se Yellowstone dočká. Sheridan a vedení Paramountu totiž už uvažují o dalších dvou seriálech, z nichž jeden by nás zavedl za Duttonovými do čtyřicátých let a další do šedesátých let. Prequel z 60. let by nejspíš byl skutečně tím posledním, jelikož v té době by už měl být na světě John Dutton s tváří Kevina CostneraYellowstonu.

(Uvidíme v nějakém dalším prequelu dospívání Johnova otce Johna Duttona, Jr.?)

Zdroj: Deadline
Foto: Paramount

Jste rádi, že 1923 budou tvořit dvě řady? A chtěli byste, aby se vytvořily další dva prequely?

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Nepřehlédněte

V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

Za měsíc a půl se dočkáme premiéry seriálu 1923. První prequel seriálu Yellowstone tady s námi pobyl jen jednu sérii, avšak v roce 1923 se zdržíme o rok více. Bude totiž složen ze dvou řad a už se navíc uvažuje o dalších yellowstonských prequelech.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Galerie

Galerie

Narozeniny herců

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama