1899
78/100 - 53×

1899

Tvůrci úspěšného německého sci-fi seriálu Dark se v novém projektu vydávají do nebezpečných vod. Příběh sleduje skupinu evropských migrantů, kteří se odhodlají utéct životu v bídě. Na cestě do New Yorku narazí na prázdnou loď, s níž před nimi jiná skupina vyplula z Londýna. Opuštěná loď, kterou obestírá velké tajemství, změní slibné sny posádky na noční můry.

Německo | 2022 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Netflix | 60 minut
žánr
Historický, Mysteriózní, Sci-fi
hrají
Emily Beecham (Maura Franklin), Andreas Pietschmann (Eyk Larsen), Maciej Musiał (Olek), Yann Gael (Jérôme), Mathilde Ollivier (Clémence), Miguel Bernardeau (Ángel),

Novinka 1899 bude uvedena na 47. ročníku TIFF

Novinka 1899 bude uvedena na 47. ročníku TIFF

První díl seriálu 1899 nebude poprvé uveden začátkem zimy na streamovací platformě, nýbrž se dočká vlastního vstupu během letošního ročníku filmového festivalu v Torontu. Ten si německou novinku vybral do primetimu na 13. září.

4 0
15.8.2022

Baran bo Odar se společně s manželkou Jantje Friese chystají v Torontu předvést úsilí a léta práce stojící za jejich druhým seriálovým projektem, který nachystali ve spolupráci s Netflixem. 13. září, zhruba v polovině, kdy program filmového festivalu začne vrcholit, stříbrné plátno osedlá mysteriózní horor 1899 se svými dvěma epizodami. Propagačních akcí se zúčastní kromě tvůrců i herci Andreas Pietschmann a Emily Beecham. Oba v příběhu o lodi ztracené ve vlnách nebezpečného oceánu ztvárňují klíčové postavy.

Dark Bay produkce na virtuálním setu s hlavouny z ARRI, které jim poskytlo filmařské náčiní.

1899 nebude v lineupu za seriálovou tvorbu figurovat sám. Nadšenci do severského hororu se mohou těšit na návrat režiséra Larse von Triera, který se po pětadvaceti letech vrací oprášit své Království (1994), v dánském originále Riget, které podtrhává děsivou podstatu bezejmenné kodaňské nemocnice. Mezinárodní premiéry se dočkají i pátá série The Handmaid's Tale nebo novinky Dear Mama Allen Hughes, High School či Lido TV.

Zdroj článku: Deadline; Foto: Alex Forge

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Sleduj 1899 na Netflixu

První sérii si můžete pohodlně pustit a užít na Netflixu s českou podporou, proto překlad připravovat nebudeme.

Ohodnoťte seriál | Diskuze | Dokument k seriálu | Rekapitulace 

Trailer k seriálu 1899

Thumbnail Play icon

Reklama

Nepřehlédněte

Jantje Friese a Baran bo Odar si s 1899 drží laťku, první ohlasy si mysteriózní thriller vychvalují

Jantje Friese a Baran bo Odar si s 1899 drží laťku, první ohlasy si mysteriózní thriller vychvalují

Netflix zřejmě narazil na zlatou žílu, když navázal spolupráci s německým filmařským duem Jantje Friese a Baranem bo Odarem. Podle novinářů je jejich druhý seriálový projekt třešničkou na dortu mysteriózních dramat. Dokáže však udělat takový rozruch jako jejich globální hit Dark?

Nejlepší postavy

Posádka lodi Kerberos

Posádka lodi Kerberos

Narozeniny

Kde nás najdete?

Filtr seriálů








Reklama